Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon a lakosság...

Magyarországon a lakosság körében, miért van ez a kissé prolis felfogás?

Figyelt kérdés

A tágabb családi körömben is tapasztaltam.

Megkaptam már párszor, minek kellett még évekig tanulni érettségi után, ahelyett, hogy elmentem volna sorra.

Meg azt mondják, csak egy túlértékelt diplomás vagyok, aki semmit nem csinál egész nap.

Meg az nem munkahely, ahol rugalmas/kötetlen a munkaidő, az csak "tinglitangli".

Bizony az olyan pozícióban, amikhez nem operatív feladatok tartoznak,hanem a fejedet kell használni, ott kötetlen munkaidő van,senki nem csesztet azért, mert kimész a városba.Természetesen ennek az a feltétele,hogy a projekt meglegyen időre.

Meg, van szolgálati laptop, telefon,aki meg főnök, annak szolgálati autója is, nem kötelező a munkahelyen ülni.

Az a baj,hogy Magyarországon az állam is az operatív munkakörök megteremtését célozza meg, ahelyett, hogy a szaktudást részesítené előnyben.

2017. júl. 29. 13:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
64%
Lehetséges, hogy sok embernek van olyan rossz tapasztalata amit én személy szerint két munkahelyemen is láttam. A diplomával nem rendelekző keményen dolgozó első osztályú szakemberek nap mint nap végignézhették, ahogy a diplomás munkakörökben dolgozók egész nap az égvilágon semmi hasznosat nem csinálnak a több fizetésükért, de ami rosszabb, hogy a szakterületükön egy pillanat alatt elvézreznek a diplomájukkal azok mellett akik diploma nélkül alattuk dolgoznak. Annyi a szép a dologban, hogy a létszámleépítésnél mindig ezekből a diplomásokból küldtek el kapásból sosem a szakmunkásokból. Szóval amellett, hogy ez egy hülye felfogás szerintem lehet mögötte ilyen tapasztalat is.
2017. júl. 29. 15:28
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
Barátnőm elsőgenerációs roma értelmiségi. Amikor kiderült, hogy egyetemre megy, akkor az apja beszólt neki hogy minek az, miért nem csinál valami "normális munkát". Ennyit erről. Ilyenek az emberek az országban.
2017. júl. 29. 15:40
 13/25 anonim ***** válasza:
79%
Proli ország vagyunk.
2017. júl. 29. 16:35
 14/25 Estádio de Felchút ***** válasza:

"Minden diplomást baxnák agyon szívlapáttal."

Gyere, koma...

2017. júl. 29. 18:47
 15/25 anonim ***** válasza:
Aranyosak ezek a 14-eshez hasonló kis nethuszárok, amikor megpróbálják magukat keményebbnek beállítani :D
2017. júl. 29. 19:58
 16/25 anonim ***** válasza:

# 15

hagyjad, a tizennégyeskét ingerli ha valaki okosabb és többet keres nála mert ő csak a gombnyomogatáshoz ért :D Lázadnak a parasztok, nézd már...

2017. júl. 29. 21:12
 17/25 anonim ***** válasza:
Akkor kicsit képezze magát, okosabb lesz és többet fog keresni. Ilyen egyszerű :)
2017. júl. 29. 21:18
 18/25 anonim ***** válasza:
Helyesbítenélek, egy paraszt ilyet nem mond. Egy proli mond csak ilyet, ami közben látom törölve is lett.
2017. júl. 30. 11:58
 19/25 anonim ***** válasza:
Az emberek nem csak a diplomás munkákat nem értékelik, hanem bármi más alkotó és hasznos munkát sem. Ez tényleg tipikus proli szemlélet, hogy mások munkáját semmibe veszik. Szerintem aki ilyen az ne hordjon ruhát, hisz a ruha készítői is dolgozók. Valamint ne nézzen tévét és ne használjon villanyt. Ugyanis az utóbbiak létrehozásában meg leginkább szellemi dolgozók vettek részt, például villamosmérnökök vagy Nikola Tesla és hozzá hasonló feltalálók. Gyertyával is lehet világítani. De ne is egyenek, hanem kukázzanak! Ugyanis a proli szemében a szorgos parasztember is alsóbbrendű.
2017. júl. 30. 12:12
 20/25 anonim ***** válasza:

„Megkaptam már párszor, minek kellett még évekig tanulni érettségi után, ahelyett, hogy elmentem volna sorra. „

ismerős szöveg :D

Azért, mert bár a fiatalabb generációban (40 alatt) van már egy szűk, értelmesebb réteg, ettől még a magyarok nagy része a szociban félrenevelt egyszerű proli.

azt értik, amikor jön az asztalos és megszereli az asztalt, vagy h a Béla gyárban melózik, de ha rendszergazda vagy múzeológus vagy, azt már nem.

a másik meg, h a nem diplomások jelentős részét frusztrálja az, h van, aki nyelveket beszél, diplomával rendelkezik. az sem ritka, h amikor munkahelyen megtudják, h diplomád van, egyből rád szállnak.

2017. aug. 2. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!