Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek ti hogyan viszonyul...

Fideszesek ti hogyan viszonyultok az orbáni "félázsiai" jelzőhöz?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi mennyiben tudtok azonosulni Orbán Viktor magyar emberekről szóló jellemzésének, vagyis félázsiainak tekintitek e magatokat?
2017. jún. 27. 20:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
21%
Ennek mi jelentősége van? Ha félázsiai vagyok az vagyok ha nem nem. Kit érdekel.
2017. jún. 27. 20:17
 2/19 anonim ***** válasza:
87%
Ha a NAGY félázsiai 'soha nem volt vagyonos' romavajda mondja az megtiszteltetés számomra!
2017. jún. 27. 20:19
 3/19 anonim ***** válasza:
37%
Ha nyomon követed a magyarságtörténelmet akkor tudhatod hogy van valóságalapja ,hisz annó onnan indultak őseink és jutottak el a Kárpátmedencébe ... ;)
2017. jún. 27. 20:31
 4/19 anonim ***** válasza:
Provokáció ON
2017. jún. 27. 20:35
 5/19 anonim ***** válasza:
Ez a félbolond orbán az én nevemben ne nyilatkozzon semmit. Majd ha én szükségesnek látom akkor elmondom hogy kivagyok én. Egyébként ő meg cigány az én olvasatomba de én ezt nem híresztelem róla, ő milyen jogon híreszteli hogy én félázsiai vagyok vagy nem???!!
2017. jún. 27. 20:48
 6/19 A kérdező kommentje:

"Provokáció ON"

De nem én remélem, mármint úgy érted Orbán Viktor provokál ha provokációnak érzed ezt a dolgot.

2017. jún. 27. 20:56
 7/19 anonim ***** válasza:
53%
Én hirtelen azt hittem, hogy ez egy jelző Orbán Viktorra azért, mert nagyon Ázsiához (Kína, Oroszország, Törökország) húzódik gazdasági szempontból. De látom megint csak egy származással kapcsolatos kérdés, amire már az arcizmom se rezdül. Én példát mutatok hazámban, rendes vagyok és segítőkész, ennél többet nem tehetek. Azokkal kell "háborút" nyernünk, akiket kaptunk. Ha ez most a gazdaság, a színvonal viszonyainak háborúja, akkor is. Tisztességes vagyok és a jó oldalára akarom dönteni a mérleget. Úgysem lesz családom már, szinte biztos. Minek akadjak ki? Az ember éli az életét, aztán agyoncsapja a villám, vagy pl. csak hétvégenként 5-6 ember veszti életét balesetben. Lehet én leszek a következő és ennyi az élet. Nem szidom Orbánt, nem szidok senkit. Hogy mit szólok a jelzőhöz? Nincsenek német felmenőim, se norvégok, se közel- se távol-keletiek. Nem tudom ki vagyok. De nem is érdekel. Azt tudom, hogy mi szeretnék lenni. Az akarok lenni, aki példát mutat. Aki sem a barátok, sem a barátnő, sem a családtagok hatására sem fog rosszat tenni. És ha rá is döbben, hogy valami rosszat tett, akkor azon sürgősen változtat.
2017. jún. 28. 00:39
 8/19 anonim ***** válasza:

"

"Provokáció ON"

De nem én remélem, mármint úgy érted Orbán Viktor provokál ha provokációnak érzed ezt a dolgot."

Szerintem úgy érti hogy a kérdésed maga provokáció, úgy kérdezni hogy "Fideszesek ti hogyan viszonyultok az orbáni "félázsiai" jelzőhöz?". Amugy tudhatnád hogy ázsiából indultak az őseink ha picit odafigyeltél volna az iskolában

2017. jún. 28. 00:49
 9/19 anonim ***** válasza:
58%

"Ha nyomon követed a magyarságtörténelmet akkor tudhatod hogy van valóságalapja ,hisz annó onnan indultak őseink és jutottak el a Kárpátmedencébe ... ;)"

Ez egy népszerű tévhit. A magyarság sose volt ázsiai nép, a magyar őshaza (Magna Hungária) az Urál és a Volga között feküdt, ez Kelet Európa, innen indultak a Kárpát Medencébe:

[link]

Maximum a magyarság ősei, elődei jöttek Nyugat Ázsiából, de ez a magyarság besorolását tekintve egyáltalán nem mérvadó, ugyanis a szlávok ősei is Ázsiából származnak, de mivel a szláv mint külön nép Európában alakult ki ezért európai népnek számít. A görögök, latinok ősei szintén a Közel Keletről jöttek, mégse mondjuk rájuk hogy Közel Keletiek, mivel a latin vagy görög mint etnikum Európában alakult ki, ezért európaiak. Ugyanez igaz a magyarokra is, a magyar mint nemzet vagy etnikum Európában jött létre, tehát európai népnek számítanak, semmi közük Ázsiához. Arról az aprócska tényről nem beszélve hogy a sztyeppei ősmagyarságnak elsöprő többségben fehér europid genetikája volt (r1a):

"Ornella Semino, Giuseppe Passarino, Lluís Quintana-Murci, Aiping Liu, Judit Béres, Andreas Czeizel, and A. Silvana Santachiara-Benerecetti. "MtDNA and Y chromosome polymorphisms in Hungary: inferences from the palaeolithic, neolithic and Uralic influences on the modern Hungarian gene pool." European Journal of Human Genetics 8 (2000): pages 339-346. This particular study's Hungarian samples carried the R1a Y-DNA haplogroup at a frequency of 60 percent. Abstract:

"Magyars imposed their language on Hungarians but seem not to have affected their genetic structure. To better investigate this point, we analysed some mtDNA and Y chromosome polymorphisms in a sample of the Hungarian Palóc who, for historical reasons, could have retained genetic traces of Magyars more than other groups. In addition, we examined a mixed sample from Budapest. About 100 individuals were tested for the markers defining all the European and Asian mtDNA haplogroups and about 50 individuals for some Y chromosome markers, namely the 12f2 and 49a,f/TaqI RFLPs, the YAP insertion, the microsatellites YCAIIa, YCAIIb, DYS19 and the Asian 50f2/C deletion. In the mtDNA analysis only two subjects belonged to the Asian B and M haplogroups. The Y chromosome analyses showed: that the Palóc differed from the Budapest sample by the absence of YAP+ allele and by the DYS19 allele distribution; that the proto-European 49a,f Ht 15 and the neolithic 12f2-8Kb were rather uncommon in both groups; that there is a high prevalence of the 49a,f Ht 11 and the YCAII a5-b1; and that the Asian 50f2/C deletion is absent. These results suggest that the influence of Magyars on the Hungarian gene pool has been very low through both females and males and the Hungarian language could be an example of cultural dominance. Alternative explanations are discussed. An expansion centred on YAP-; 49a,f Ht 11 is revealed by the median network based on compound haplotypes. 49a,f Ht 11 could represent either a paleolithic marker of eastern Europe which underwent expansion after the last glacial period, or a marker of the more recent spread of the Yamnaia culture from southern Ukraine."

Vincenza Battaglia, Simona Fornarino, Nadia Al-Zahery, Anna Olivieri, Maria Pala, Natalie M. Myres, Roy J. King, Siiri Rootsi, Damir Marjanovic, Dragan Primorac, Rifat Hadziselimovic, Stojko Vidovic, Katia Drobnic, Naser Durmishi, Antonio Torroni, Augusta Silvana Santachiara-Benerecetti, Peter A. Underhill, and Ornella Semino. "Y-chromosomal evidence of the cultural diffusion of agriculture in southeast Europe." European Journal of Human Genetics 17:6 (June 2009): pages 820-830. First published online on December 24, 2008. The Y-DNA haplogroup R1a1a-M17 was found in about 57% of their sample of 53 Hungarian men."

[link]

A ősmagyarok olyan 4-5%-ban mutattak ázsiai vonásokat, ez a szám olyan 6-7% a mai ukrán populációban, csakúgy az összehasonlítás végett..

Orbán egy bolond és szerintem a saját cigány őseiről beszélt.

2017. jún. 28. 03:05
 10/19 anonim ***** válasza:

"Ha nyomon követed a magyarságtörténelmet akkor tudhatod hogy van valóságalapja ,hisz annó onnan indultak őseink és jutottak el a Kárpátmedencébe ... ;)"

ebből kiindulva mindenki fél afrika, mondjuk uganda szintjét a hős vezér nemzetiviktátor kezei alatt lassan elérjük

2017. jún. 28. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!