Németországban rosszabbak a természeti adottságok a napenergia kihasználásra mint Magyarországon, mégis ott minden háztetőn van napelem. Magyarországnak nem kéne dotálnia a napelemeket?
Németországban nagyon drága a villanyszámla, pont ezek miatt a környezetbarát energiaforrások miatt.
Magyarországon ehhez képest filléres tétel, mégis sokallják az emberek, én 200.000-ret keresek, mégis dobok egy hátast időnként a villanyszámlától, akkor gondoljátok mi lenne, ha itt is bevezetnék a német árakat.
A németeknél megtérül a befektetés, nálunk nem?
A fő gond nálunk az, hogy a hagyományos energiában levő vezető emberek hatalma baromi nagy!
Egyértelmű, hogy a haszoncsökkenés miatt támadják minden fórumon a rezsicsökkentést.
Viszont a kérdés az, ha hazai tulajdonban lennének a szolgáltatók, akkor lenne e rezsicsökkentés?
"Itt a környezet nem érdekel senki - legalábbis a pénzeseket egyáltalán nem."
Nyugodj meg, a nem pénzeseket sem érdekli. Legalábbis a többséget nem. nekem nincs autóm, nem dohányzom, ahova csak lehet gyalog megyek, és a kertem tele van fával. Pedig nincs sok pénzem.
Ilyen téren nem csak Németország húzott el tőlünk. Ott van Szlovákia. Bánrévei határátkelő környéke nem éppen gazdag környék. Ennek ellenére óriási napelem telepek vannak mindenhol.
Itthon meg ilyen nem lesz, nem értenek az ilyenekhez azok, akik a vezetői pozíciókba ülnek. Tapasztalatból tudom a házi szennyvíztisztítónk miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!