Ti mit gondoltok a "Magyar Alkotmányos Monarchia" elméletéről?
Figyelt kérdés
A legkézenfekvőbb példa nyilván a brit, de lehetne sok más is.
Államszervezet résznél.
Mik szerintetek a pozitívumok, negatívumok benne? Jobb lenne vagy rosszabb szerintetek?
Az mindegy honnan szendénk államfőt. De ha valakinek van gondolata arról is írjon hogy pl az államfő személye ki és hogy kerülne ki.
2017. jún. 18. 16:45
11/13 anonim válasza:
Semmi nem lenne, mivel ez kb. annyi változást jelentene, hogy Áder bácsi helyett királynak neveznéd, akinek jóformán csak aláírási joga van a törvényeknél.
Én mondjuk inkább annak örülnék, ha lenne egy felsőház, ami korlátozná az alsóházat, meg lenne egy államfő, akinek szintén nagyobb politikai súlya lenne.
12/13 anonim válasza:
Én azt mondom, maximum töröljék el a rangok viselését tiltó törvényt és ennyi. Minek kellene ezért államformát váltani? Amúgy sajnos lesznek olyan nemesek leszármazottak, akikben nincsen semmilyen ilyen neveltetés, de ezek után majd elvárnák a megkülönböztetett figyelmet. Az ilyenek miatt semmilyen változtatást nem támogatok.
13/13 anonim válasza:
Amúgy, ha a nemesek miatt államformát kellene váltanunk akkor szerintem úgy az igazságos, ha ők is fizetik annak a költségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!