Művészek, értelmiségiek miért nem emelik fel a szavukat a belpolitikai helyzet miatt?
Konkrétan itt a Nemzet művészeire gondolok, Törőcsik Marira, Bodrogira akik elismertek az egész országban. Miért nem hívják fel tudom is én pl a Fókuszt (az egyik legnézettebb magyar műsor) hogy szerepelni akar és el akarja mondani a véleményét.
Ma ott tartunk, hogy a főügyész aki mint az ügyészség feje, az állam büntetőigényének a legfőbb embere nem hajlandó fideszes korrupciós ügyekkel foglalkozni, mer vagy eltűnik a bizonyíték, vagy ejteti a vádadat. az ügyészségnek függetlennek kellene lennie, de korántsem az. így demokrácia esélyéről is lemondhatunk, de legalább ezek a fent említett emberek felnyithatnák a tömegek szemét. Egy próbát megérne.
Félreértés ne esség, nem sírom vissza a vörösingeseket, Gyurcsány is menjen a búsba, de a belpolitika és a közállapotok megmentése érdekében tehetnének valamit.
Tudom, hogy az államtól kapják a fizetésüket, mint nemzet színészei, de elvileg nem lenne semmi bajuk, mert nem a kormány fizeti ki őket.
Miért nem szólalnak fel hiteles és elismert emberek?
Ismert emberek is meg szokták fogalmazni olykor a véleményüket. Ennek ellenére én nem örülök annak, amikor pl zenészek nyilvánítják ki politikai hovatartozásukat. Színészeknek, zenészeknek jobb lenne ettől távol maradni. Magánszemélyként lehet és nyilván van is véleményük, ezt 4 évente feltehetően ki is nyilvánítják, de itt meg is kellene állni.
Túlságosan megosztott ország ez, túlságosanfejletlen szellemi színvonallal, amely ezt nem tudja kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!