A cikk alapján írom a válaszom, nem láttam konkrétan a törvényt. Ennek a törvénynek voltak olyan részei amelyek egyszerű többséggel mmegszavazható dolgok, az nem derül ki hogy pontosan mire, valamire a plakátokkal kapcsolatban. Amihez kétharmad kell az a pártok finanszírozását érinti, azokat a részeket nem szavazták meg. Én akár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy direkt így csinálták, hogy még egyszer tudjanak majd róla szavazni ősszel.
2017. jún. 15. 21:10
2/6 anonim válasza:
Ott van a cikkben, az is hogy hogyan és az is hogy miért.
" ... több rendelkezésének elfogadásához kétharmados többségre volt szükség. Kétharmados támogatás azonban egyik rendelkezés sem kapott, így az Országgyűlés csak a törvény egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit fogadta el."
" a sarkalatos törvényi részek el nem fogadása miatt értelmetlen betűhalmaz lett a megszavazott törvény"
2017. jún. 15. 21:42
3/6 anonim válasza:
A törvény egyik részéhez 2/3 volt szükséges, másik részéhez viszont elég volt az egyszerű többség. A fidesz 2 ember híján 2/3-al rendelkezik, de az ellenzéki pártok nem támogatták a módosítást, így az a része nem lett elfogadva, amihez a 2/3 kellett volna. Ellenben az a része, amihez elég volt a többség ( ami megvan a Fidesznek ), el lett fogadva. Ezt dobta vissza Áder a felsoroltakra hivatkozva.
2017. jún. 16. 00:52
4/6 anonim válasza:
Nekem inkább azt magyarázza el valaki, hogy hogyan lehet államfő az, aki korábban már elbukott. (Költői kérdés.)
2017. jún. 16. 08:16
5/6 anonim válasza:
Ez a legkönnyebb kérdés: fideszes többség, fideszes jelölt. Nekem az a sokkal jobb kérdésem van, hogy miért nem mi, a nép választjuk a köztársasági elnököt a pártok jelöltjei közül? Csak mert így a köztársasági elnök a legtöbb esetben csak báb ( Áder még mérsékelt fideszes, nem olyan mint Orbán, Rogán vagy éppen Kósa. Ő még szembe megy a pártjával ha oltári nagy baromságot csinálnak, pont emiatt volt kérdőjel eleve az újraválasztása. De a nemzetközi vélemény viszonylag jó volt Áderről, pont azért mert szembe megy szükség esetén akár Orbánnal is, így a fidesz marasztalta ).
2017. jún. 16. 12:04
6/6 anonim válasza:
#5 Azért igen nagy ritkaság számba megy, hogy Áder szembe menjen a Fidesszel, ha baromságról is van szó. Lásd lex CEU vagy taigetosz-törvényt, hogy csak a két legújabb vitatottat említsem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!