Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a kizárólagos hatalomra...

Szathmáry János kérdése:

Ha a kizárólagos hatalomra már nem törekszenek, hanem kiépítették, akkor az ellenállás jogán már nem vagyok köteles a törvényeket sem betartani? Az Alkotmány csak a törekvéssel szemben tartalmazza, hogy törvényes úton kell fellépni ellene.

Figyelt kérdés
2017. márc. 3. 14:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Lényeg hogy a fehér ruhás bácsiknak ne nagyon ellenállj, mert rád adják a hátul csatos kabátot és betesznek a gumiszobába.
2017. márc. 3. 14:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.
2017. márc. 3. 15:07
 3/9 anonim ***** válasza:

"akkor az ellenállás jogán már nem vagyok köteles a törvényeket sem betartani?"

De. Attól, hogy vannak emberek, melyek nem tartják be a törvényeket, és ezzel keresztbe tesznek másoknak (az ország tönkretétele elég nagy keresztbetevés nem?), illetve attól, hogy vannak, akik szándékosan olyan törvényeket hoznak, amik saját "boldogulásukat" segíti előrébb, attól te még nem szeghetsz meg egy olyan törvényt, amivel te egy ártatlan embernek okozol kárt, akadályozod, veszélyezteted az életét, stb. Tehát akármennyire is törvénytelenül viselkedik a kormány, és akármennyire is lázadsz, nem mehetsz 220-szal (de még 120-szal sem!) a városban kamionnal, és nem üthetsz el senkit! Ahogy a zsebedben elrejtegetett boxert sem húzhatod fel és verheted felismerhetetlenné a szembejövő arcát, még akkor sem, ha szétb*@*sz az ideg! Tudd hogy ki miatt vagy ideges/mérges, és hogy ki a hibás. Nem, nem az, akinek tüntetéskor felgyújtják a kocsiját, vagy akinek nekimennek!! Az igazi bűnösök jót röhögnek, és el sem juthatsz hozzájuk, úgyhogy nem, NEM szeghetsz meg semmilyen szabályt, csak mert úgy érzed szar az ország! Ezért kérlek ne tedd még szarabbá! És ezt most teljesen komolyan mondom. Tudjuk hol a határ, ha lázadni akarsz, akkor azt ne mások kárára tedd! Egy lázadás akkor sikeres, ha szimpátiát okoz másokban. Márpedig ha megkárosítasz a lázadásoddal embereket, vagy éppen valami rosszat teszel, akkor az nem fog szimpátiát okozni, és az a lázadás elég hamar véget is ér!

2017. márc. 3. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát, tegyél próbát, aztán gyere vissza és mesélj...
2017. márc. 4. 01:20
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Általános tapasztalat, hogy egy hasonló kérdésnél azonnal előugrik valaki a szélsőségekkel. Hiszen ilyen az igaz magyar ember. Azonnal a rosszat feltételezi bárkiről, aki esetleg csupán kérdezni merészel. Bár biztosan lenne olyan ember, aki ezzel visszaélne. Én például bármikor a tükörbe tudok nézni úgy, hogy azt az önmagam látom viszont, akit szeretnék.

Szóval visszatérnék az eredeti kérdéshez. Amennyiben az Alkotmány kötelességként írja elő, hogy a kizárólagos hatalomra törekvővel szemben minden lehetséges törvényes eszközzel fel kell lépjek, akkor, ha már létrehozták a kizárólagos hatalmat már a nem törvényes eszközök aljalmazására is jogosult vagyok?

Azoknak, akik itt hülyének próbálnak titulálni ajánlom figyelmükbe mondjuk Ceausescu esetét.

A diktatúra és a nép harcában végül mindig a nép győz.

A másik felvetés, hogy okozhatok-e mondjuk kellemetlenséget másoknak. Előbb azt kellene tisztázni, hogy kellemetlenségként kell-e megélnie bárkinek, amit tulajdonképpen neki is kötelessége lenne megtenni. Csak nem tud róla, nem érti, nem érdekli, vagy éppen más dolga van.

Nem kell vérre menni. Ez csak egy kérdés. ;)

2017. márc. 5. 20:24
 6/9 anonim ***** válasza:

"A másik felvetés, hogy okozhatok-e mondjuk kellemetlenséget másoknak."

Nem. Nem okozhatsz. Mondanám, hogy attól függ kinek. És ezek alapján okozz kellemetlenséget azoknak, akik álnok módon hatalomra törnek, és ne okozz kellemetlenséget annak, aki nem tesz semmi rosszat. De teljesen így sem igaz. SENKINEK(!) sem okozhatsz kellemetlenséget, csak mert te lázadsz! Nem tudom, mert nem mondtad el konkrétan, hogy hogyan képzeled azt el, amit tenni szeretnél. (Azaz, hogy konkrétan mit érzel kötelességednek, amit ennyire hangoztatsz.)

"Előbb azt kellene tisztázni, hogy kellemetlenségként kell-e megélnie bárkinek, amit tulajdonképpen neki is kötelessége lenne megtenni."

Igen, megélheti kellemetlenségnek. Az más, hogy végül kénytelen megtenni. Én is anno elég kellemetlenül mentem iskolába. Mégis megtettem, elmentem az iskolába. A kötelességemet végeztem, mégis kellemetlennek éreztem, és ezt hangoztattam is. Ugyan miért ne tehettem volna, szólásszabadság van/volt, és max. csak arra háborodnak fel az emberek, amit nem szeretnek hallani! Úgyhogy igen, érezheti kellemetlenségnek bárki, amilyen feladatot te kötelességként rá szeretnél szabni. De az más, hogy mi is számít kötelességének. TE nem mondhatod meg másnak, hogy mi a kötelessége. Vannak általános szabályok, amelyek kimerítik a kötelesség fogalmát. Ilyen pl. az, hogy nem bántjuk a másikat, főleg ha az ártatlan. Nem lopunk arra hivatkozva, hogy mert mások is lopnak (miközben te a halálát kívánod annak, aki tőled lopott), ezen kívül KÖTELESSÉGED minden más szabályt betartani, ami a társadalom javát szolgálja! Akkor is ha b*@*ssza az ideg az agyadat, mert idióta a barátnőd, mert elromlott a hűtőszekrény, ráadásul még a fidesz is szarul kormányoz. NEM! Mindez hiába nehezíti az éled, te ennek ellenére sem parancsolhatsz rá másra, hogy mit tegyen! NEM mondhatod meg, hogy mi a kötelessége! NEM!! Ha jobban élnél, lenne egy gyönyörű rendes feleséged, és egy kislányod, akinek be akarnál vásárolni, és erre egy fiatalkorú lázadó megparancsolná, hogy fogj vasvillát és menj fel Budapestre a Parlament elé tüntetni, mert neked az a kötelességed, akkor te sem értenél egyet! NEM!! Neked akkor a családoddal való foglalkozás a kötelességed! A feleséged és a kislányod mellett a helyed, nem fönt a parlament előtt! És te se szívesen mennél föl, mert más csak így spontán hirtelen megmondja, hogy neked mi a "kötelességed". NEM! Ilyet nem tehet senki, te sem! Mégis mi jogon mondanád meg másnak, hogy mi a kötelessége? Mi jogon adnál ki neki feladatot? Kötelessége emberi módon bánni a másikkal! kötelessége tisztességes családi légkört biztosítani a családnak, nem elhagyni a családot amíg kicsi a gyerek, em bántani a gyereket! Mindez KÖTELESSÉGE az embernek, sajnos sokan nem tartják be! És ebben az esetben az adott gyereket ez jobban érinti, mint hogy ki van a kormányon! Azt a gyerek le se szarja! De ha az apja lázadozik, és elhagyja a családot, az már jobban megviseli a gyereke (akár egész életére), mint bármi más!

2017. márc. 6. 02:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Én például bármikor a tükörbe tudok nézni úgy, hogy azt az önmagam látom viszont, akit szeretnék."

És egy rendes, rosszindulat mentes, gyerek és felnőttkorát rendesen, tisztességesen élő embert látsz magad előtt? Aki mindenben a jót látja, és mindenben megtalálja a szépet, de fellázad az ártatlanokat bántók ellen, akár az iskolában, akár a munkahelyen, akár a való életben? Ezt látod magad előtt?

2017. márc. 6. 02:19
 8/9 anonim ***** válasza:

"a kizárólagos hatalomra törekvővel szemben minden lehetséges törvényes eszközzel fel kell lépjek, akkor, ha már létrehozták a kizárólagos hatalmat már a nem törvényes eszközök aljalmazására is jogosult vagyok?"

Nem. A hatalomra kerülésük után is csak törvényesen lehet leváltani őket. Ha nem tetszik a párt, akkor szavazz arra, aki tetszik neked. Ha meg a társadalom többi tagja (igen, akikkel te is iszogatol a kocsmában) másra szavaz, meg a szomszédasszony, akinek olyan jó hangosan köszönsz másra szavaz, akkor így jártál! Tudod, ebben az országban azoknak az akarata érvényesül, akik többen vannak! Hiába egy NAGY SZAR amit akarnak, akkor is az lesz! Az ő akaratuk érvényesül! Mert ők vannak többen! Te meg ugyanúgy röhögcsélni fogsz Judittal meg Ferivel, akkor is, ha ellened szavaznak! Megmondták! A fidesz is, de mások is!! Ez Magyarország! Ha itt élsz, akkor fogadd el a magyarok kultúráját és szokásait! Ha az a szokás, hogy rosszindulatú vagy, és kibeszélsz másokat, és gonoszkodsz, akkor azt! Jó? Szép kultúra? Nem. Na és?? Ha a többségnek nem tetszik, akkor kicsinálnak! Hiába vagy jó! Hiába vagy rendes! Ha TE akkor számítasz rendesnek, ha álnokoskodsz és hátbatámadod a másikat! Ha ekkor vagy mások szemében rendes, és Juci is akkor fog közeledni feléd, ha mindenkit sutyiban kigúnyolsz, akkor azt kell tenned!! Mert MINDENKI ilyen! IGEN! Szidják a bűnözőket! Szidják a tolvajokat! Szidják a csalókat! Aztán az őket szidók közösen ugyanazt a f*@*szságot megcsinálják! Gúnyosan röhögve! Úgy, hogy előtte azokat szidták, akik csinálták! Te meg szóhoz sem jutsz! Csak lefagysz, és követed őket! Hiába lázadozol itt! Azt hiszed különb vagy náluk? Hogy különb vagy a csőcseléknél, akiktől a szívük mélyén még a nagy lázadozók is rettegnek? Ugyanúgy fogsz viselkedni mint ők! A mentalitásodtól függetlenül! Mert ezt várják el! Hiába rúgod vesén azt, akit kiröhög a tömeg (ok nélkül)! Nem elég!!!! Ha nem bírod a kultúrát, hagyd itt! Zsidózhatsz, cigányozhatsz, oké, de ha valamiért unszimpátiát váltasz ki, akkor kicsinálnak! Akárki is vagy! Lehajtott fejjel fogsz elmenni az emberek mellett!! Remegve! Olyan passzív ellenállást fogsz kiváltani belőlük! TE! A nagy lázadó... NEM VAGY AZ! Egy senki vagy, aki lázadni akar egy olyan országban, ahol elsősorban a lakosság ellen kéne lázadni, mert ROSSZ A FELFOGÁSUK!! Te is röhögsz meg haverkodsz X-szel meg Y-nal, akkor is, ha vaj van a fülük mögött! Akkor is, ha tudod, hogy nem tisztességesek! És ugyanúgy kigúnyolsz olyat, aki tisztességesebb náluk! Tudod miért? Mert ezt várják el! Te megy túl gyenge vagy! Hiába lázadsz, és gondolod magad a tisztesség bajnokának! Adott esetben te is beállsz azok mögé, akik mérhetetlenül rosszindulatúak, és csak szavakban hazafiak! Kívánom tévedjek. De nem tudom tévedek-e. Nem tudom. Régebben én is olyan voltam. Aztán mikor rájöttem, hogy rosszul cselekszem, kisebb trauma ért. Rájöttem arra is, hogy nem én vagyok a csőcselék vezetője, hanem én vagyok a csőcselék csicskája, aki csak azért kemény mert retteg a tömegtől! És hiába szidtam a zsidókat! Attól még XY ugyanúgy egy szemétláda marad, és csupán a gúnyos röhögése hatására arra kényszerít, hogy olyan legyek mint ő! És mi lett? Az, hogy a hatalmas "tisztességem", amivel lázadoztam, nem volt sehol! Szertefoszlott egy gúnyos röhögéstől, mert szartam tőle! Valójában ők, a gúnyos csőcselék, ők irányítottak engem, nem én őket!

2017. márc. 6. 02:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi a tanulság? Hogy mindig az irányít, aki nevet! És az a bohóc, akin röhögnek! Akkor is, ha keménynek hiszi magát! Hiába az! A keménysége nem fog túlmutatni azon, minthogy bántalmaz néhány szerencsétlen ártatlan embert. OK NÉLKÜL! EZ! Ez a keménysége! De a csőcseléktől már szarik az ember! Akkor legyél kemény! Akkor lázadj majd, amikor valami olyat várnak tőled, ami tudod, hogy nem tisztességes! AKÁRMI is legyen! De vajon mersz-e majd föllázadni a törvénytelenség ellen? DEHOGY! Még a saját környezetedben zajló törvénytelen dolgok ellen em mersz felszólalni! Csak tereled a gyanút a kormányra! De attól, hogy kevés a fizetésed, nem kéne, hogy szar legyen! Attól szar, hogy a környezetedben szar dolgok érnek, és te gyáva vagy és tehetetlen felszólalni ellenük! Nem tudsz! Még a haverodat sem tudod irányítani! Röhög egyet, aztán kibeszél! és te tehetetlen vagy! És itt a kormányra tereled a gyanút! Olyanra, amire úgyis tudod, hogy nem fogsz tudni rajta változtatni! De valahol le kell vezetni a feszültséget, ha már a haverok előtt röhögni kell, különben kicsinálnak! Váltsd le a kormányt! Gyerünk! De utána sem lesz jobb! Ugyanis nem a kormány miatt érzel úgy, ahogy! Hanem a haverjaid miatt, és saját tehetetlenséged miatt! Az készít ki, nem az, hogy nettó 110 helyett 90-et kapsz! Nem amiatt száguldozol motoron ezerrel, hogy titkon egyszer hátha meghalsz! Nem amiatt érzel úgy, hogy semmi jó nincs a világban! Hanem a haverok miatt! A kormány csak a háttér! De a KÖZELI környezeted meghatározza, hogy te hogy érezz lelkileg! És hiába röhögsz erőltetetten mindenen! Hiába! Nem lesz jobb! Ugyanúgy szar lesz! És az nem megoldás, hogy kivetíted a kormányra! Mert azzal nem fog oldódni a lelkedben lévő fájdalom, hogy szíved mélyén te egész máshogy akarsz viselkedni!
2017. márc. 6. 03:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!