Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Idehaza az emberek makacsságáb...

Idehaza az emberek makacsságából nem lehetne zero tolerancia, legális prostitúció, drog terén engedni a nadrágszíjon?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan a legtöbb ember felfogása itthon hogy ha 1 sör beleférne vezetés előtt, de Ő ivott kettőt akkor mi van abban... Tehát már a felfogásuk is sarkalatos.

Pl Hollandiában, Angliában azért már ember központúbb a a szabályozás, tehát élhet vele az ember, csak módjával.

2017. ápr. 19. 14:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Próbáld meg normálisan megfogalmazni a kérdést, mert én nagyon szeretnék válaszolni, csak nem értem mi a probléma.
2017. ápr. 19. 14:45
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Megnyugodtam más se érti.
2017. ápr. 19. 14:56
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Számomra az is teljesen emberközpontú, hogy egyáltalán nem lehet alkoholt inni, ha valaki vezetni akar. Magamon is tudom, hogy néha fél üveg pezsgőnek sincs semmi hatása, máskor meg egy pohártól megszédülök. Egyszerűbb, ha nem iszik semmit az ember, ha vezet. Szerintem semmi gond ezzel a szabályozással. Meg eleve napközben minek innék? Hazamegyek, ha már nem vezetek, akkor otthon esetleg megiszom egy pohár bort. Társaságba, bulizni meg nem autóval megyek, ha tudom, hogy lesz italozás.

A másik kettő meg még ennyire sem hiányzik. Nem drogozom. Én nem is értek egyet a legalizációval. Van már így is elég sok legális drog. Minek újakat bevezetni? A prostitúciót mélységesen elítélem, a nők kihasználása, bántalmazása miatt. Mert nekem a prostitúcióról nem a milliókat kereső luxus modellek, szépségkirálynők jutnak eszembe. Szóval nem támogatnám semmilyen formában a prostitúciót.

2017. ápr. 19. 14:56
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező betilttatná a legális prostitúciót. Ezzel nem is lenne baj, de akkor történne illegálisan, rosszabb körülmények között.

Az ittas vezetés meg olyan, hogy az ember magát kell ismerje. Mert lehet 4ezrelék véralkohollal fitt az ember, vagy lehet 4 kortytól részeg. Ezt mindenki maga kell tudja, és alapjáraton ne tegye, de ha már megteszi, figyeljen oda magára és másokra, hogy ne legyen baj.

A drogügy is olyan hogy elvileg tiltják, de gyakorlatilag magánügyed. Amíg nem ártasz vele senkinek és kultúráltan, módjával csinálod senkit sem fog érdekelni.

A legtöbb új drog pedig azért jelenik meg, mert az eredeti, ismert, 90%ban növényi alapú száz, vagy többezeréves múltú dolgokat mint a kendervirágot, mákültetvényt, kokacserjét és mormonteát (amfetamin) gyakorlatilag elérhetetlenné tették.

Ezért most van biofű, ami mesterséges kender-hatóanyagszerűség, ami maréknyi anyaggal indult, majd mikor azokat is betiltották, megjelent tizenöt másik, ma pedig több ezer van.

Mindig van pár teljesen új vegyület ami kicsit hasonlít az eredeti növény/vegyület hatására, de nem ismerik hogy hat, mit tesz, nincs betiltva, nem lehet kimutatni, ja és bárki számára fillérekért megrendelhető.

Úgyhogy nem, szerintem nem baj hogy be vannak tiltva a cuccok. De legalább a növényeket (kender, mák, mormontea, kokalevél) elérhetővé kéne tenni mindenki számára.

2017. ápr. 19. 15:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Két sör után átlag pasinak kb. 2 órán keresztül az Angliában megengedettnél magasabb a véralkoholszintje. Nem hiszem, hogy a szabályozás annyira emberközpontúbb, nagyon nagy egyéni különbségek lehetnek a felszívódásban, lebomlásban és a hatásokban is, ha valaki bulizni akar, menjen taxival. A drog teljes tiltásával abszolút egyetértek, a prostitúció a védett zónákon kívül most is legális Magyarországon, a kerítés számít bűncselekménynek.
2017. ápr. 19. 15:16
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdés így kellene, hogy hangozzon:

Idehaza azért nem lehet engedni a nadrágszíjon (tehát a szigorú szabályozáson) a drog, prostitúció legalizálása vagy a zéró tolerancia tekintetében, mert az emberek makacsok?

- még ez is hülyén hangzik, mert mi az, hogy makacs, ha drogról van szó???? Továbbá a kérdező is azt hiszi, hogy a prostitúció Magyarországon illegális, nem nem az! Tehát van egy tárgyi tévedés a kérdésben, és két olyan fogalom, amit ilyen értelemben nem használunk. Az, hogy makacs ide nem illik, a nadrágszíjat pedig általában gazdasági kérdéseknél, spórolásnál mondjuk nem egy szabályozás merevségére értjük.

2017. ápr. 19. 15:18
 7/12 anonim ***** válasza:

# 3

Ez szép és jó, csak ha körülnézel Európában, akkor 1-2 ország kivételével mindenhol van egy legális, de nem 0 véralkoholszint.

Mint ahogy a könnyűdrogok dekriminalizálása és legalizálása is eléggé feltörekvőben van Nyugat-Európában.

Ezek alapján teljesen jogos a kérdés, hogy nálunk miért kell ennyire szigorúan venni.

2017. ápr. 19. 15:18
 8/12 anonim ***** válasza:

# 5

Ebben tévedsz, nagyon sokat teszteltük ezt a baráti körömben, 1 sör után a szonda nem is jelzett, 2 sör után ilyen 0,10 ml/l-es légalkohol jött ki (egyéntől függően; testesebb haveromnál még ilyenkor is nehéz volt pozitív értéket kimutatni). Hitelesített szondáról van szó.

Egyszer egy kis vodkanarancs, meg sör után kocsiba ültem, el is kaptak. Azt hinnéd, hogy baromi magas volt a légalkoholszintem - de nem, 0,15 mg/l volt. Persze megbüntettek, de hát elfogadtam, mert az volt a törvény.

Kb. ugyanekkora (0,15 mg/l) szinttel haveromat egy piálós játék (nem volt annyira kemény) után kapták el Svájcban, ott megköszöntél az együttműködést, és továbbengedték, mivel az még rendben volt.

2017. ápr. 19. 15:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Uttsó, az alkoholkalkulátoron néztem meg. Időben változik a szint, a legmagasabb kb. 40 perccel a fogyasztás után, de mint írtam, nagy a szórás, a vérből meghatározás pedig pontosabb, mint a szonda. Az alapvető gond az, hogy a mért érték nem feltétlenül korrelál a reakcióidő növekedésével pl.
2017. ápr. 19. 15:36
 10/12 anonim ***** válasza:

7: Az indok, hogy máshogy enyhítenek? Nekem nem.

Könnyű drog is drog. Ezzel (is) foglalkozom munkám során. Rengeteg tönkrement életet láttam. Ismerek olyat, aki "csak" füvezik. De! Anélkül nem tud elindulni a munkahelyére, hogy reggel ne szívná el az adagját. Ez normális? Ez támogatandó???

Van így is elég problémánk az alkohollal és a dohányzással. Nem kell újabbakat is legalizálni. Még ezekkel sem tudunk megküzdeni.

Persze azzal én is egyetértek, ha egy fiatal gyerek egyszer kipróbálja a füves cigit, akkor ne kezeljék bűnözőként. De ez nem is így van a gyakorlatban. Ahhoz már árulni kell nagy tételben, hogy rendőrségi ügy legyen belőle.

2017. ápr. 19. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!