Jól teszik-e a Gárdisták, ha polgárőrszövetségekbe tömörülnek?
Mi a véleményetek arról, hogy az alkotmányellenesen, komcsi, liberális nyomásra feloszlatott Magyar Gárda tagjai polgárőrszövetségekbe tömörülnek?
Véleményem szerint nagyon jó, hisz ott lehetnek mindenhol,sőt, a sündőrséggel kiegészíthetik egymást a járőrözésben, igazoltathatnak.
A polgárőrszövetségeket meg nem hiszem, hogy betiltanák.
82
Sőt, ha erősködik, akkor még ő jár rosszul, de hát ezt nem lehet velük megértetni, azt hiszik, hogy ez úgy megy, hogy kapnak egy egyenruhát, és akkor már mindent lehet.
"Pedig lassan ideje volna, lévén értelmük nincs. Ha megpróbálnak elfogni pl egy rablót, a rabló joggal perelheti őket."
Haver, a rablót bárki elkaphatja a Ptk. szerint... Gondolom, nem jogon végeztél :)
65
Bevallom, le vagyok maradva, főleg hogy a családban is volt ebből kellemetlen ügy nem is olyan rég. Nem, nem mi voltunk a rablók:)
Ja, és kedves kérdező:
"e erősen el vagy tévedve. Nagyon is jól teszik, ha a helyi lakosokból szervezett polgárőrök, rendőrökkel karöltve igazoltatják a vadidegent az éjszaka kellős közepén Mari néne háza előtt."
Csak is közhatalommal rendelkező személy igazoltathatja az embereket, ergo egy civilnek semmi joga sincsen (még egy BKV-s ellenőrnek sem)!
"Bevallom, le vagyok maradva, főleg hogy a családban is volt ebből kellemetlen ügy nem is olyan rég. Nem, nem mi voltunk a rablók:)"
Hát ha a családtagod betörte szándékosan a rabló orrát, akkor viszont a "sértett" indíthat ellened polgári eljárást :)
65
Ilyesmiről beszéltem, hogy nem vagyok benne biztos, hogy nem lenne perek tömege, ha a rablók sérülnének :)
"Ilyesmiről beszéltem, hogy nem vagyok benne biztos, hogy nem lenne perek tömege, ha a rablók sérülnének :)"
Mondjuk ha a polgárőr futás közben kapja el a rablót, és közben elesik, és emiatt a rabló is megbotlik, és belilul a keze, akkor b@szhatja, mivel az nem szándékos testi sértés volt, csupán gyakorolta a polgárőr a polgári jogait. Akkor van gond, ha szájba veri, kirúgja a lábát, stb.
65
Ja, csak ugye ilyenkor kezdődik, a "bizonyítsd, haver" c. népi játék.
no, kaptam hideget-meleget
Valóban nem igazoltathat, de a hangsúly a polgárőröknél a járőrözésen van: mindenütt ott vannak.
Ha a járőröző polgárőr a 35-ös vadidegen képét meglátná az éjszaka kellős közepén az utcában Mari néne háza előtt, amint hosszú hajjal, szájharmónikával,és kádárista dalokat játszik, az már gyanús. Nem igazoltathat, de szerintem megkérdezheti mi a bánatot keres arra,kit keres. Tehát szerintem a bűnmegelőzésről szól a polgárőrség, nem kimondottan az igazoltatáson.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!