"Azé a világ, aki teleszüli! " (a nőket szülő géppé degradáló) - fideszes mondat ellen miért nem tiltakoztak / tüntettek a nőszervezetek és az ellenzék?
Akkor meg elő kell írni hogy minden egészséges fogamzókorú nőnek minimum 3 gyermeket kell vállalnia. Addig sem főiskola sem egyetem. És dolgozni sem lehet őket felvenni.
Aki pedig nem vállalja az ellen eljárás indul, súlyos esetben megfosztják az állampolgárságától.
Ne az állam mondja már meg.
Inkább segítse hogy több gyereket vállaljon.
De azt szabad akaratából tegye.
Egy nő vagy férfi nem zombi hogy ne szeretne gyereket ha egészséges, ebben kellene támogatni. Ötlet: több száz milliárd ne a haveri kör zsebében landoljon. Inkább népesség politikára.
Egyébként szerint lesz is ilyen a választás előtt...
Félelmetes hogy valaki ezt nem érti.
Ennél még a 3 gyerek 4 kerék szlogen is jobb volt.
Az legalább valami polgári miliőt közvetített.
Senkit nem kényszerítettek gyerekvállalásra csak be volt tiltva az abortusz.
Komolyan már nem tudom hova rakta egyes hozzászóló a tényeket.
Persze a Ratkó gyerekeknél megugrott a népesség. Hogy milyen társadalmi hatásai lettek megér egy jó elemzést.
Most is betiltaná a Kdnp az abortuszt ha nem lenne az Eu.
Nem biztos hogy egyes esetektől eltekintve nem lenne jó egyébként.
Fontos kérdés:
Hol kezdődik az egyén szabad akarata?
És hogyan lehet befolyásolni ezt.
Majd ha minden plakátról azt látni hogy a Terhes Magyar Anya megy ki Ausztriába és azt mondja: Na indulok és teleszülöm ezt az országot, na majd akkor. :))
Abortusz kérdésben nagyon körültekintően járnék el.
De az tény hogy álláspontom szerint azért az apának is némi köze van a születendő gyerekhez, tehát nem csak az anya döntése.
Aztán meg ott van hogy tényleg egy életet veszünk el- ami főleg nem utolsó kérdés.
Az 50-es évek abortusz ellenességével az a baj, inkább anyagi mint morális megfontolásból született.
Ott nem válogattak. Beteg -e az anya stb.
Sok gyermek született úgy hogy nem akarták a szülei.
Erről számos történetem van.
Összegezve nem nagyon szeretem hogy az Állam és a Politika mondja meg hogy hogyan gondolkodjak egy család alapítás és egy gyerekvállalás kérdésében, ahogy más kérdéskörökben sem.
Az aktuális érdek és a szavazatmaximálás jegyében.
Itt van az ami az illiberálisokból hiányzik, az egyéni szabadság hogy eldönthessed, a felelősség vállalás az egyén részéről, az öngondoskodás.
Legjobb példa erre a magánnyugdíjak államosítása, pont akkor amikor egy nyugdíj katasztrófa elé néz az ország.
Vélelmezem egyik legnagyobb 'bűne' ez a mostani törvényhozásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!