Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon a lakosság...

Magyarországon a lakosság körében, miért van ez a kissé prolis felfogás?

Figyelt kérdés

A tágabb családi körömben is tapasztaltam.

Megkaptam már párszor, minek kellett még évekig tanulni érettségi után, ahelyett, hogy elmentem volna sorra.

Meg azt mondják, csak egy túlértékelt diplomás vagyok, aki semmit nem csinál egész nap.

Meg az nem munkahely, ahol rugalmas/kötetlen a munkaidő, az csak "tinglitangli".

Bizony az olyan pozícióban, amikhez nem operatív feladatok tartoznak,hanem a fejedet kell használni, ott kötetlen munkaidő van,senki nem csesztet azért, mert kimész a városba.Természetesen ennek az a feltétele,hogy a projekt meglegyen időre.

Meg, van szolgálati laptop, telefon,aki meg főnök, annak szolgálati autója is, nem kötelező a munkahelyen ülni.

Az a baj,hogy Magyarországon az állam is az operatív munkakörök megteremtését célozza meg, ahelyett, hogy a szaktudást részesítené előnyben.

2017. júl. 29. 13:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

'a másik meg, h a nem diplomások jelentős részét frusztrálja az, h van, aki nyelveket beszél, diplomával rendelkezik. az sem ritka, h amikor munkahelyen megtudják, h diplomád van, egyből rád szállnak.'

Na ezt speciel nem értem, milyen alapon szúr neki szemet egy diplomás és miért kell a másikat emiatt vegzálni. Miféle hátránya származik ebből? A végén nem kell szégyenkeznem amiatt, mert a tanulmányokban tovább jutottam a másikhoz képest.

2017. aug. 2. 17:00
 22/25 anonim ***** válasza:

'a másik meg, h a nem diplomások jelentős részét frusztrálja az, h van, aki nyelveket beszél, diplomával rendelkezik. az sem ritka, h amikor munkahelyen megtudják, h diplomád van, egyből rád szállnak.'

Na ezt speciel nem értem, milyen alapon szúr neki szemet egy diplomás és miért kell a másikat emiatt vegzálni. Miféle hátránya származik ebből? A végén nekem kell szégyenkeznem amiatt, mert a tanulmányokban tovább jutottam a másikhoz képest.

2017. aug. 2. 17:01
 23/25 anonim ***** válasza:
Fenébe, a rossz is elment :P
2017. aug. 2. 17:01
 24/25 anonim ***** válasza:

semmilyen hátrányuk nem származna belőle elvileg, de nekem az a tapasztalatom, h azok a dolgozók, akik idősebb, régebb óta vannak ott, az irányítható egyszerű embereket szeretik.

pl elmentem próbamunkára állatmenhelyre, és az egyik női alkalmazott úgy gondolta, h a 19 éves próbamunkás után velem is beszélhet úgy, mint egy ronggyal. udvariasan jeleztem neki, h ezt nem kéne és mostantól normálisan beszéljen. szót fogadott, és ekkor menthető is lett volna a helyzet, de amikor kiderült, h diplomás vagyok, láttam h én biztos nem fogok ott dolgozni, nem kell nekik egy túlképzett ember, aki máshol is el tud helyezkedni és nem úgy ugrál, ahogy szeretnék.

2017. aug. 2. 17:39
 25/25 anonim ***** válasza:
Gondolom, a cuclizmusban megszokták, általában egyszerű, irányítható emberek kerülnek a kezükbe.
2017. aug. 2. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!