Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Momentum és az LMP milyen...

A Momentum és az LMP milyen reformokat, gazdasági döntéseket hozna?

Figyelt kérdés
Kis százalékos liberális pártok, akikről azt mondják, hogy érdemes rájuk szavazni, mert "még nem voltak kormányon". Nem tudom, szerintem ez nem elégséges érv! Csak mert nem voltak kormányon, még nem fogok rájuk szavazni! KIVÉVE, ha tudom, hogy milyen reformokat, törvényeket, intézkedéseket hoznának! A jobbikról lehet tudni, de vajon ezek a kis pártok hogyan is gondolják? Pl. milyen változásokat eszközölnének: az oktatás terén, a gazdaság terén, az egészségügy terén, illetve más egyéb területeken.
2017. aug. 6. 00:46
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Az LMP-nek volt választási programja 2014-ben, csak kissé bő lére eresztették, és 86 oldalas. Itt: [link] lehet olvasgatni az írásaikat, aktuális kérdésekben (pl. menekültválság) is vannak.

A Momentum októberre ígérte, hogy programot készít. Itt: [link] van egy rövid összefoglaló pár dologról.

2017. aug. 6. 01:01
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

[link]

[link]

[link]

Olvasgass.

2017. aug. 6. 01:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Szerintetek mit tudna ebből megvalósítani, és mi az, amit valószínűleg nem?
2017. aug. 6. 01:05
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem egy aktív parlament sokmindent el tudna érni, de ehhez az kéne, hogy a Fidesz-MSZP tengely (a 20. századi pártok) egyharmad alá essenek, és végre lehessen hajtani legalább azokat a reformokat, amikkel mindenki más egyetért.

Ennek a realitása viszont 0, és egy szűk többséggel fennálló (mondjuk) több párt által támogatott szakértői kormány (ez teljesen hipotetikus) leginkább azt tudná elérni, hogy ne romoljon tovább a helyzet. Sajnos a magyar politikában már túl nagy a "mocsár".

Ezzel együtt azt mondom, hogy a jelenlegi kormányt mindenképp le kell váltani, ha egy ilyen instabil valamire akkor is, mert az nem normális, ami itt folyik.

(A: A kórházakban nincs vécépapír. Kéne venni. B: Te sorosbérenc libsibolsi idegen ügynök.)

El kéne indulnia egy normális párbeszédnek a tényleg fontos ügyekben (amiket Te is írtál), de ez, amíg a jelenlegi kormány van, nem fog megtörténni.

2017. aug. 6. 01:23
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
A reformok egy amúgy működő rendszer jobbítását, javítgatását jelentik számomra. Kis pártok könnyedén kivágják a nagy szájukon, hogy az amúgy működő rendszerhez képest mit nem tartanak jónak, min változtatnának. És az egész rendszert tudnák működtetni - vagyis kormányképesek? Az LMP és a Momentum esetében egyáltalán nem vagyok erről meggyőződve.
2017. aug. 6. 09:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Szerintem sem kormányképesek még.
2017. aug. 6. 15:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem, hogy 2014-ben az lmp kormányképes volt. Akkor ott volt Schiffer mint vezető személyiség, és mögöttük állt jó pár ember, aki "érti a dolgát". (Sólyom, Ángyán,...).

Azóta azért meggyengültek ebből a szempontból.

2017. aug. 6. 17:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Undorodom a momentum vezért szőrös fejű fickójától... csak a pénz vezérli
2017. aug. 6. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!