Akik külföldre mennek, azokat nem érdekli, hogy Magyarország elveszik miattuk?
Soha nem értettem ezeket az embereket, akik nélkülöznek mindenféle nemzeti érzelmet és csakis a saját meggazdagodásukat és milliomos létüket tartják szem előtt. Ez nagyon pitiáner és önző gondolkodás a részükről.
Itthon kellene maradni és felépíteni a nemzeti érzelmű hazát, az igaz Magyarországot, ami titkon mindegyikünk szívügye, csak sajnos egyes nemzetközi körök mindig kiteszik elénk a lábukat és amiatt nem jöhet össze!
De vajon mi a helyes? Ha beállunk melléjük és az ellenséget támogatjuk a haza elhagyásával vagy ha itthon maradunk és együtt, összefogva építkezünk? :)
A kérdés adott, már csak meg kellene válaszolni.
10 éve a munkáltatók szövege ez volt: hát ha nem tetszik, akkor ellehet huzni. Szabadnapra akarsz menni ? Menj, de akkor már vissza se gyere ! Most mi a baj ? Nem tetszett, így elhuztunk.
Nagy gondok vannak az országgal. De arra nem gondolsz, hogy először a felsőbb vezetésnek kellene példát mutatniuk ? Ha a miniszterelnök külföldre, a kontinens egyik legdrágább országába küldi tanulni a lányát, ha a politikusok külföldön kezeltetik megukat a kórházban, akkor meg is mi mit csináljunk ? Ők mehessenek ki mi, mi meg robadjunk itt még ? Ha a felsőbb vezetésről is csak azt látjuk, hogy elcseszi minden szarrá a pénzt és hülyének nézik öt akkor mit maradjon itt ? Nem csak a pénz miatt mennek ki, hanem mert tudják, hogy ilyen politikával, és az átlag magyar ember mentalitásaval itt sosem lesz változás. Az unioba való belépés előtt még nem nagyon mentek az emberek külföldre. Akkor még " egységben " volt az ország. És mi történt ? Lengyelország lehagyott, Szlovákia lehagyott, románok lassan lehagynak, horvátok is lehagynak... Pedig itt még nem volt kivándorlás.
Én megmondom őszintén, örülök a sok hozzászóláson, mert látszik mennyire egyetért mindenki. Nem azért jöttem én se külföldre, mert annyira akartam, hanem mert rákényszerültem a megélhetés miatt. És tudod kérdező: egyáltalán nem bántam meg. Nem ugatnak le, embernek néznek, senkit nem érdekel a vallásom, a nemzetiségem, csak az, hogy itt vagyok és dolgozok. Ezért pedig cserébe tisztességes fizetést kapok és jó megélhetést, feltudom nevelni a gyerekem úgy ahogy azt kell. Nem is tervezek visszatérést. Ha ez mind otthon is meglenne, senki sem akarna eljönni onnan.
"Itthon kellene maradni és felépíteni a nemzeti érzelmű hazát, "
Valahogy úgy vettem észre, hogy a Lidl, az Aldi, vagy a Tesco nem ad "nemzeti érzelmű" kedvezményt a vásárlások végösszegéből, amikor megveszed az alapvető élelmiszereket, vagy esetleg másképp látom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!