Szerintetek elfogadható, hogy egy tüntetésre/gyűlésre azért menj el, hogy azt megzavard?
"Vannak ott biztonsági őrök és rendőrök is, akik ki tudják kísérni a tömegből... "
Kérdés, hogy a biztonsági embernek kit kellett volna elvezetnie. Valakit, akinek a cselekedete bőven belefért a véleménynyilvánításba, vagy az őt fizikálisan bántalmazót?
#10 Azt sérelmezem, hogy miért tatjuk elfogathatónak azt, hogy egy adott tömeget valaki provokál?
Miért csodálkozunk azon ha a provokációra válasz érkezik? (ha feltételezzük, hogy nem teljesen zokni a csaj akkor pont ezért ment oda, esetleg még örülhet is a "szerencsés véletlennek", hogy ezt pont sikerült rögzítenie egy újságírónak)
Miért fontosabb 1 ember "szólásszabadsága" mint a környezetében lévő emberek joga arra, hogy meghallgassanak egy beszédet?
"Az értelmes tüntető pedig akceptálva, hogy egy vele teljesen ellentétes véleményű tömegben van, saját testi épsége miatt is, az amúgy is gyűlöletkampányra hergelt tömegből távozik. "
Gondolod, hogy előtte nem sejtette, hogy teljesen ellentétes véleményű emberek mennek meghallgatni Orbán Viktort? ha igen akkor miért ment?
Szerintem a helyzettől függ. Ami pl. Tusványost illeti, az a neve alapján egy szabadegyetem, tehát miért ne lehetne vitatkozni a felszólalókkal? És ha lehet tapsolni, miért ne lehetne ellenvéleményt kifejezni? Prsze fütyülés helyett lehetett volna kulturáltabban, érvekkel szembemenni. És egyébként mi van, ha a nő ősfideszesként fújolt és nem eleve botrányt kelteni ment oda?
Az állami ünnepekkel más a helyzet, szerintem ott nincs helye a politikának, bár ezt folyamatosan megszegik maguk a politikusok is.
A ló túloldala, amikor pl. Amerikában semmibe veszik a családokat és temetéseken tüntetnek.
"Kérdés, hogy a biztonsági embernek kit kellett volna elvezetnie. Valakit, akinek a cselekedete bőven belefért a véleménynyilvánításba, vagy az őt fizikálisan bántalmazót?"
Elvezetni azt, aki fizikailag bántalmazta őt.
De a hölgyet kikísérni a tömegből.
Hogy miért...?
Nézd meg csak a kérdezőt, milyen kérdést írt ki és miket válaszolt.
"Miért csodálkozunk azon ha a provokációra válasz érkezik?"
"Miért fontosabb 1 ember "szólásszabadsága" mint a környezetében lévő emberek joga arra, hogy meghallgassanak egy beszédet?"
Ilyen intelligenciájú emberek vannak, mint a kérdező.
Nem tudja felfogni, hogy egy nőt nem szabad bántalmazni.
Még azt se érdekli, hogy egyedül van, védtelenül, sőt ez súlyosbító tényként találta.
Teljesen természetesnek veszi, nem érti, miért háborodnak fel ezen az emberek, hiszen szerinte ez egy jogos reakció volt.
Szóval...
Valahol múltkor elmentem és ment a tv-n az M1.
Ahol bemondták, hogy 1.6 millió ember küldte vissza a "nemzeti konzultációt".
Szóval ennyi alacsony intelligenciájú ember biztosan van az országban.
Te most komolyan bemernél egy ilyen embereket is tartalmazó tömegbe engedni egy védtelen 40-50 kilós nőt, aki más véleményen van és ennek hangot akar adni..?
Én nem.
Lásd a történteket...
Ezért írtam a kikísérést.
Ok. Origo.
"De mi is történt? A nő fütyülni kezdett, nem akarta abbahagyni, nem akarta odaadni a sípot sem, az egyik rendező a földre rángatta a botrányt okozó nőt, majd kivitte a rendezvényről. Nyilvánvaló: a nő a közönséget akarta provokálni, de - akármit is írnak Soros újságjai - a nőnek kifejezetten szerencséje volt a rendezővel. akárhogyan is nézzük, kimentette a tömegből."
"provokátori feladatát nyilvánvalóan akkor teljesíti tökéletesen, ha megvereti magát, ha addig hergeli a körülötte állókat, amíg valaki el nem veszti a fejét. Ha így nézzük, akkor ügyetlenül provokált."
Index:
"A Facebookon kért bocsánatot az a fotós, aki Tusványoson a földre rántotta az Orbán Viktort kifütyülő fiatal nőt. "
"Ami ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!"
Szóval.
A kormánypropagandának elfogadott.
Aki elkövette, annak elfogadhatatlan.
És ebben az országban élek még. Hihetetlen.
Most komolyan leírta az origo, hogy akkor végezte volna el a feladatát ott, ha egy nő megvereti magát....?
"Régen az ilyesmiért szemmagasságban kilőtt gumilövedék járt. "
Ne légy nevetséges. Az a veszélyes őrjöngésért mint például kocsiborogatásért, gyújtogatásért, aszfaltbontásért járt.
Kérdésre válaszolva, igen. Egy nyilvános rendezvény elleni tüntetés is hozzátartozik a demokrácia szabad vélemény-nyilvánításához. Ez egy alapvető emberi jog.
Bár azt nem mondom, hogy a legjobb módját választotta, nem is a legrosszabbat (habár ez nem érv), sípolásnál azért vannak civilizáltabb formái is.
Az azért remélem mindenkinek egyértelmű, hogy az ellene történt fellépés azért köszönőviszonyban sincs a cselekménnyel.
Mégha a média részéről megjátszott is lenne a történet (akkor jóval hamarabb odaértek volna), az se mentesíti a vagyonőr és a többi talpasparaszt viselkedését.
Azért logikusan belegondolva, ha bárki is tüntetni akarna, azt azért a kamerákhoz viszonylag közel tenné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!