Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigánykérdést miért nem...

A cigánykérdést miért nem akarja senki sem megoldani?

Figyelt kérdés

27 éve nyomják, hogy meg kell oldani, pénzt és energiát nem kímélve, de foganatja nincs.

Pedig emberi életekről van szó, nem is kevésről.

2017. júl. 6. 20:38
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Ezért kellene születése után egy olyan helyre vinni, ahol embert tudnának belőlük faragni, ahol jó példát látna a gyerek.
2017. júl. 7. 20:26
 22/25 anonim ***** válasza:

Azért mert olyan világban élünk, ahol a másságot/különbözőséget/sokszínűséget tolerálni kell, ezt törvény mondja ki. Példának okáért vegyük azt a falut, ahol születtem...édesapámék idejében a faluban a cigányoknak volt még úgymond "határ" érzékük. Akkoriban is loptak és civilizálatlanul viselkedtek, de volt akkoriban bennük még fék. Tudták hol a határ, a legtöbbjük igyekezett dolgozni, tényleg csak pár család volt, akiket egyszerűen nem lehetett emberi viselkedésre megtanítani, de a többi azért ha nem is illeszkedett be igyekezett nem felhívni magára a figyelmet. Aztán mire én megszülettem és utána oviba majd iskolába kerültem hatalmasat változott a világ. Egyszerűen eltűntek a határaik nem ismertek már féket sem lehetetlent. Egy csapat tini cigány, mikor 8 éves voltam csak úgy simán poénból bedobták az ablakunkat. Természetesen elő lettek véve és mikor megkérdezték tőlük, hogy miért tették csak nevettek. Viccesnek találták, hogy novemberben bedobták az ablakunkat és még abban a hónapban még erre is költenünk kellett. Szerintetek ejnye-bejnyén kívül kaptak más büntetést?

Mióta a világ ennyire toleráns mindennel és mindenkivel rájöttek, hogy minek beilleszkedni, hiszen törvény adta joguk másnak lenni.

Én a tolerancia híve vagyok, de csak amíg az a józan ész keretei között marad.

A gyerekeket a szüleik konkrétan buzdítják arra, hogy lopjanak, a tini korúak poénból dobálják be idős emberek ablakait, szaggatják ki a kerítéseket, lopják el a termést és rasszista lesz az aki utánuk szalad és meglegyinti őket vagy csúnyát mond rájuk.

Volt egy cigány osztálytársam, alsó tagozatban még nagyon jól kijött mindenkivel, rendesen tanult, jó jegyei voltak, de látta, hogy otthon és a rokonságban teljesen más értékrend uralkodik mint az iskolában. Természetes hogy a családja stílusát követte, lemaradt, 8.-ban majdnem mindenből megbukott, mire nagy nehezen bejutott szakiskolába már terhes lett. Pedig ígéretesebb kezdte, de a családja nem támogatta benne.

Hiába költenének akár milliárdokat is a felzárkóztatásukra, teljesen felesleges, nagyon jól jött nekik ez az új "légy az, aki lenne akarsz" hullám. Ráadásul, hiába is tömnék a fejüket tudással az iskolában az otthoni környezete egyszerűen lerombolja mindazt a tudást és értéket, amit megtanult.

Nos ők is választottak, hogy mik akarnak lenni és ezt senki nem kérdőjelezheti meg. Csak sajnos azt választották, hogy megkeserítik a normális emberek életét.

Az elfogadás és a tolerancia egy nagyon jó dolog, amiben hiszek, de vak az aki nem látja, hogy az ilyen fals népcsoportok miatt ez az értékrend már kezd eltorzulni, mert ezzel konkrétan úgy vélik bármit megtehetnek mert senki nem büntetheti meg őket életvitelük miatt.

Drasztikus megoldásra lenne szükség, de nyilván egyik párt sem fogja bevállalni.

2017. júl. 20. 20:17
 23/25 anonim ***** válasza:

,,Egyszerűen eltűntek a határaik nem ismertek már féket sem lehetetlent"

Olyan jogvédőkkel a hátuk mögött persze, hogy nem ismerik a féket. Azért nem meri senki se rájuk szólni, mert utána a plusz pénz reményében a jogvédők elintézik soha az életben ne kapjon soha munkát az illető, aki rájuk mer szólni.

2017. júl. 21. 07:53
 24/25 anonim ***** válasza:

Itt a probléma az hogy úgy érzik joguk van, de kötelességük nincs. Tudják jól, hogy olyan világot élünk, ahol a bűnözés többé már nem szégyen, a hatalom nem bünteti őket, legfeljebb nagyon enyhén, így nincs tényleges erő, ami gátat szabhatna a bűnözésüknek és természetesen bármikor kijátszhatják a rasszista kártyát.

A kultúrájukból adódóan, egyszerűen lehetetlenné válik, hogy a cigány gyerekek megtanuljanak civilizáltan viselkedni. A saját családja és környezet húzza vissza, hiába lenne meg benne a késztetés, hogy tanuljon, hogy beilleszkedjen, ha otthon meg teljesen más az értékrend.

Tegyük fel hogy egy cigány nő szül öt gyereket. Szerintetek ha a tipikus cigány értékrendet adja tovább mi lesz később abból az öt gyerekből? És az az öt gyerek később mit ad tovább a következő generációnak? Csak azt amit otthon tanultak. Itt a kultúra és a nevelés a legfőbb probléma, amit nyilvánvalóan egyik kormánypárt sem fog felszámolni. Máshogy azonban nem lehet megoldani.

2017. júl. 21. 12:23
 25/25 paper_chaser válasza:

Minden el van szúrva.

Én meghúztam magam világ életemben, csak fél cigány vagyok. Kicsit látszik. Szégyen lett cigánynak lenni. Ha megkéredztem volna nagyanyám kisgyerekként, hogy "mama te cigány vagy?", akkor biztosan elszégyellte volna magát szegény. De amikor nagyobb lettem leesett, hogy miért vagyok más, mint a többiek.

Nem cigány közegben szocializálódtam. Iskolában persze voltak cigány barátaim, de nem zülltem el. Nem ordítom, hogy " cigány vagyok" ki a világba, de nem is szégyellem.

Nem veszem be a mesét, amit beakarnak nyomni a számba. Attól, hogy cigány vagyok, nem vagyok rossz.

A cigányok a közegük miatt olyanok amilyenek. Egyik haverom is leromlott a középiskolában, szintén cigány. Szegény gyerek szégyellte, hogy az.

Magyar gyerekek se jobbak. Némelyik elkényeztetett embertől nem lehetett tanulni az iskolában, meg már 15 évesen hányásra itták magukat.

A cigányok meg azért csinálnak sok gyereket, mert egy az, hogy adódik a kultúrából, hogy népes a család. Kettő, hogy tömték a nyomorultakba gyerek után a segélyt, ők meg éltek bele.

Rossz a szocializáció, másak az értékek. A gyerek rosszat lát otthon, rosszat csinál a suliban, majd bűnöző lesz. Rosszak a példák, az iskolában gyenge a nevelés. Szegény gyerekből meg csóró felnőtt lesz és ez megy tovább. Kevesen törnek ki. Ehhez hozzá jön, hogy sokan megvetik a cigányságot, ami megint csak nem segít az ügyünkön. Dióhéjban ennyi.

2017. júl. 29. 01:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!