Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti hogyan viszonyultok az...

Ti hogyan viszonyultok az "amerikai mintához"?

Figyelt kérdés

Úgyértem a választási rendszerhez?

Az én véleményem az hogy a túl sok párt egyszerűen nem tesz egészen jót a dolognak. Maximum 4 jelöltben látnék ideális választási rendszert. Annak semmi értelme nem volt hogy van hat párt ami nem tud megegyezni, a másik oldal meg egyben van és nyer. Nem diktatúrát kiáltok mots nem ezzel akarok foglalkozni, csak egy példa volt.

Nem lenne értelmesebb ha két párt lépne koalícióra maximum ha koalícióra lép?

Illetve ha azt nézzük hogy ha csak 4 jelölt lenne , és mondjuk így az lenne hogy valójában 2 lenne esélyes mint amerikában, de ennek természetesen nem akarom ragozni , nem két abszolúte borzalmas jelölt lenne , így nonszensz állapot áll elő mint a legutóbbi amerikai választás.

De a lényeg hogy így valójában két demokratikus erő állna szemben és nem tizedelődne meg egyik oldal szavazó tábora sem szétosztottság miatt. Átszabni hogy csak 4 nagyobb (viszonylag) párt kerülhessen be valamilyen módon megint 2 fordulós lenne , 4-en néznének szembe, a második fordulóban csak 2-en és így jutnánk el a harmadikra a 2 demokratikus erőhöz. Bonyolult bonyolult de szerintem nagyon hasznos lenne valami ilyesmi alapú.

Ti mit gondoltok erről? Illetve azt is leírhatnátok hogy ti miylet szeretnétek, vagy miylet tartotok jónak.

2017. márc. 18. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

"a túl sok párt egyszerűen nem tesz egészen jót a dolognak."

Pedig pont hogy több pártra, több hangra, lenne szükség.

A holland választási rendszer sokkal jobb lenne.

2017. márc. 18. 19:53
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Végülis Dánia, meg Hollandia biztos azért van szarban. Oh, wait...
2017. márc. 18. 19:58
 3/6 anonim ***** válasza:
A legkorruptabb választási rendszer ahol milliárdok kellenek és egy semmiől jött ember nem lehet még jelölt sem nemhogy elnök. Vagyis totál korrupt és színjáték. Ha lehet akkor inkább én is a holland norvég angol skót egyebek választási rendszerét támogatom. Azért ott nagyobb esély van demokratikus akár pistabácsit megszavazni. Így nem érezhetik biztosnak a széküket bármikor lelehet váltani a vezetőket kénytelenek teljesíteni.
2017. márc. 18. 20:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

'Rühellem az amerikánerokat. Putyin odaperkelhetne már nekik némi atomtöltettel.'

Nem állod az amerikaiakat, lelked rajta. De Putyinnak ne te akard megmondani, mit csináljon. Azért akkora tekintélyed sztem még nincs nála :D

2017. márc. 18. 20:27
 5/6 anonim ***** válasza:
lehetne 1 jelölt is , mint a kominyista rendszerben
2017. márc. 18. 21:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem lenne valami okos ötlet az amerikaiakat megtámadni, Putyin. Kína úgyis meggyengíti majd a gazdaságukat pár évtizeden belül ha ilyen ütemben fejlődik. Sokszor érdemes kivárni hogy alakulnak a körülmények nem pedig forró fejjel cselekedni
2017. márc. 18. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!