Miért van az, hogy Magyarországon nagyon sok megyeszékhely illetve kisebb-nagyobb város le van pusztulva?
Szeged: Megközelíthetőség jó, mégse jönnek a nagy cégek...
Termelni egyáltalán nem. De szolgáltatni is csak az utóbbi 1-2 évben.
"hatalmi elit mindenhonnét lopja a pénzt, ahonnan tudja. Pl. elvonja az önkormányzatoktól"
Érdekes, hogy épp I. (segélyosztó) Ferenc alatt kezdődött el igazán a pusztulása a fent említett helyeknek.
Én Mosonmagyaróváron jártam nemrég, az is egy pusztulat falunak néz ki, pedig Ny.MO és megyei jogú város. Az első szembe jövő ember egy 100-ast kért mert nem volt mit ennie. A vasúti pályaudvar egy pusztulat. 1 ablak, nincs nemzetközi pénztár külön, nem nagyon tudsz EU-val fizetni és a bécsi vonatjegy olcsóbb ha oda-vissza veszed, mintha csak oda(!). Bár ez az utolsó a MÁV f@xsága.
A soproni vasútállomáson vagy 4 ablak, külön nemzetközi pénztár, ahol simán lehet fizetni EU-val, mindez egy nagy felújított épületben. Pedig Sopron sem megyeszékhely.
Pécs nem volt ilyen lepukkant amióta Páva van hanyatlik drasztikusan.
Ott születtem, ott éltem 18 évig, el kellett költözzek mert mert élhetetlen a város.
Kivonultak a multik pl Elko rohadt sok munkanélküli lett aki mindent elvállalt.
Azóta csak fokozódik nem gondoltam volna valaha elköltözök onnan de kénytelen az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!