Mit gondoltok az olyanokról, akik szerint felesleges a nyugdíj, a TB, meg a segély, mert mondjuk egy öreg az elfekvőben tőzsdézhetne a hasára fektetett laptop-ról, hogy fedezze a saját ellátása költségét?
Én az öngondoskodás híve vagyok.
Vagyis, legyenek alacsonyak az adók, kicsi állami szerepvállalás, magánnyugdíj, magánegészségügy.
Az állami egészségügy egyedül az életmentő műtéteket állja.
Egyrészt, ez motiválná az embereket,hogy ne szívják a cigarettát, ne vedeljenek annyi alkoholt, egészségesebben étkezzenek, sportoljanak.
Én jelenleg is magánegészségügyben gyógyíttatom magam,ha valami baj van.Mindig időpontra megyek, nincsenek órás várakozások, nincs lekezelő orvos,nővér.Minden tiszta, modern, felszerelt, kulturált.
Ha ez ilyen egyszerű lenne, hogy felütöm a laptopot, tőzsdézek oszt gyün a zsé, tele lennénk csiliomosokkal...
Ilyen szintű baromságot az MLM-huszárok szoktak kitalálni általában.
Nehogy kelljen bármilyen szociális juttatás is.
Az emberiség önmagát fogja kiírtani.
"Egyrészt, ez motiválná az embereket,hogy ne szívják a cigarettát, ne vedeljenek annyi alkoholt, egészségesebben étkezzenek, sportoljanak. "
Szerintem meg még több cigit szívnának,mert nem tudnák elképzelni,hogy a magyar vállalkozó által adott nagyszerű minimálbérből hogyan fizetne ki egy foghúzást,nemhogy egy komolyann műtétet.
Agyatlanok az hozzád hasonlóak.
Két alapvető pillére van a társadalomnak,az oktatás és az egészségügy,ha ezt luxus cikké tesszük,az a társadalom halott.
Most megpróbálom elképzelni, ahogy a 85 éves vastagbélrákos Mari néni két infúzió közben, pelenkázás után gyorsan megír egy C# kódot, aztán vesz 150 Exxon részvényt, elad 200 MOL részvényt, aztán egy gyors kemoterápia, majd este, lámpaoltás előtt csúsztat egy húszezrest a fiatal, pajkos ápolónak, és...
Na, mindegy, hülye vagy, fiam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!