Ti mit gondoltok a határon túli magyarok szavazati jogairól? /már k. ra elegem van, boritom a bilit :D /
Mielőtt kommentelnétek olvassátok el mi az én véleményem: (egyébként utálom a kettősmércét)
A probléma az, hogy a pártok és néhány média direkt hergeli a székelyeket és az itthoni magyarokat.
Érdekes taktika ez: ménél jobban hergeli valaki a székelyeket, annál többen fognak határon túlról ők is szavazni. Kinek jó ez? annak aki legális csalásnak állítná be a külhoniak választását(valahol az is).
Egyébként én sem értek egyet azzal, hogy szavazzanak. Viszont az álampolgárságot mégis meghagynám nekik mert csak magyarok, csak a testvéreink.
Az én "megoldási" javaslatom a következő:
- ne szavazzon senki sem ide aki nem ide adózik(ez a legtöbbet elhangott érv)
- de akkor ne szavvazzon ide a németországi,angliai,ausztriai stb.(dolgozók) magyar sem mert ők sem ide adóznak.
-Vagy mindenki vagy senki sem aki a hátárontúl adózik/él.
-vagy aki több mint 1-2 éve segélyből él(nem akar dolgozni)+a börtöntöltelékek se...
És ezen felül mint nekem itthon született magyarnak, soha nem tetszett ha egy határon túlit lerománoztak/szlovákoztak. Eddig ahol dolgoztam mindenkit helyretettem amennyire(nem megbántva) lehetett.
Miért is ukrán/szerb stb. az akinek full magyar neve van?
De egyébként mindig az adózás mint érv hagzik el, valójában az húzódik meg mögötte, hogy a székelyek a fideszre szavaznak.(ezért nem tetszik itthon sokaknak, megértem) (korábban asszem fél vagy egy mandátum sorsát döntötte el 30 ezer szavazat, most kettőre tippelnek)
(Ha minél jobban felhergeli a sok kinti magyart, hogy ne 1-2 mandátum dőljön el rajta hanem jóval több akkor lehet legális csalásra hivatkozni az ellenzék részéről)
+adalék:
Na de akkor arról miért nem beszélünk, hogy ferenc atya/testvér azért akarja-e segíteni "szegény menekülteket", hogy azok majd később rá szavazzanak??
(szerintem ez elég egyértelmű)
Szerintem nincs ebben semmi abszurd! Abszurd az, ahogy egyoldalúan és szűklátókörűen előadod! Tudomásul kellene venni, hogy vannak jó érvek pró és kontra. A nyugati országokban gyakori és bevett módszer a külhoni állampolgároknak adott KORLÁTOZOTT szavazati jog. És nem igaz, hogy elsősorban politikai megfontolásból, mert minden pártnak egyenlő joga van arra, hogy a diaszpórában élő honfitársainál is kampányoljon.
Egy "demokratikus" világban az lenne a szörnyű, ha semmiféle beleszólást nem adnának a külhoni állampolgároknak, mivel az anyaország politikai rendszere igenis keményen érinti a kintieket is! Hogyan? Nem csak belpolitika létezik ugyanis, hanem külpolitika is, mely sokszor még nagyobb hatással van az anyaországra is, mint minden más!
Sajnos egyértelműen hataloméhes politikai megfontolásoknak ülnek fel a magyarok többségében, és csakis manipulatív politikai hátsó szándékot látnak ezen kérdések mögött, holott ennek a kisebbségi szavazati jognak (ami mellesleg igen lite-os) egy demokratikus világban egyértelmű létjogosultsága van.
Csak az baj, hogy a magyarok is hagyják megosztani magukat önös célok vezette, hatalomra éhes politikusok által!
Egyik el akarja venni a külhoni állampolgárok szavazati jogait (melynek akár tetszik, akár nem, van létjogosultsága - még ha a forma és a módszer nem is feltétlenül tökéletes), másik ragaszkodik hozzá. De mindkettő önző célok miatt!
Én már szavaztam, de nem emberre!
Köszönjük hogy előadtad nekünk politikai véleményedet Kedves Kérdező.Sok mindenben eggyetértek,bár határontúli vagyok nem tartok igényt a szavazati jogra és másra sem amig ennyire elfogultan gyűlölnek minket az anyaországiak.
Csak néznének néha tükörbe is.Minden nemzetre tudnak mondani valami cifrát csak ők a csillogó vértezetű Grál-lovagok.
Kedves utolsó.
Nem minket gyűlölnek, csak az Orbán rendszerből van elegük sokaknak.
A legtöbbnek nem a szavazati joggal van baja, hanem azzal hogy túlnyomó többségben a Fideszre szavaznak ami kissé kettős mérce :)
Egy itt élő külhoni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!