Nem vagyok büszke.
Ugyanis nincs rosszabb annál ha valaki a múltban keresi a büszkeséget a jelen helyett.
Ráadásul az őseink tetteit nincs jogunk "magunkra venni".
A jelenre pedig aligha lehetünk büszkék..........
mi az h kolonc?
bele se merek gondolni, mi lenne itt, ha legalább az EU nem erőltetne ránk alapvető normákat ...
Én nem úgy fejezném ki, hogy büszke vagyok rá, hanem nem szégyekenkezek miatta.
Nem úgy mint az antimagyar szemét amit szépen összefújt a szél a kérdés alá. :)
"Akkor a melegek miért büszkék, hiszen szerintetek ha valaki nem tett érte, akkor nincs miért büszke legyen."
A melegek arra "büszkék",hogy a kisebbségi társadalomhoz tartozva,sokak által megvetve nem szégyellik azt,aminek születtek.
Magyarországon ki üldözi a magyarokat?Vagy úgy bárhol a világban?Senki.
Az más kérdés,hogy sokan lenéznek minket,hogy megválasztunk olyan kormányokat,mint a fidesz.
# 68/68 Időpont ma 08:15
Az a gond, hogy a szegényes szókincsed és pallérozatlanságod miatt nem vagy képes felfogni a fogalmak valós jelentését, nem vagy képes az árnyalatok megkülönböztetésére.
Mások tettére akkor sem lehetsz büszke, ha megfeszülsz. Az más kérdés, hogy elismerheted őket miatta, felnézhetsz rájuk, megpróbálhatsz a nyomukba érni.
Aki mások tetteiben keresi a saját büszkesége forrását az csak a kisszerűsége miatti frusztrációját kompenzálja.
69.
Miért ne lehetnék büszke az ősök tetteire? Hiszen hasonló kulturális közegben élek velük, akkor is, ha ők már meghaltak. Nagyon gyakran azok a problémák, amelyek miatt ők küzdöttek, többé - kevésbé ma is jelen vannak.
Nem lehet hatással egy mai fiatalra, ha pl. a szülei, nagypapája mondjuk 1956 - ról mesél neki? Ha egyszer - isten őrizzen - hasonló módon kell megvédenie a hazáját, akkor a régiek élete nem lehet példaértékű?
Nem minden a pénz és a siker - én jóval a magyar átlag fölötti jövedelemmel rendelkezem.
Egyetlen mai gyereknek sem imponál ma mondjuk a huszárok tettei, viselete, fegyverei? Az én időben így volt, óvodásként - a kislányom most óvodás - volt cowboy - mániás, indiános, huszáros stb, időszakom.
Így növünk fel, mindannyiunknak vannak ideáljai - szerencsétlen ember akinek nincs - senkinek nem izgatta a fantáziáját gyerekként mondjuk Kinizsi Pál, vagy Toldi Miklós?
Semmilyen hatással nincs ránk a múlt? Ez képtelen állítás, mint látjuk.
Ha pedig hat ránk, akkor van köztük nem kevés, amire büszkék lehetünk. Tetszik vagy nem a történelem nem állt meg, hazánk történelmét most mi csináljuk, ki - ki a maga módján.
És ha van olyan múltbéli magyar személy, tett amire büszkék lehetünk - és van - akkor azoknak így - vagy úgy, mi vagyunk az örökösei.
Tehát, az, hogy nem lehetünk büszke a múltunkra nem állja meg a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!