Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Soros György becsületes úton...

Soros György becsületes úton szerezte a vagyonát?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert a személyes tapasztalatom az, hogy ha valaki becsületesen, másokat nem kihasználva próbál boldogulni, az sohasem tehet szert akkora vagyonra, ami Sorosnak van.

Az szintén tapasztalat, hogy akinek ennyi pénze van, nem adományoz csak úgy "jófejségből" egy fillért sem, mindig célja van azzal, ha megválik a pénzétől.

Nektek mi a véleményetek?

2017. júl. 5. 19:36
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
92%
Amugy az ilyen kérdéseket nem értem minek teszitek fel ha egyszerüen rákeresel Soros Györgyre a wikipédián ott levan írva elég sok információ a tevékenységeiről még a bűnei is
2017. júl. 5. 21:33
 22/37 A kérdező kommentje:

"Jó pár gyes tőzsdeguru van,volt,akik nagy vagyonra tettek szert( pl. :André Kostolany),és akiket a kutya nem támadott ezért"

Én nem támadok senkit, csak kérdeztem valamit. Eddig a sokan csak maszatoltak a válasszal, páran pedig kijelentették, hogy szerintük nem becsületes úton szerezte a vagyonát. Volt olyan is, aki szerint kihasználni valakit, becsületes dolog :)

És természetesen az "ügyes tőzsdeguruk" sem tűnnek becsületesnek számomra. Lehet, hogy csak tőzsdézget és szerintetek ezzel nem árt senkinek, de bizony árt, azoknak a kisembereknek, akiknek emiatt ugrik a megtakarítása, mert ezek az "ügyes" emberek a semmiből próbálnak pénzt csinálni. Becsületes családok válhatnak/válnak földönfutóvá ezek miatt az "ügyes" emberek miatt...

2017. júl. 5. 21:36
 23/37 anonim ***** válasza:
46%

"Soros György becsületes úton szerezte a vagyonát?"

Igen.

"Az szintén tapasztalat, hogy akinek ennyi pénze van, nem adományoz csak úgy "jófejségből" egy fillért sem, mindig célja van azzal, ha megválik a pénzétől. "

Ez speciel elég nagy baromság. A dollár milliárdosok közül mindenki rengeteg pénzt fordít adományokra.

2017. júl. 5. 21:36
 24/37 A kérdező kommentje:

"Amugy az ilyen kérdéseket nem értem minek teszitek fel ha egyszerüen rákeresel Soros Györgyre a wikipédián ott levan írva elég sok információ a tevékenységeiről még a bűnei is"

Ez lehetséges, de én az egyszerű magyar közemberek véleményére vagyok kíváncsi...

"Ez speciel elég nagy baromság. A dollár milliárdosok közül mindenki rengeteg pénzt fordít adományokra."

Korábban már kifejtette valaki, hogy ez egyszerű PR fogás. A dolog akkor kezd érdekessé válni, ha beismerten politikai befolyásolás célzatával teszi valaki mindezt, olyan ember részéről meg pláne, aki ráadásul manipulációval szerezte a vagyonát...

2017. júl. 5. 21:40
 25/37 anonim ***** válasza:

"És természetesen az "ügyes tőzsdeguruk" sem tűnnek becsületesnek számomra."

Amúgy csak kérdezem, hogy minden tőzsdei ügyletet rossznak vélsz kérdező? Pl.: A kötvényekkel való kereskedelem szerintem semleges, ahogyan a részvényeknél is az árfolyam-nyereségre való rájátszás.

2017. júl. 5. 21:43
 26/37 A kérdező kommentje:

"A kötvényekkel való kereskedelem szerintem semleges, ahogyan a részvényeknél is az árfolyam-nyereségre való rájátszás"

Egészen addig, amíg kis tételekkel játszol és nem tudod/akarod befolyásolni az árfolyam változást, valóban semleges, de ha valaki olyan kapcsolati hálón és tőkén csücsül, mint pl Soros, ott már mások a "játékszabályok". Itt a befolyásoláson van a hangsúly, nem maga a kereskedelem a becstelen dolog.

De nem a tőzsdéről szól a kérdés, hanem közvetve Soros lehetséges motivációiról. Hogyan lett hirtelen hernyóból pillangó?

2017. júl. 5. 21:49
 27/37 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező, te magad írtad: ha valaki becsületesen, másokat nem kihasználva próbál boldogulni, az sohasem tehet szert akkora vagyonra, ami Sorosnak van.

A válasz tehát egyértelmű NEM. A vagyonát spekulációval, befolyással, kétes üzletekkel, maffiamódszerekkel, és mindenféle egyéb gazdasági bűncselekményekkel szerezte, már csak a származása folytán is. Az ilyenektől olyan távol áll a munka, mint Makó Jeruzsálemtől.

2017. júl. 5. 21:49
 28/37 A kérdező kommentje:

"A válasz tehát egyértelmű NEM. A vagyonát spekulációval, befolyással, kétes üzletekkel, maffiamódszerekkel, és mindenféle egyéb gazdasági bűncselekményekkel szerezte"

Ha ez igaz, akkor hogyan lehet az, hogy ezek a dolgok nem zavarják azokat, akik most annyira istenítik Soros munkásságát?

2017. júl. 5. 21:52
 29/37 anonim ***** válasza:

"Korábban már kifejtette valaki, hogy ez egyszerű PR fogás."

Szerintem rám gondolsz, de én is csak felsorolásszerűen mondtam ezt. Azt hiszem pont Bill Gates az, aki úgy írta meg a végrendeletét, hogy ha meghal, vagyonának 90-99%-t adományozzák el.

Persze tudom, hogy most speciel Sorosról van szó, csak pontosítani akartam a hozzászólásomat, hogy azt általánosságban írtam.

"Egészen addig, amíg kis tételekkel játszol és nem tudod/akarod befolyásolni az árfolyam változást"

Ebben az a pláne, hogy tegyük fel milliárdos vagyok. Bevásárolom magamat egy cégbe az osztalékért. Amiért én nagytételben vásárolok részvényeket, azzal "befolyásolom" az egész piacot. Befolyásoltam, de ettől még a célom és szándékom nem változott, megmaradt a maga egyszerű oka, és szerintem ezzel együtt az ártatlansága is.

Akkor most mások szemében lehet én is becstelen leszek, csak mert ők nem ismerik az egész történetet, és annyit látnak, hogy itt vagyok én, "nagy milliárdos" és mindent felvásárolok perverziómban?

"De nem a tőzsdéről szól a kérdés, hanem közvetve Soros lehetséges motivációiról."

A fenti példám erre akar kilyukadni, hogy igazából ismerjük Soros eddigi munkásságát, de ő magáról egy fikarcnyit sem tudunk.

"Ha ez igaz, akkor hogyan lehet az, hogy ezek a dolgok nem zavarják azokat, akik most annyira istenítik Soros munkásságát?"

Ezt speciel én sem tudom. Szerintem ez egy véglet. Ugyanilyen véglet az is, mikor XY mindenkit utál, aki csak kicsivel is többet keres nála.

Kérlek nézd meg ezt a rövid részletet, amiben majd Hajós parodizálja ki a magyar lélektant:

[link]

Erre akartam célozni a végletekkel.

2017. júl. 5. 22:10
 30/37 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyszerű: a média meg a pénzközpontú fogyasztói társadalom által elhülyített emberbirka droidvezérek számára nem létezik az erkölcs. A mai társadalmi rendszer végterméke az agyatlan konzumidióta. Nekik csak egy istenük van: a pénz. Az kell bármi áron. Hogy ezért hány ember megy tönkre, hány ország, mennyien halnak meg, az nekik mindegy. A profit a lényeg, minden más le van szarva magasról.

Csodálatos világot élünk, mit ne mondjak. Egyre inkább úgy érzem, megérett a Föld az apokalipszisre.

2017. júl. 5. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!