Simicska tud (tudhat) annyit Orbánról hogy kicsinálja?
Már megtette volna. Nincs semmi konkrétuma, vagy csak olyan, amivel ő is veszélybe kerül.
De most őszintén, tök nyilvánvaló mindenkinek, hogy a (mindenkori) kormány hogy szedi meg magát közpénzből, ennek ellenére újra és újra beszavazzák ugyanazokat. Mit tudna ezen felül mondani Simicska, ami változtatna ezen?
Az előzőnek teljesen igaza van a közpénzekkel kapcsolatban. Viszont én úgy gondolom, hogy van itt azért még kiteregetnivaló a háttérben, amit Simicska tudhat. Szerintem hátom lehetősége van:
1. Ha tud valamit, abban ő is benne volt, és megpróbálja lerántani Orbánt a hatalomból úgy, hogy ő is bukik. (Első válaszolóként ezt már kicsit részletesebben megfogalmaztam.)
2. Nem tud olyat mondani, amivel árthat. Vagy nem akar. (Ezt eléggé valószínűtlennek tartom. A G-nap után azt mondta, hogy ő csinált királyt Orbánból, ő is fogja a trónról lerúgni.)
3. Ha van valami, amivel elő tudna hozakodni úgy, hogy abba ne bukjon bele, akkor szerintem nem 2015-ben vagy 2016-ban tette volna. Túl nagy a Fidesz támogatottsága, valamint van egy precedensünk: Gyurcsány sem bukott bele az őszödi beszédbe, pontosabban nem abba bukott bele. Szóval szerintem hogyha lépni fog, akkor mindenképpen a választási hajrában, amikor a Fidesznek és Orbánnak már nem lesz ideje újraépítkezni.
Első voltam.
Ha nem kapja meg amit akar, akkor bizony oda fog vágni. Ez ami most megy csak erőfitogtatás.
Ami érdekesebb: mit akar, és jó-e nekünk , ha megkapja?
Orbánt nagyon szeretném örökre eltávolítani a politikából, de lecserélni Simicskára, aki eddig a legtöbbet lopta a közösből, nem tűnik jó üzletnek.
Tényleg kíváncsi vagyok. Mondjatok egy olyan dolgot, amit ha Simicska megszellőztet, abba belebukna Orbán.
A választóik így is rá fognak szavazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!