A migránsok jelentős része miért férfi?
Nincs ebben semmi furcsa. A férfi a család feje, elmegy szerencsét próbálni, és ha lesz megfelelő egzisztenciája, hozza maga után a családját, szerintem a legtöbbünk maga is így csinálná.
Ezért kell a migránsok számát, akiket látunk, gondolatban 3 - 4 - gyel megszorozni.
Azokról a területekről, ahol effektive szétbombázták a lakóhelyüket, elmenekültek mindannyian, gyerekkel, feleséggel együtt. Kisgyerekekkel vonulni, menekülni ezer kilométereken át nem egy életszerű dolog, illetve nagyon veszélyes. Amint akad egy olyan tábor, ahol biztonságban lehet a nő meg a gyerek (az anya értelemszerűen a gyerekkel marad, ez talán érthető), ott az utóbbiak letáboroznak. Az apa pedig jellemzően elindul, hogy talál-e valahol egy élhetőbb életteret maguknak. Ha minden rostán átkerülne és kap menekültstátuszt, akkor megpróbálja a családját odavinni. Nagyjából így nézhet ki a dolog.
Ha te lennél a közelkeleten, te is így csinálnád, valószínűleg. Ehhez nem kell semmilyen oldali média hogy megértsük, elég a józan ész és szív. Én legalábbis így gondolom.
Csak mert szeretem a tényszerűséget: 2016-ban a menekültek
49%-a volt felnőtt férfi
19%-a felnőtt nő
32%-a gyerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!