Tudtátok, hogy az osztákoknál először önkéntesek tanították a falvakban az embereknek hogyan építsenek napelemeket? Itt miért nincs ilyen?
Eleinte megtanították az embereket önkéntesek, hogyan csináljanak házilag napelemet, később ezek az emberek cégeket alapítottak, és ezek a cégek mostanában világ szinten elismert multik!
Nem gondoljátok, hogy ez egy gyönyörű példa arra, hogy ha úgy érezzük "szar az ország", akkor talán tenni is kéne valamit? Bármit?
Ausztria egy más világ, teljesen. Én amikor először voltam ott és láttam hogy élnek, nem hittem a szememnek. Egy másik univerzum, nincs még1 ilyen őrült határ a világon mint az osztrák-magyar. Leszámítva persze a közel-keleti olajsejk államokat, de az más tészta.
Mondanom sem kell, hogy nem fogok ebben az országban maradni..
"házilag napelem"
nem napelem lesz az, hanem napkollektor! nem ugyan az...
az előbbi elektromos áramot állít elő, a másik meg csak hőt kondenzál
ma 22:23
Abból a szempontból tök mindegy, hogy akkor pár tucat hétköznapi ember belekezdett valamibe, mert jövőt láttak benne, a "mozgalom" több száz fősre duzzadt, majd ezeknek az emberek, akik úgy látták jónak, ha cselekednek később cégeket alapítottak, most meg a Ausztria erős gazdaságának egy részét ez adja!
Itthon mikor lesz ilyen? Ezzel a mentalitással még 30 év múlva sem!
Kezdjük ott, hogy nyugaton támogatják a napelemek vásárlását (igen, amik áramot termelnek), míg itthon még azt is jól megadóztatják.
Ráadásul a közelmúltig baromi nehéz volt visszatápláló villanyórát beszerezni az Eontól, mert rohadt sok engedélyre volt szükség és ott akadályoztak, ahol lehetett. Mostanra legalább ez szerencsére enyhült.
Amúgy kéne tenni valamit, de mit? Totál más a két országban a mentalitás a hétköznapi emberek szintjétől kezdve a vezetőkig mindenhol.
ma 22:31
7 gimnazistát korrepetálok matekból önkéntesen, mert a szüleinek nincs pénze külön órára, és nehezen megy nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!