"Azé a világ, aki teleszüli! " (a nőket szülő géppé degradáló) - fideszes mondat ellen miért nem tiltakoztak / tüntettek a nőszervezetek és az ellenzék?
Esküszöm utálom a Fideszt, meg a nők lenezését is, de ebbe a mondatba hogy látod bele a nők degradálását? Ha szó lenne arról, hogy az apáknak nincs szerepe és felelőssége az anyuka és gyerekek mellett, akkor megérteném...
Vagy ha azt mondja, hogy azé a világ, aki több spermát szór szét, akkor meg a férfiakat degradálja egyszerű spermadonorokká?
Ez amúgy egy egyenes, ok-okozati logikus következtetés, hogy az kerül többségbe, aki több gyereket vállal. Ezt nem a Fidesz találta ki. Ha azzal amit idáig mondtam nem is értesz egyet, de ezen tényleg nincs mit vitatni.
Szegény kérdezőnek halvány lila fingja sincs a valóságról:
1, Erdélyt a románok szülték tele, sokkal jobb szaporulatuk volt mint a magyaroknak.
2, az arabok akik régen szinte kizárólag a mai Szaúd Arábia területén éltek tele szülték egész Észak Afrikát, a Közel Keletet, sokkal jobb mutatójuk volt mint az itt lakó helyi görögöknek meg a többi népnek.
3, ugyanez igaz Törökországra ahol rengeteg görög élt (több millió), ma már Anatólia területén alig él görög, mert az összes beolvadt a szaporább törökök közé.
4, a Középkor végéen a nagy európai népesség robbanás a legtökéletesebb példa, amikor az európai népesség a rengeteg élelelmnek és modern mezőgazdasági eszközöknek köszönhetően meg duplázódott, majd megtriplázódott. Többek között ez is az oka volt a gyarmatosításnak, ezért van hogy Dél Amerika fele az fehér lakosú, Asztrália fehér lakosú, Észak Amerika fehér népességű. És azért az akkor Európában túlszaporodott fehérek rendesen leigázták a bolygót, és benépesítettek más kontinenseket is.
Kedves Erika mielőtt még egekig minősítgetnénk egymást...
Mondj egy olyan vezető nagyhatalmat amely azért vált azzá, mert túlszaporodott!
Inkább azért mert vagy egy erős hit, vagy kemény szervezettség segítette a világ meghódításában.
Iszlám hit(terjesztése) és a holland - búr szervezettség.
Ne mondd már nekem hogy a holland meg a portugál teleszülte Afrikát meg Dél-amerikát mert lehidalok.
Mai napig nem értik a történészek hogy miért nem Kína és Japán gyarmatosította Európát, mert népességben és fejlettségben messze felette állt Európának akkoriban.
Na erre varrjál gombot.
Az előtted szólónak Erdélyért elismerésem.
Bár ott meg a fejedelemségnek hódoltság idején érdeke volt hogy egy vegyes kevert de keresztény etnikum legyen a törökkel szemben.
Megnézed mint Svájc, és ott sem szülte tele a francia az olasszal és a némettel szemben.
Az hogy egy egészséges néppességbővülés legyen az rendben, és én is nagyon szeretném Magyarországon. De ne a szavak szintjén könyörgöm. (korábban leírtam miért)
Ennek semmi köze nincs a nők degradálásához. Hosszú távon igenis az a nép/kultúra lesz az uralkodó, a domináns, aminek magas a szaporodási rátája. Jelenleg ezek az Észak-Afrikai, Közel-Keleti országok. Akiknek meg alacsony, még saját magát reprodukálni sem tudó ez a ráta, mint Európának az sorvadásra és leigázásra van ítélve.
Nos, hogy mi lesz pár száz év múlva? Tényleg iszlám lesz Európa is? Ez könnyen lehet. De én azt már úgysem élem meg. Ha még élek mondjuk 50 évet, akkor is még csak az előkészületeit fogom látni ennek a folyamatnak. Szóval nem kell félni, ez nem a mi gondunk lesz, mivel nem mi fogjuk megélni :) Akkor meg szarjuk is le.
"Mondj egy olyan vezető nagyhatalmat amely azért vált azzá, mert túlszaporodott! "
Arab Birodalom, Oszmán Birodalom, Brit Birodalom, Német Császárság, Kina. Nagyobb népesség = nagyobb katonai erő. A németek is főleg azért vesztettek a Szovjetunióval szemben mert nem bírták a hatalmas orosz embertömeget.
Egy ország nagyhatalmi státusza több tényezős dolog, de a népesség is igen jelentős szerepet játszik. Amit te mondtál hollandokat, portugálokat elég jól kiszorították a gyarmati versenyben az angolok, spanyolok egyszerűen mert nagyobb népességű ezáltal nagyobb katonai erejű országokról volt szó. Egy nagyhatalmi státusznak a többi dolog mellett elengedhetetlen eleme a nagy népesség.
"Ne mondd már nekem hogy a holland meg a portugál teleszülte Afrikát meg Dél-amerikát mert lehidalok. "
Nekem egyébként vannak búr felmenőim is, és nagyon úgy néz ki hogy kb 100-200 év múlva a búrok beolvadnak majd a helyi fekete népességbe. Szóval hiába igázták le az itteni feketéket a hollandok, angolok, a feketék fognak hosszú távon jól kijönni. Hiába van a kezdeti előny a kisebb népcsoportú de technológiailag fejlettebb népnél, hosszú távon be fog olvadni, ahogy a vandálok, gótok, hunok, meg millió más nép beolvadt a nagyobb népességű szomszédai közé.
"Mondj egy olyan vezető nagyhatalmat amely azért vált azzá, mert túlszaporodott!"
Az játszik, hogy mellette az őslakosokat is kiirtotta? Mert akkor pl USA...
De ha nem kell annyira nagy, akkor végülis mintha mi, magyarok sem a Kárpát-medencében éltünk volna.
Szerintem azért adjunk hálát hogy a többség nem ugy gondolkozik mint a kérdező :'D
Fogom a fejem...erre mar nem lehet mit mondani :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!