Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az országgyűlés miért nem...

Az országgyűlés miért nem regulázza valahogy az ingatlanpiacot?

Figyelt kérdés

Vagy nem kene?

En 22 eves egyetemista srac vagyok, teljes munkaidoben dolgozom suli mellett, de a kezdo netto 210 ezres fizetesemmel nem tudom egy normalis alberetet kivenni...egyszeruen hihetetlen, mar azon gondolkozom, hogy kikoltozom csepelre.

Az ingatlanok:

*nem korszeruek

*iszonyat dragam, nincsen az ar es az ertek normalis kapcsolatban egymassal

*luxus lakasnak azokat a lakasokat szoktak hirdetni, amik fel vannak ujitva.

Valakinek esetleg van valamilyen otlete?

BUDAPESTrol van szo termeszetesen

2017. jún. 22. 22:43
1 2
 11/16 DrNest válasza:

Nem fejted ki mi lenne a számodra megfelelő szabályozás.

Korszerűség:

Tiltsák meg tulajdonosoknak, hogy ingatlanjaik hasznát szedjék, csak mert nem korszerű az ingatlan. Tulajdon, szabadon rendelkezik vele.

Drága:

Legyen hatósági áras? Magántulajdon. Én mondom meg mennyit kérek, a piac meg, hogy mennyit kapok. Ha nem tetszik árat kell változtatnom.

Gáz hirdetések?

Ha szabálysértés lenne pontatlan hirdetést feladni, az jól hozna a konyhára. Hirdetést feladni eleve csak tulaj a tullap birtokában és közvetítő aki bejegyzett és van működési engedélye tehetné. Nagyot tisztulna a kép.

Albérlettámogatás helyett, vagy mellett kellene főleg Pesten egy állami bérlakás program. Alkalmazottként bérelhetnél igen méltányos áron. Állam Bá ingen kedvező áron tudna építeni és még meg is térülne a beruházás 15-20 év alatt. Havi 45-ből meg lenne, de nyilván nem lesz.

Jelenleg politikusnak kell lenned, akkor ... lsd. híradóban.

2017. jún. 23. 11:39
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Mert benne van a nevében hogy ingatlanPIAC. A piacon az árat a kereslet és a kínálat határozza meg. Az árak állami szabályozása nem vezetett soha jóra.
2017. jún. 23. 11:46
 13/16 anonim ***** válasza:
17%
Ez a mostani a normális. 15 éve a barátommal béreltem lakást, egyedül nem tudtam volna fenttartani, pedig jól kerestem. A válság elkapatta a bérlőket. Akkor lementek az ingatlanárak, a bérek meg stagnáltak. Ez pár éve visszaállt. A bérek nőttek, de az ingatlanárak dupla annyi százalékkal emelkedtek. Most állt vissza a piac az eredeti fizetéshez arányos bérleti díjakra. Ez persze nagyon rossz lett így a bérlöknek, a hírtelen áremelkedés fáj, ezért megy 2-3 éve a hiszti.
2017. jún. 23. 21:32
 14/16 A kérdező kommentje:

Hat azert en nem azt mondtam, hogy maximalizaljak az ingatlanpiac arait, mert egyertelmuen az nem lenne jo. Mondjuk nem is tudom, hogyan lehetne ezt szabalyozni, azert is van a komment reszben a kerdesem, hogy "vagy nem kene?"

Az arakkal nem is a baj, hogy magasak, hanem hogy az ertekukhoz kepest azok. 120e forintert nem egy felujitott, normalis vezetekekkel rendelkezo lakast kapsz, hanem teljesen korszerutlen lakasokat. Pont ezt emeltem ki a kerdesben is, hogy a facebook-os csoportokban azokat a lakasokat szoktak luxuskent hirdetni, ami fel van ujitva normalisan..most tenyleg az a luxus, normalisak a futotestek es nem konvektor van???

2017. jún. 24. 11:28
 15/16 anonim ***** válasza:
12%

Az kéne még csak !

Két napon belül bombázná az országot NATO, hogy a kormány beleavatkozik a szent piac ügyeibe !!!!

2017. jún. 29. 23:49
 16/16 anonim ***** válasza:

1.) Azért, mert ez az egész ország (mely mindig más népekből ingyenélt) szégyenfoltja Európána, az is marad.

2.) A kormány nagyszerű programja CSOK, babasz.ró hitel még jobban kitömi az ingyenélő, áfa-csaló vállalkozó férgeket, akik nem is adóznak (mondjuk Magyarországon sosem adóztak a gazdagok).

3.) Ha jól tudom, Németországban kitaláltak erre egy rendszert, ami működik is, nálunk ez természetesen soha sem fog. Inkább majd felvásárolják a kínai, orosz barátaink.

2021. aug. 22. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.