Érdemes volt a vizes VB-t megrendezni mégiscsak : Magyarország a világ élmezőnyében zárt az éremtáblázaton?
"Az NDK-ban is elég jó eredményeket szállítottak a sportolók, mindenki ismerte is az NDK-t, de valahogy nem jó értelemben gondolt rá senki."
A diktatúrákban általában fontosak a sportsikerek.
"Tok jo es valoban az ugrotorony a parton, elismerem jo otlet volt, de miert kerult 3x annyiba, mint a tavalyi? Egy tok ugyan olyan torony?"
Magyarországon rátermett, életrevaló, erős emberek élnek, akik ügyesen megszerzik maguknak a pénzt, amire szükségük van.
Ezt jobb országokban ugyan korrupciónak szokták nevezni, de nem baj, ilyesmi minket nem zavar.
"És akkor mi van, ha valaki gyerekkorától kezdve naponta órákat edz? Semmi, nagyon sok ember naponta órákat fordít arra, hogy elérjen valamit az életben."
Sportoló sem mind ér el sikereket. Csak a nagyon jók.
'Ezek az emberek semmivel sem többek, mint bárki más, aki ugyanúgy küzd a céljaiért, csak többen rajonganak értük, de ezt egy csomó celebről el lehet mondani.'
Így is meg lehet közelíteni. Valahol mindenki önző és magát akarja megvalósítani. Meg is kell szüntetni az ilyen sporteseményeket, olimpiát, minek az egész?
"Én nem mondom, hogy nem lehet tisztelni a sportolóinkat, de ne legyen már kötelező."
Nem kötelező.
"Mert mintha minden felületen ezt várnák el az embertől, mert a sportolóknak tisztelet jár."
Népszerűek, ez tény. De rajongani nem kötelező.
"A neve Magyarországot jelent milliók számára - és? Ettől nem lesz jobb itt élni."
Egy kicsit igen.
"Még csak azt sem lehet elmondani, hogy Magyarország annyira sportos nemzet, és mindenki tök egészséges."
És ha nem nézünk fel a sportolóinkra ekkor attól egészségesebb lesz?
"Az NDK-ban is elég jó eredményeket szállítottak a sportolók, mindenki ismerte is az NDK-t, de valahogy nem jó értelemben gondolt rá senki."
Na, most jön NDK meg Észak - Korea. Más ország már nem is ér el sportsikereket?
"Meg aztán ne csináljunk úgy, mintha Magyarország csak sportolókat tudna felmutatni. Mindig a sportolókról esik szó, mindenhonnan az folyik, holott a tudományos világban sokkal fontosabb eredmények születnek, mint hogy xy z perc alatt úszott le w métert."
Ezzel egyetértenék, de nem értem a szembeállítást. Én felnézek a tudósokra is.
Ilyenkor a szervezőé a bevétel. Akár egy hollywoodi filmnél. megvan, mennyibe került, és mennyit hozott. A sportesemények a közvetítői díjak, belépők, szálláshely, szuvenír és étkezés, kapcsolódó turizmus bevételeivel számolhat.
És ha jól sikerült, közvetett haszna is van. Ha jól tudom, ez álomszép volt. Biztosan pozitív hatása lesz megtépázott vízisportunkra. Fényes csillagunkban, Katinkában is erősítette a hovatartozást. Ilyen szeretet sehol máshol nem venné körül, és nagyon jól érezte magát. Alighanem remek sportvezetőnk lesz majd olyan húsz év múlva, amikor majdani gyermekei felnőnek.
"Hogy lecsúszott lennék? Franc tudja, ha meg ideírom a havi jövedelmem, akkor meg az jön: neked könnyű rajongani!"
Hadd ne mondjam, hogy mit gondolok az olyan primitív emberekről, akik önmaguktól elszállva a rengeteg pénzükkel villognak más emberek előtt.
Rettenetes szinten vagy morálisan, ahogy a magyarok jó része is...
Az eredményekhez mi köze van annak, hogy mi rendeztük?
Persze, büszke vagyok a hazámra meg minden, csak azt nem értem, hogy ha nem mi rendezzük, hanem bármelyik másik ország, mi változik azon kívül, hogy nem mi költünk rá milliárdokat?
Most komolyan ebbe is belekell kötni? ahogy olvasom a válaszokat valaki már a vizes vb-t is a diktatúrával mossa össze.
Látni milyen rosz az egészségügy színvonala, nagyon kevés lehet a nővér hogy már a zárt osztályon is internet közelbe férkőznek a betegek
Inkább tanulnál meg helyesen írni, okos gyerek.
"Hadd ne mondjam, hogy mit gondolok az olyan primitív emberekről, akik önmaguktól elszállva a rengeteg pénzükkel villognak más emberek előtt."
Pubi, te utaltál rá, hogy a sportot kedvelő lecsúszott alakok részegen bámulják a TV - t a kocsmában - ezzel sincs különösebb gond - arra utaltam, hogy lecsúszott talán nem vagyok, 42 éves, egy kislány apja, a magyar átlagnál jobb keresettel.
Most mondjam el a véleményem olyan emberekről akik másokat látatlanban lecsúszottnak minősítenek?
"Rettenetes szinten vagy morálisan, ahogy a magyarok jó része is..."
Amennyiben? Miért rettenetes szinten morálisan? Mert támogatom, hogy eredményesek legyünk sportban, hogy a 3 és fél éves kislányom is megnézett több mérkőzést is? Nincs ovi, így tegnap is kivételesen fent maradhatott sokáig - bár a végén bealudt - hogy megnézze a záróünnepséget. Hogy felhívom a figyelmét arra, hogy milyen ügyes az az úszó néni, Hosszú Katinka?
Ez neked morális mélypont? Kapj már a fejedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!