Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen munkák lehetnének a...

Milyen munkák lehetnének a falvakban?

Figyelt kérdés

Próbálom megoldani a kis falvak problémáját. Nincs munkalehetőség, a munkaerő pedig képzetlen. Borzasztó párosítás, nem kell bemutatni.

De hogyan lehetne ezeket megoldani? Milyen munkák vannak a falvakban, amikkel lehet embereket foglalkoztatni, de nem veszteségesek?

2017. júl. 4. 17:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mezgazdaság... ha kapnának földet és nem lenne rajta adó. Vagy egyenesen támogatás lenne rajta. Eltudnák vinni a megyeszékhelyre ahol értékesítik. Esetleg turizmus ha a falunak van valami híressége. Bár ez nagyon kockázatos. Gyár felhúzása nyílván ez milliárdos beruházás de ha kapnának ingyen továbbképzést betanítást az megoldaná.
2017. júl. 4. 17:12
 2/14 anonim ***** válasza:
46%
Kb semmi vagy kisebb üzemek felhúzása.
2017. júl. 4. 17:25
 3/14 anonim ***** válasza:
53%
"Próbálom megoldani a kis falvak problémáját" No ez derék! Mégis milyen minöségedben végzed ezt? Ha megtalálod a megoldást, hogyan fogod végigvinni?
2017. júl. 4. 18:19
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Itt gombát termesztenek, szörpgyár van, gyümölcsös, pálinkafőzde, lovarda, és egy étterem. Elég sok helyi, képzetlen embert tudnak foglalkoztatni. (1700 fős faluról van szó).
2017. júl. 4. 18:20
 5/14 anonim ***** válasza:
76%

Pontosan ugyanazok, amik a városban. Feltéve, ha oda telepítik. Ma azért nincsenek munkahelyek a falvakban, mert ezzel kormányzati szinten nem törődnek. A munkahely nem úgy keletkezik, hogy elkezdünk valamit termelni. Akár búzát, akár dinnyét, akár krumplit. Először is érteni kell a munkafolyamathoz. Másodszor a megtermelt árut tudni kell eladni. Ez megfelelő infrastruktúrát és megfelelő szervezést igényel. Előbbivel nem törődnek, utóbbihoz nem értenek.

Kérdező, nem próbálsz te megoldani semmit. Ha mégis, első lépés az oktatás helyreállítása, és annak elérése, hogy a gyerekek akarjanak tanulni. Nem akarnak. Így munka se lesz, később se.

2017. júl. 4. 18:26
 6/14 A kérdező kommentje:

3# nos egyelőre hobbi szinten foglalkozok ilyenekkel. Tehát nincs megfelelő képzettségem, hogy hivatalosan oldjak meg problémákat, de mindig is segíteni akartam. A véghezvitelig el se jutottam, az ötletek többsége papíron marad.

Ha egyszer mégis úgy alakul, szeretnék olyan lenni mint Bogdán László. Ő egy cigány férfi ( én ugyan nem vagyok és nem is szeretnék cigány lenni, de a lényeg: ), Cserdin választották meg polgármesternek és 180 fokos fordulatot vett a falu iránya. Csökkent, kis híján megszűnt a bűnözés, a lakosok dolgoznak, a gyerekek tanulnak, megmutatták hogy a bűnözés nem menő, hanem rossz, példát mutatnak a többieknek. Amióta hallottam róla, hiszem hogy lehet tenni a változásért csak akaraterő és kitartás kell hozzá.

2017. júl. 4. 18:51
 7/14 anonim ***** válasza:
mezőgazdaság, állattartás esetleg üzemeket felhúzni, attól függ hol helyezkedik el. Ha egy forgalmas főút/autópályától nem messze akkor Panziót is lehet nyitni és reklámtáblákat kitenni az úton stb. sok lehetőség létezik
2017. júl. 4. 19:25
 8/14 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem a falvaknak első sorban azt kéne elérniük, hogy önellátóak tudjanak lenni, szóval ilyen úgymond amerikai példára farmokat létrehozni. Az embereknek legyen egy kisebb föld ahol gazdálkodni lehet, állatot tartani, szőlőt és ha a saját megélhetésükön felül annyit termelnek, hogy másnak is jusson akkor azt el tudják adni/cserélni.

A falvak problémáját falusi szemmel kell nézni, nem pedig városi szemmel. Egy faluban nem is kell túl képzett munkaerő (diplomások etc.), de ha egy érettségi vagy szakmája van az embernek az már azért jó, de ha csak 8 általános azt sem kell lenézni.

Szóval nem gyárakat meg üzemeket kell a falvakba telepíteni, hanem egy földprogrammal több földhöz juttatni a falusi embert. Ha annyira városi életre vágyik akkor meg fel tud költözni egy városba és ott vállalhat munkát a gyárban, de szerintem nem lenne jó megoldás, ha minden faluba összeszerelő üzemet építenénk.

2017. júl. 4. 19:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Mezőgazdaság elsősorban, tekintve, hogy a nagyvárosokban nemigen lehet búzát, kukoricát, almát stb. termelni, és állatokat tartani.

A falu elméletben már most önellátó, ugyanis onnét jön a kaja. Ha nem lenne vidék, a városi ember max. gumit, ájfont meg betont kajálhatna.

2017. júl. 4. 23:42
 10/14 anonim ***** válasza:
A kis falvak idővel elnéptelenednek,így a probléma lényegtelen lesz.
2017. júl. 5. 02:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!