Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Azé a világ, aki teleszüli!...

"Azé a világ, aki teleszüli! " (a nőket szülő géppé degradáló) - fideszes mondat ellen miért nem tiltakoztak / tüntettek a nőszervezetek és az ellenzék?

Figyelt kérdés
2006-ban a Gyurcsány "öregecskedő feleség újra cserélése" politikai példamondat miatt konzervatív nőszervezetek hónapokig hangoskodtak - kevesebb joggal, de azért jogosan.

2017. jún. 29. 08:39
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Akkor meg elő kell írni hogy minden egészséges fogamzókorú nőnek minimum 3 gyermeket kell vállalnia. Addig sem főiskola sem egyetem. És dolgozni sem lehet őket felvenni.

Aki pedig nem vállalja az ellen eljárás indul, súlyos esetben megfosztják az állampolgárságától.

Ne az állam mondja már meg.

Inkább segítse hogy több gyereket vállaljon.

De azt szabad akaratából tegye.

Egy nő vagy férfi nem zombi hogy ne szeretne gyereket ha egészséges, ebben kellene támogatni. Ötlet: több száz milliárd ne a haveri kör zsebében landoljon. Inkább népesség politikára.

Egyébként szerint lesz is ilyen a választás előtt...

Félelmetes hogy valaki ezt nem érti.

Ennél még a 3 gyerek 4 kerék szlogen is jobb volt.

Az legalább valami polgári miliőt közvetített.

2017. jún. 29. 15:42
 22/30 anonim ***** válasza:
(Szabad akaratából tegye) Miért kérdező kényszerítettek valakit ebben az országban gyerekvállalásra akaratán kívül? Mesélj már egy ilyen esetet légyszives! Kezdesz belekeveredni jobb ha nem írsz többet se füle se farka az írásaidnak.
2017. jún. 29. 16:29
 23/30 anonim ***** válasza:
#21: Szerintem tévedsz. A világot " teleszülő" népek sem igazán kényszerből teszik. Náluk egyszerűen az a szemlélet, hogy egy ország ereje, rangja, anál nagyobb, minél népesebb. És hosszú távon, alighanem igazuk is lesz.
2017. jún. 29. 21:23
 24/30 anonim ***** válasza:
Az állam meg adhat akármekkora támogatást a gyerekek után, az ezen csak nagyon kis mértékben változtat. Nyugat- Európában is hiába a jólét, komoly gondok vannak ezügyben.
2017. jún. 29. 21:26
 25/30 A kérdező kommentje:

Senkit nem kényszerítettek gyerekvállalásra csak be volt tiltva az abortusz.

Komolyan már nem tudom hova rakta egyes hozzászóló a tényeket.

Persze a Ratkó gyerekeknél megugrott a népesség. Hogy milyen társadalmi hatásai lettek megér egy jó elemzést.

Most is betiltaná a Kdnp az abortuszt ha nem lenne az Eu.

Nem biztos hogy egyes esetektől eltekintve nem lenne jó egyébként.

Fontos kérdés:

Hol kezdődik az egyén szabad akarata?

És hogyan lehet befolyásolni ezt.

Majd ha minden plakátról azt látni hogy a Terhes Magyar Anya megy ki Ausztriába és azt mondja: Na indulok és teleszülöm ezt az országot, na majd akkor. :))

2017. jún. 30. 00:27
 26/30 anonim ***** válasza:
#25: Most komolyan úgy gondolod, hogy az ázsiai, afrikai népek, melyelk " teleszülik" a világot, nem szabad akaratukból teszik? Mert én ezekről írtam.
2017. jún. 30. 07:05
 27/30 anonim ***** válasza:
Egyébként azért érdekes, hogy nem feltétlenül tartanád rossznak az abortusz betiltását. Akkor most végülis mi a bajod azzal, hogy régebben, volt már erre példa?
2017. jún. 30. 07:08
 28/30 A kérdező kommentje:

Abortusz kérdésben nagyon körültekintően járnék el.

De az tény hogy álláspontom szerint azért az apának is némi köze van a születendő gyerekhez, tehát nem csak az anya döntése.

Aztán meg ott van hogy tényleg egy életet veszünk el- ami főleg nem utolsó kérdés.

Az 50-es évek abortusz ellenességével az a baj, inkább anyagi mint morális megfontolásból született.

Ott nem válogattak. Beteg -e az anya stb.

Sok gyermek született úgy hogy nem akarták a szülei.

Erről számos történetem van.

Összegezve nem nagyon szeretem hogy az Állam és a Politika mondja meg hogy hogyan gondolkodjak egy család alapítás és egy gyerekvállalás kérdésében, ahogy más kérdéskörökben sem.

Az aktuális érdek és a szavazatmaximálás jegyében.

Itt van az ami az illiberálisokból hiányzik, az egyéni szabadság hogy eldönthessed, a felelősség vállalás az egyén részéről, az öngondoskodás.

Legjobb példa erre a magánnyugdíjak államosítása, pont akkor amikor egy nyugdíj katasztrófa elé néz az ország.

Vélelmezem egyik legnagyobb 'bűne' ez a mostani törvényhozásnak.

2017. jún. 30. 10:23
 29/30 anonim ***** válasza:
Kérdező te össze vissza beszélsz. Felteszel egy fideszes kérdést majd később összemosod a betiltott abortusszal mintha bármi köze lenne ehez a kprmánynak. Az még a szocializmusban volt. Jólenne nem beszélnél mellé.
2017. jún. 30. 15:01
 30/30 anonim ***** válasza:
A másik hogy az állam nem mondja meg hogyan gondolkodj gyerekvállalás terén. Próbál adókedvezménnyel és egyéb dolgokkal ösztönözni a gyerekvállalásra. De a döntést te hozod semmire se vagy kényszerítve.
2017. jún. 30. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!