A Jobbik miatt nem lesz leváltva megint a Fidesz?
A múltkori választásokon is teljesen egyértelműen az ők különállásuk mentette meg a bukástól a Fidesz kormányát. Mivel ők egyébként valamennyire érthető indokok alapján nem fognak össze senkivel. Viszont így a számok alapján leválthatatlan a Fidesz, mivel jelentős szavazót foglalnak le az ellenzékiekből. Ellenben ha a Jobbik nem szerepelne a politikai palettán akkor a Fidesz leváltása borítékolható lenne. Mit gondoltok erről?
Szerintem a Jobbikkal semmi baj nincs, szavaznék is rájuk, de mégis micsoda pech ez a magyaroknak most a Fidesz miatt.
Tök mindegy az egész, a Jobbikkal úgysem jönne össze egy olyan összefogás, amire szükség lenne. Igazából a baloldal között sem jött létre.
Ahhoz, hogy a Fideszt le lehessen váltani, egy teljesen egységes összefogás kellene közös jelöltekkel, minden téren.
Mert az, ha a DK meg az MSZP egymás ellen indít jelöltet, akkor persze, hogy a Fidesz nyer. Ha még ott egy Jobbikos meg egy LMP-s akkor meg pláne.
Egyébként én amondó vagyok, hogy az LMP sem fogott össze a baloldallal és szerintem talán a Momentum sem fog.
HA a Jobbik nem indulni valószínűleg a választóik egy része otthon maradna, egy rész a Fideszre szavazna és csak kevesen a baloldalra, az is a Fideszt erősíteni.
Az összefogás meg mindkét oldalról nagyon sok szavazót csalódásként érne, ami megint csak a Fidesznek lenne jó.
Ez van. Előbb-utóbb le fogja valaki váltani a Fideszt, a kérdés csak az, hogy ki és mikor.
Most akkor ne induljon a választáson a Jobbik?
Ne induljon a többi! Jó vicc. Szerezzen elég szavazót a DK, LMP, Momentum és a többi lúzer és nyerjen - ha tud.
Én Jobbik szavazó vagyok, rossz hírem van: ha nincs Jobbik, akkor kénytelen lennék a Fideszre szavazni.
Ha bármely baloldali párttal összeállna a Jobbik: a Fideszre fogok szavazni.
Ha a baloldal állna nyerésre a Fidesz ellenében, elvárom a Jobbiktól, hogy fogjon össze a Fidesszel és akadályozza meg ezt.
Szerintem nem a Jobbik miatt nem lesz leváltva a Fidesz.
Mi az hogy a Jobbik nem fog össze senkivel, és a Fidesz csak a KDNP-vel picike. A baloldal ha össze is fog olyan amilyen.
Csak névleges összefogás, egyébként marják egymást egyfolytában.
A Jobbik szerintem jó, olyan amilyen van akinek tetszik van akinek nem.
Van igazság,abban amit írsz, lehet jobban leváltható lenne a Fidesz,ha nem lenne Jobbik, de rengeteg ember rosszul érezné magát.
Gondolj bele a mai magyar politikai helyzetbe " nem a legjobb" képletesen szólva, és akkor milyen lenne Jobbik nélkül :D Messze a legnormálisabb párt a sok közül
Félreértés ne essék, nem úgy értettem, hogy a Jobbik a hibás!
Csak észrevételeztem, ha 10 évvel korábban vagy éppen később szereznek teret maguknak az lett volna a magyarság érdeke. Az, hogy épp most történt az szerencsétlen módon a Fideszt valószínűleg még sok sok ciklusra leválthatatlanná tette. Ezzel együtt párhuzamosan a Jobbiknak is nulla a befolyása is persze az ország sorsára nézve, csak ülnek a parlamentben és méltatlankodnak ennyit tudnak a Fidesz teljhatalom miatt. Úgy értem, nem jobb lenne a Jobbiknak is a Fideszt eltakarítani közös erővel és azután meg győzzön a "jobbik" a pártok közül? Hogy akár pont ők is az ország legerősebb pártjává váljanak már a következő ciklusban? Hát dehogynem.
Engem az oldalak addig nem érdekelnek, sem az ideológiák amíg ilyen az életszínvonal amilyen, csak az, hogy az országom élhető vagy nem és a Fidesz nevű párt kimaxolta az élhetetlenséget minden szempontból amit a szomorúságos kivándorlás mánia igazol is nem kell magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!