Fidesz szavazók! Mit szóltok hozzá hogy a megszavazott pátotok a héten tiporta már megint semmibe a törvényeket?
"Ja amugy 2 millió ember a 10-ből a népakarat?"
Csillagom, a szavazástól távolmaradás is döntés. Egyébként a francia nép hány százaléka is csinált abszolút többséget Macronnak?:-)
"a szavazástól távolmaradás is döntés."
A szavazáson megjelentek többsége nem akarta a Fideszt. A frakció tagjai gondolom hánynak reggelente, amikor tükörbe néznek.
Na figyu csillagom, ha már becézgetjük egymást:)
Macron megválasztása és a párta megválasztása közt látható egy politikus és egy párt népszerűsége.
De objektíve: A leadott szavaztok arányában kapta a többséget. Annyi százalékot amennyien rá szavaztak a leadottból. Na most: itt 40%-ot kapott a kormánypárt, a többiek együtt meg 60-at. Ennek ellenére mégis Orbánék kapták az országgyűlés 60%-át. érzed a különbséget?
" Na most: itt 40%-ot kapott a kormánypárt, a többiek együtt meg 60-at. Ennek ellenére mégis Orbánék kapták az országgyűlés 60%-át. érzed a különbséget?"
Na most: A francia nemzetgyűlésben a Macron-féle pártszövetség a szavazatok 32%-ával nyerte meg a mandátumok 70%-át. Ha úgy tetszik, a többiek együttesen kaptak 68%-nyi szavazatot a leadottból. Ezzel együtt a magyar választási rendszer igazságtalan (ugyi?:D), a franciáké meg maga a demokrácia csúcsa. Érzed a különbséget, kiscsillag, vagy le is rajzoljam neked?:D
Rajzold, kíváncsi leszek mi lesz ebből. :-) De jól esik a becézgetés.;-) De akkor leírom egyszerűsítve hogy érthető legyen. Tehát: Kezdetben teremté az Úr... ugorjunk egy évet....
Hol mondtam hogy a demokrácia csúcsa a francia választási rendszer? Sehol. Amugy az eredményt se tudom úgyhogy vak vagyok te meg világtalan, de ha így van ugyanúgy aránytalanul kompenzálja a választási rendszer a győztes pártot, hol a gond? Szerintem sehol. Azt mondtam hogy Macron megszavazása, és a párt megszavazáshoz elment szavazatra jogosultak arányát ismerem, és azokban látszik egy párt és egy politikus népszerűsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!