Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mért nem lehet egyszerűen...

Mért nem lehet egyszerűen kirúgni?

Figyelt kérdés
Viszonylag fiatal vagyok még, jelenleg is iskolás. Nem lógok, minden órán résztvettem (ha épp nem voltam beteg), tudom hogy elviekben demokratikus ország magyarország, de azt is tudom (mert látom), hogy nem működőképes ország. Közpénzek magánzsebre, kampányok, éhbérért dolgozó munkások, elhanyagolt egészségügy és elmaradott oktatási rendszer, és még sorolhatnám mert van mit még sorolni. Lenne esély a javulásra, de a vezetőkkel van a legnagyobb baj... Na most, ha ennyire korruptak, demokráciai alapon mért nem indítható egy szavazás a leválltásukért, vizsgálatok elindításáért? A demokrácia a nép szava, tehát rajtunk alapszik, akkor hogy lehet hogy egyeduralkodóként szegényíthetik az országot?

2017. júl. 27. 15:47
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
*Magyarország (nem volt elég erős az a caps)
2017. júl. 27. 15:49
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

A korrupció mindent maga alá gyűr. Ha indítanál egy vizsgálatot, azt is maga alá gyűrné.

Pont ez a lényege.

2017. júl. 27. 16:00
 3/23 A kérdező kommentje:
Athén volt a demokrácia bölcsője, és a maguk módján (még ha cserépdarabokkal is) de megtudták oldani azt hogy minden mohó vezető leszavaztassék és ezt követően még a városból is kitiltást nyerjenek. Ami most van... nem városszintű demokrácia, de ilyen alapon demokráciának sem nevezhetem.
2017. júl. 27. 16:06
 4/23 anonim ***** válasza:
25%

Egyrészt ha iskolába jársz eleve nem működésképtelen. Nem?

Fogalmi zavarod van, de az iskola kijavítja ;)

Nem rossz a kormány, az emberek 2/3-a mögötte áll a szavazatával, csak nem kéne folyton a lebsimédiát nézned.

Elárulom, ha a mai ellenzék kerülne hatalomra sokkal rosszabb lenne !

2017. júl. 27. 16:08
 5/23 anonim ***** válasza:
27%
Aztán kik vennének részt azon a szavazáson, amin leváltanád (egy lö) őket? Azok, akik jövöre a választáson rájuk fognak szavazni, vagy őket kizárnád a demokrácia nagyobb dicsőségére?
2017. júl. 27. 16:10
 6/23 anonim ***** válasza:
95%

Egy probléma megoldása mindig az érintettek hozzáállásán múlik.

Athénban a polgárok hathatósan szavaztak, a vezetők pedig betartották az eredményt, mert tudták, a következő lépés a rövid szúrótőr lesz.

Magyarországon a polgárok zöme lelkesen tapsol, ha lenyúlják a vagyonát, nem szavaz hathatósan, a vezetők pedig fittyet hánynak az eredményre, mert tudják, hogy ennek további gazdagodás a következménye.

Ha még mindig nem érted, abban már sem a polgárok, sem a vezetők nem segíthetnek.

2017. júl. 27. 16:27
 7/23 anonim ***** válasza:
8%
Kertész Ákosnak annak idején, 4-5 éve volt egy nagyon durva kiszólása a magyarokról. Akkoriban én is mélyen felháborodtam, de ahogy telik az idő, egyre inkább úgy érzem, hogy igaza volt. Ennek az országnak reszeltek. Ez a nép ennyire képes, ezt érdemli.
2017. júl. 27. 16:36
 8/23 anonim ***** válasza:
61%

Kedves négyes, a kormány úgy vezeti az országot, hogy ha a teljes szavazóképes lakosságra vetítjük a rájuk szavazók számát, látható, hogy abszolút nem támogatottak. A választási körzeteket átalakították, törvényt szintén, így feléjük dől az asztal. MINDIG!

Az MKKP-val már nem tudnak mit kezdeni, képtelenek kezelni az akcióikat, a passzivistáikat. Jó példa rá, amikor iróniából a kormány mellett tartottak egy szimpátiatüntetést. Kormányközeli média nem számolt be erről. De mondjuk rendszeresen rendőrt tudnak rájuk hívni, mert padot festenek, buszmegállót építenek (néhány 10 ezerből, nem milliókból) vagy a kedvenc, a négyszínfestéses járdaszépítés. Utóbbi miatt egy Fideszes városban a helyi rendeletet is megváltoztatták, hogy a különlegessé tett szétrepedezett járdafestés rongálásnak, ezáltal büntethető legyen...

Arra is képes volt a város, hogy közmunkásokkal és több liter hígítóval újra a szürke, repedezett jarda legyen látható. Azóta is úgy van.

Zuglóban a kidobott bútorokból komplett szobát rendeztek be az út mellett. Másnap elvitték a lomot, de addig senkit nem zavart! :D

Kár, hogy a Kutyapárt nem alkalmas a kormányzásra, de jó nézni, ahogy seg.gből szájba romantikázik a Fidesszel és nem ők vannak a f.asz rossz végén. :D

2017. júl. 27. 17:03
 9/23 A kérdező kommentje:
Kedves négyes? Igen, iskolába járok, de milyenben? Szerinted ez verseng a svéd, vagy az angol oktatással? :D Mert a közelében sem jár... nem fektetnek bele elég pénzt, a legszomorúbb látni hogy milyen cipőben jár az átlag. Tudod, az iskola európai alap, azért nem kell dicsőíteni.
2017. júl. 27. 17:14
 10/23 A kérdező kommentje:
Igen... A válaszok végére érve talán a Kétfarkú Kutya Párt a legjobb példa erre. Nem önkényes a döntés? Vajon a városka akarta az újra rondává lett repedést? Szerintem nem, itt is érződik hogy mennyire nem demokrácia.
2017. júl. 27. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!