Nem.
Mi ebben az érdem?Senki nem tehet róla hová születik.
Arra viszont egyáltalán nem vagyok büszke,hogy milyen emberek élnek ebben az országban.
Amúgy mondj már egy példát is,hogy mire lehet olyan büszke Magyarország?
Mit adott a világnak?
Fejlett gazdaságot,jó szociális hálót?
Magyarország egy jó példája az ügyeskedő,nagyképű embereknek,ahol más van a gyakorlatban,mint papíron.
Nem vagyok büszke se de nem is szégenylem.
Nem hiszem, hogy lenne valami ami miatt büszkének kéne lennem rá de semmi okom rá arra, hogy szégyeljem
Nem kérdés. Egy olyan nép leszármazottja vagyok, amely több mint 1100 éve jelen van Kárpát - medencében, az anyanyelvem egy ritka, közvetlen rokon nélküli nyelv.
Sikerült fennmaradnunk több mint ezer évig, belénk tört a foga a tatárnak, töröknek, Habsburgnak, szovjetnek.
Árpád, István, Dózsa György, Hunyadi János és Mátyás, Rákóczi, Széchenyi, a kurucok, a '48 - as ifjak, a Corvin - köz srácai, a kiváló sportolóink, művészeink a honfitársaim, mindkét nagyapám megjárta a Don - kanyart.
A kiváló írók, Krúdy vagy épp Kodolányi, Jókai és Petőfi, Passuth László vagy Wass Albert, megannyi stílus, és mégis mind magyar a maga sajátos módján.
A nyelv, a nyelvi lelemény és humor amelyet nem magyar anyanyelvű nem fog soha megérteni, Rejtő Jenő, Karinthy, Hofi vagy épp a L'art pour L'art társulat vagy Sándor György humora.
A sok feltaláló és tudós Galamb Józseftől Teller Edéig, a sikeres sportolóink. Az egy főre vetített legtöbb olimpiai arany.
Nekem ez a magyarság - fennmaradni, soha fel nem adni.
A magyarság: vállalás.
Itt sokan nem vállalják.
De nem is baj.
A magyarság soha nem volt mennyiségi kérdés... Sokkal inkább minőségi.
Vannak magyar állampolgárok és vannak magyarságtudattal rendelkező magyarok.
Magát a tényt, hogy magyar származású vagyok inkább szégyellem mint büszke lehetnék rá, lásd: "Magyar ne lopj!", meg mondjuk az a tény, hogy az EU egyik legszegényebb, hamarosan a legszegényebb országa leszünk, ha addig ki nem rúgnak.
De én úgy gondolom, hogy egy intelligens ember, a világ bármely pontján nem arra büszke, hogy német, hogy amerikai, hogy üzbeg, hogy török vagy éppen magyar, hanem arra amit ő maga letett az asztalra. Mert az határozza meg az embert mindenhol, nem pedig a származása.
Hakapeszi:
De szépen felmondtad a leckét :D Arról nem beszélsz jelenleg mit is teszel, hogy arra legyél büszke, ne arra, ami 1000 éve, vagy 200 éve történt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!