Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én miért nem érzékelem a...

Wytonkelly kérdése:

Én miért nem érzékelem a "fiatalok külföldre vándorlását? "

Figyelt kérdés

4 éve végeztünk az egyetemen, és a csoporttársaim közül csak 2-en mentek külföldre. Az egyik közülük is tanulni ment Angliába. A középiskolai oszt.társaim közül is csak kb 3-4 ember dolgozik illetve ingázik külföldön-külföldre, pedig voltunk 34-en.

MIndenki a diplomás meg értelmiség elvándorlásról beszél, főleg a baloldali politikusok, akkikkel nagyon sok mindenben teljesen egyetértek kivéve ebben az elvándorlás kérdésben nem, mivel a közvetlen környezetemből csak segédmunkások illetve képzetlen emberek vándorolnak el. (és közülük is sokan visszatértek)

2017. júl. 14. 14:46
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Logisztikus vagyok. Két diplomával rendelkezem. (Egy logisztikai mérnök és egy levelezős logisztika-ellátási lánc menedzsment.) Ha meg nézem az összes fiatalabb ismerősöm max 25 embert tudok mondani akik külföldön dolgoznak, nekik a legnagyobb része építőipari vagy vendéglátó szakmunkás. Ezen kívül pedig több romát is ismerek akik Kanadába mentek ki menekültként. Amúgy Budapest agglomerációjában élek, de Budapesten tanultam és dolgozok is.
2017. júl. 14. 15:41
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy te nem érzékeled, de a helyzet valós. A kivándorolt fiatalokat pedig a jó helyről, több év után pedig szinte lehetetlen visszacsábítani.
2017. júl. 14. 15:42
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

" Mert csak felfújja a baloldali média."

Igen, ezért van a gyárban, ahol dolgozok már 40 magyar, amikor 3 éve odakerültem volt 4 db és én voltam az ötödik. De biztos csak felfújja a bal oldal....

2017. júl. 14. 15:48
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Neked csak négy osztálytársad, de a szomszéd Jancsikának is kimegy 4 osztálytársa, a Pirikének is kimegy 3, a Lacikának 6, stb. És ez csak a "te" ismerettségi körödből pár ember; az egészet nem is érzékelheted. Egyszer láttam egy videót orvosnak készülő fiatalokat kérdeztek, legtöbbjük azt mondta, külföldön látja a jövőjét, és nem is keveset kérdeztek meg, és még ez is csak töredéke volt a sok "orvospalántának", ami szintén töredéke a nagy, egész lakosságnak. Tehát ami a te saját környezetedben pár, abból összességében egész országszinten összejön sok.
2017. júl. 14. 15:52
 15/32 anonim ***** válasza:
79%

"Logisztikus vagyok. Két diplomával rendelkezem. (Egy logisztikai mérnök és egy levelezős logisztika-ellátási lánc menedzsment.)"

Nem kapcsolódik szorosan a kérdéshez, de ehhez például mi a francnak diploma? Régen a raktárossághoz elég volt a nyolc általános, és ne szépítsük a logisztikus az a raktáros meg telefonos adminisztrátor, aki max egy excel táblázatot kell, hogy szerkesszen. Tényleg el fogunk jutni oda, hogy már ahhoz is diploma kell majd, hogy valaki kukás lehessen.

2017. júl. 14. 15:53
 16/32 anonim ***** válasza:

Én se tapasztalok a környezetemben túl nagy kivándorlást. Szintén Budapest agglomerációjában élek. Középiskolás osztályomból kimentek úgy 4-5-en, de általában úgy, hogy egyetem alatt ösztöndíjjal kimentek, aztán ottragadtak.

Egyetemi évfolyamomból 2 fő ment ki. Többen voltak kint ösztöndíjjal, de vissza is jöttek.

Ettől függetlenül nem tagadom, hogy valós a probléma. De inkább olyat ismerek többet, akik 35 év körüliek és kint vállaltak munkát.

2017. júl. 14. 16:56
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Én érzékelem, mert két unokatestvérem és 6- 8 volt iskolatársam van külföldön. Egyébként, én az ország nyugati felén élek és igazából az egyre érezhetőbb munkaerőhiányból lehet észrevenni a dolgot.
2017. júl. 14. 17:04
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanis nem csak a diplomás fiatalok mennek ki. Sok olyan, diplomát nem igénylő szakma van, amire van kereslet nyugatabbra. És a legnagyobb gond az, hogy a most "iskolapadban ülők" egyre nagyobb százaléka tervezi külföldön a jövőjét.
2017. júl. 14. 17:11
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Logisztikai diplomával csak akkor kapsz munkát külföldön ha anyanyelvi szinten beszéled azt a nyelvet meg az angolt. Ismerve a hazai nyelvoktatás színvonalát, nem adnának neked munkát és a csoporttársaidnak sem.
2017. júl. 14. 17:17
 20/32 anonim válasza:
84%

Pék szakmunkás vagyok. 25en tettük le a vizsgát, 18 még a nyáron külföldre ment, ebből csak öten ingáznak (nyugati határszél), nyolcan pedig azóta már családot alapítottak kint. Asszem hárman jöttek haza.

Tényleg nincs kivándorlás.

2017. júl. 14. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!