Támogatnátok, hogy az általános iskolás hittanon Buddhista hittant is lehessen választani, ne csak keresztényt?
Bármelyik elismert egyházét lehet, de a Krisna nem az - hál'Istennek, mert az egyik legkártékonyabb szekta.
Viszont van elismert buddhista egyház szerintem.
Semmilyen államilag támogatott vallást nem támogatok.
miért?
amikor utoljára a vallás és az állam "egyé vált" azt sötét középkornak hívták
Az állam az állam, az egyház meg maradjon az egyház.
Ne keverjük a kettőt, az egyik valós a másik kitalált dolgokkal foglalkozik.
Nem értem, mi ez a nagy ellenállás az iskolai hitoktatás körül.
Lehet erkölcstant is választani annak, aki nem vallásos, a hívő családok meg vallásuknak megfelelő hittanra íratják be a gyereküket, akár buddhista hittanra is, egyébként buddhista iskolák is vannak Mo.-n.
Nem értem ezt a nagy ellenállást, ez csak a gyerek hasznára fog válni a későbbiekben, még akkor is, ha később a gyerek úgy dönt, nem követi az adott vallást.
Nem kötelező a hittan, mert mint már mondtam, lehet erkölcstant is választani.
"Lehet erkölcstant is választani annak, aki nem vallásos"
Ettől még sérül a vallásszabadság joga, ha ember kiválthat kötelező iskolai órákat hitéleti órákkal.
#19, ezt nem értem. Van hittan ès erkölcstan.
Minden szülő eldöntheti, melyikre íratja a gyerekét. Senkinek semmilyen joga nem sérül ettől, a kétféle óra teljesen egyenértékű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!