Saját 0,5 ha kertünkben egy napelemeket telepítő cég, telepíthet napelemeket? Feltételek lent!
Egyik ismerősöm rokonját megkereste egy napelemes cég, hogy alkalmasnak találták a kertjét, hogy napelemeket telepítsenek rá a környék feltérképezése alapján.
Az illető nem nagyon hajlott rá, mert külföldön fog dolgozni.
A cég azt mondta, hogy körül is keríti a területet és csak tisztán kell tartani a napelem körül levő területet, mint pld. kaszálás, gyomirtózás.
Azt már nem tudom a lényeget, hogy havonta vagy évente mennyit fizetnének.
Tud valaki ilyesmi cégről, ahol meg lehetne ezt valósítani??
Nem lenne gond a feltételekkel, csak a lényeg hogy mennyit fizetnének.
A napelemes cégnek, aki derült égből villámcsapás, megjelenik, elvégzi a munkát és sok pénzt perkál. A legszélsőségesebb esetben szoktak ilyen beruházást magánterületen elvégezni, hiszen a napelemek által megtermelt energiára nekik van szükségük - ugyan miért raknák más kertjébe - azt le kell transzformálni, el kell szállítani, vagy saját villanyórát szereznek a telekre és rákötik a hálózatra, de innen gyanús, hogy hogy akarják megoldani a szolgáltatóval, hogy azt ők más címen kivehessék olcsóbb áramként (Magyarországon a zöld energia átvételi ára híresen alacsony). Itt amúgy alsó hangon is olyan 4-5 millió forintos technikáról beszélünk, ha jól sejtem, olyan 5-10 kW-ról lehet szó. Ki az a befektető, aki egy ilyen mértékű beruházást egy vadidegen kertjében valósítana meg?
Szerintem te valamit félreérthettél, valószínűleg házalóként keresték fel, hogy jó fekvésű a telek, s megpróbálták rábeszélni, hogy építtesen velük saját napelemes rendszert.
Szia,
Én ilyenekkel foglalkozom és nem ismerek ilyen üzleti modellt. Területet bérelni szoktunk a tulajdonosoktól hosszú távra a neperőműveknek.
Egy hete egy önkormányzattól 1ha területet évi 300.000Ft-ért béreltünk ki, ami kb a szokásos piaci ár, tehát annak a 0,5ha területnek kb havi 15.000Ft a bérleti értéke.
Ha van még egyéb kérdés szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!