Ezek szerint egy átlag magyar ha bemegy a boltba kevesebb dolgot tud vásárolni mint egy átlag román vagy átlag bolgár, sőt ami még meglepő, még egy átlag bosnyáknál is kevesebbet?
Hol beszélünk itt gazdasági növekedésről és "erősödő Magyarországról", amikor a tények, a legfrissebb statisztikák sorra azt támasztják alá, hogy egyre rosszabbul élünk, már kelet-európai viszonylatban is. Ezt mutatja meg a helyi vásárlóerő index.
84 788ft (nettó)-22 893ft (27%áfa)=61 895ft ez az amit valójában el tudsz költeni a többi mind adó
2017. júl. 9. 17:11
3/24 anonim válasza:
Èn jobban èlek. Ahogyan a környezetemben mindenki. Statisztika nem èrdekel! Magam èletèvel foglalkozom, nem statisztikàkkal.
2017. júl. 9. 17:11
4/24 anonim válasza:
#3 Nem is rólad meg a környezetedről van szó, hanem az egész országról.
2017. júl. 9. 17:13
5/24 anonim válasza:
Ez nem mutatja a teljes gazdaságot, ugyanis a szociális, állami intézményeket a vásárlóerőparitás nem foglalja magába. Tehát vegyük hozzá azt, hogy milyen magas színvonalú nálunk az oktatás, egészségügy, mennyire igazságos a bíróság, a közutak mennyire vannak rendben. Tehát azt látjuk a többiekhez képest, hogy... várjunk csak.
2017. júl. 9. 17:13
6/24 anonim válasza:
Ez így nem igaz Romàniàban van kèt vàros Bukarest ès Kolozsvàr ahol nyugat europai bèrek vannak, az hùzza fel a vàsàrlò erőt, De a vidèk a bèka f eneke alatt van, Bulgàriàt pedig a tengerparti vàrosok hozzàk fel.
2017. júl. 9. 17:14
7/24 anonim válasza:
Engem érdekelnek a többiek, mert magyar vagyok és szeretem az országomat és a népemet. Az kevés, hogy én jobban élek vagy nem. És igen már a románok is elhúznak Fideszország mellett.
2017. júl. 9. 17:14
8/24 anonim válasza:
Romania meg bulgaria mèg messze a hàtunk mögött van [link]
2017. júl. 9. 17:26
9/24 anonim válasza:
3#, a százalékszámítást gyakorold még egy kicsit vagy ne csúsztass feleslegesen.
84 788 Ft az az az érték, amiből az áfát is fizeted, így nem ennek kell venni a 27%-át, hanem ez önmagában a 127%. Tehát el kell osztani 1,27-tel és meg kell szorozni 0,27-tel utána.
Az eredmény 18 025 Ft, tehát a "nettó" vásárlóerőd 66 762Ft, azaz egy jó 5 ezressel tévedtél. Mert ha valami 66 762 Ft-ot ér, arra rájön a 27% áfa (18 025), és így kapod meg, hogy 84 788 Ft-ból ki tudod fizetni.
2017. júl. 9. 17:28
10/24 anonim válasza:
Kérdező összedobunk neked egy nyaralást - Romániában! Nézd meg magad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!