Támogatnátok az alábbi dolgokkal kapcsolatban a zéró tolerancia elvét, illetve a büntetések bevezetését, szigorítását?
-Szemetelés, a kiszabott helyszíni bírság minimuma 50 ezer Ft lenne, felső határ nélkül. Semmi nemű kifogást nem lehetne felhozni, a visszaeső szemetelőket pedig közmunkára lehetne ítélni (pl. szemétszedés)
-Köztulajdon rongálása. Legyen akár csak firkálás, akkor is teljes szigorral kéne büntetni, minimum 100 ezer Ft-os büntetés, + a kár megtérítése. Akár a büntetés részeként, résztvenni a megrongált dolog helyrehozatalában.
-Közterületen való dohányzás betiltása. Vélemény szerint a nemdohányzók védelme fontosabb mint, hogy a drog függők szükségletei ki legyenek elégítve. (Igen, a cigi is drog.) Ezt pedig úgy lehet elérni a legjobban ha nem adjuk meg a lehetőséget a magánterületen kívül a dohányzásra.
-Nyílvános alkoholfogyasztás tiltása, mondjuk ez nem talaló, mert pusztán közterületen tíltanák meg. Tehát egy parkban vagy az utcán nem lehetne sörözgetni. Elméletileg ez most is így van, de gyakorlatban nem igazán működik. (Legalábbis, nem hallottam még, hogy a környezetemben bárkit is megbüntettek volna ezért.)
Igen, az állatokat be kell terelni valahogy a karámba!
Mindegyik korlátozásra szükség van a békés társadalmi együttélés érdekében. Egy egészséges társadalomban nem lenne igény ilyen korlátozásokra, mert az embereknek alapvető igényük lenne az, hogy ezeket a dolgokat elkerüljék.
Kövezzetek meg, de egyetértek azzal hogy a fenti cselekményeket keményen büntetni kéne.
Az első két pont esetében maximum enyhébb pénzbüntetést alkalmaznék, a lényeg az lenne hogy a helyreállításban részt kell venni.
A harmadik pont a kedvencem. Ki nem állhatom amikor sétálok az utcán, előttem cigizik valaki, a szél szembe fúj, és az arcomba fújja a füstöt. Közterületen betiltanám a dohányzást, otthon felőlem cigizhet bárki, de én nem akarom közterületen a büdös cigijét érezni.
A negyedik ponttal is alapvetően egyetértek, bár szerintem ez a legkisebb probléma a fentiek közül. Hiába iszik valaki mondjuk a kocsmában, attól még részegen ki fog menni egy közterületre és ott balhét tud csinálni.
Alap.
Azért jó látni, hogy a liberálisok magukra ismertek(az anyjukbaamocskosúristenthogynemszarhatokaszobaközepére)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!