Csak szerintem a legtöbb liberalizmus ellenes ember valójában homofób?
Ha felmerül egy liberalizmus kérdés,nincs olyan,hogy ne lenne egy melegségre utaló komment,mintha csak a liberalizmust a homofóbiájukkal azonosítanák.
Szerintem ezek nagy része mind látens homoszexuális,mert egy heteró férfit nem nagyon foglalkoztat ennyire a homoszexualitás kérdése,hogy ideológiákat azonosítson vele.
A másik fele inkább rasszista vagy idegengyűlölő.
Az itt a gond, hogy ebben az országban már rég nincs demokrácia, Kérdező, illetve hogy a demokráciából a hülyék diktatúrája lett.
Ami itt zajlik, az olyan, mintha két farkas és egy bárány azon vitázna, mi legyen a vacsora.
Pedig a kapitalista,demokratikus rendszer a liberalizmuson és az esélyegyenlőségen alapszik.
A liberalizmus ellenes embereknek valójában a demokrácia nem tetszik,hanem királyságban szeretnének élnek,ahol nincs egyenlőség,hanem az dönt a sorsodról milyen származással születtél.
Viszont a legtöbb embernek ez csak rossz lenne,hiszen kevesen születnek nemesnek,a legtöbben csak jobbágyok lennének.
Apám egyik munkatársát tudnám példának hozni,aki arra büszke,hogy neki az ősei valami nemesi családból származtak,de szakmailag egy nagy 0.
És arra irigy,hogy apám egy sokgyerekes családból hogy tudott kitörni a szegénységből,amikor a szülei egy senkik voltak.
Na,ilyen egy tipikus liberalizmus ellenes ember.
Persze,csak azóta finomítottak rajta.
A demokrácia nem a többség diktatúrája.
Szerencsére vannak fékek.
Szerintem jól látod, kedves kérdező: a homofóbok általában látens homoszexuálisok, olyanok, akik elfojtották a saját szexualitásukat. Önmaguktól és a szembesüléstől félnek. Azért beszélnek úgy a homoszexualitásról, mint egy ragályos betegségről, amit karanténba kell zárni, hogy ne terjedjen, mert rájuk nézve valóban ragályos betegségként működik: a homoszexualitás látványa előhozza a tudatalattijukból az elfojtott, bűnösnek tekintett vágyakat, s ezért úgy tekintenek a homoszexuálisokra, mintha az ő hibájuk lenne, hogy bűnös gondolataik támadtak, mintha valójában ők fertőzték volna meg őket (holott azok a vágyak bennük eleve léteztek, csak mélyen elfojtva, és előhozta belőlük a látvány - erre reagálnak dühösen).
Természetesen egy épelméjű heteroszexuális férfi, akinek nincsenek elfojtott homoszexuális vágyai, nem foglalkozik annyit a melegekkel, nem megy oda nézegetni őket egy melegfelvonuláson (pfújolással és bekiabálásokkal leplezve a kíváncsiságát), és egyáltalán nem törődik a jogköveteléseikkel.
Egy heteroszexuális férfit nem zavarnak a melegek (mindaddig, amíg nem rá hajtanak, persze), sőt, örül, ha több nő jut neki.
Az én ismerősi körömben is van egy-két homofób ember, és mindenikkel van valami bibi: egyiknek sincs barátnője, stabil párkapcsolata, sokuk fiúkkal lóg folyton, nem is ismerkedik lányokkal igazán, van amelyik az anyjával él majdnem harmind évesen...
Szerintem legalább a fele titkolja, elfojtja, hogy meleg, a másik fele pedig ezzel akarja bizonygatni, hogy "normális", annak ellenére, hogy egy nőt sem tudott összeszedni életében, s az egyetlen nőnemű személy, akivel bensőséges kapcsolatban áll, az anyukája! :-)))
Ennek ellenére az illiberalizmus nemcsak homofóbiából táplálkozhat (bár gyakori velejárója), hanem a kiváltságosak "önvédelme" a jogegyenlőség ellen.
Mondok egy példát: egy olyan társadalomban, ahol a heteroszexuális, többségi nemzethez tartozó fehér férfiak befolyásosabbak, többet keresnek, fontosabb vezető beosztásokat birtokolnak és társadalmilag megbecsültebbek, mint a nők, a szexuális, nemzetiségi, etnikai, vallási és egyéb kisebbségek, ott ezek a férfiak ösztönösen védeni fogják az érdekeiket, mert úgy érzik, hogy meg kell óvniuk kiváltságjogaikat a másodrendű állampolgárokkal szemben ahhoz, hogy hatalmuk legyen.
Világos, hogy ha holnap bevezetnek pl. egy 50%-os női kvótát a parlamentben, a jelenlegi képviselők 30-40%-a elveszti a munkahelyét és befolyását. Tehát akkor ők arról fognak prédikálni, hogy a nők inkább szüljenek, ne akarjanak jogegyenlőséget!
Ennek a jelenségnek egyfajta túltengése az, amikor alapjogokról beszélünk. mert igaz ugyan, hogy senki sem vesztene semmit, ha egy alapjogot kiterjesztenek, de a kiváltságosak mégis úgy érzik, veszítenek a befolyásukból és kitüntetett helyzetükből, ha másnak is "jut" ugyanabból az alapjogból.
Ha a melegek is házasodhatnak, akkor én, heteroszexuális, mivel leszek KÜLÖNB náluk?! Igaz, tőlem nem vesz el jogot az ő jogkövetelésük, igaz, én élhetek ugyanúgy, házasodhatok ugyanúgy, ahogy eddig, de én KÜLÖNB akarok lenni!
Tehát az illiberalizmus nemcsak homofóbia, leplezett elfojtott homoszexualitás következménye lehet, hanem a kiváltságos rétegnek az a törekvése, hogy kiváltságos maradhasson az elnyomott rétegekkel szemben azáltal, hogy azok nem kerülnek jogegyenlőségbe vele, s így neki megmaradhat egyfajta felsőbbrendűség tudata.
Utolsó!
Nagyon jól leírtad ezt!
Annyit még hozzá tennénk,hogy a legtöbbeknél szerintem nem a felsőbbrendűség tudat miatt van ez,az talán csak másodlagos,vagy nincs is.
Inkább tényleg a hatalom megtartása,megvédése a "másodrendű" polgárok ellen.
A női kvóta alapvetően hülyeség.
Sajnos a legtöbben,még a nők is,inkább szavaznak egy férfire,mert a politikusokban ők nem szakembereket,hanem önmagukat akarják látni.
Tehát a politikus legyen átlagos,fehér,családos,heteró ember,holott a politikus nem egy átlagos ember,nem átlagos munkát végez,akkor miért is kellene neki átlagosnak lennie?
A felelős beosztások sokkal inkább valók olyan embereknek,akiknek nincs gyerekük,vagy családjuk,ennek ellenére a nép olyanokat szavaz meg,akinek 5 gyereke van,mert "milyen szép családapa".
Csak az illető nem óvóbácsi lesz,hanem az ország vezetője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!