Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintem Kismagyarország...

Szerintem Kismagyarország sokkal humánusabb, mint Nagymagyarország, mert a Kárpát-medence összes népe megérdemli, hogy saját országa legyen, hiszen mind emberek vagyunk. Ki gondolja még így?

Figyelt kérdés
2010. máj. 18. 22:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"Szerintem Kismagyarország sokkal humánusabb, mint Nagymagyarország"

Túl azon, hogy nem értelmezhető, mi az a "humánus", nem létezik olyan se, hogy Kismagyarország és Nagymagyarország. Van egy olyan állam, hogy Magyarország. 1918 előtt volt egy olyan állam, hogy Osztrák-Magyar Monarchia, aminek az egyik alkotóeleme a Magyar Királyság volt. Még régebben létezett egy Magyar Királyság nevű állam, ami nem modern nemzetállam volt, hanem egy középkori-koraújkori királyság.

Az 1918-as Magyar Királyságot nem lehet azonosítani a mai Magyarországgal, ami valóban nemzetállam, szemben az előbbivel.

Ezért fölösleges görcsölni azon, hogy egy nagy országot "megcsonkítottak". Ez így ebben a formában hülyeség. Egy nagy birodalom (az Osztrák-Magyar Monarchia) szétesett, és az egyik utódállama Magyarország.

A trianoni béke pedig egy békeszerződés, elsősorban érdekek határozták meg a határokat, nem az "igazságosság". Ha a központi hatalmak nyerik a háborút, akkor lett volna egy másik békeszerződés, ahol mondjuk Luxemburgot és fél Belgiumot csatolták volna Németországhoz, keleten pedig Breszt-Litovszk lett volna érvényes. Az igazságos lett volna? A háború nem arról szól, hogy az "igazság" győz.

"a Kárpát-medence összes népe megérdemli, hogy saját országa legyen"

Akkor a vendeknek, huculoknak, sokácoknak stb. miért nincs országuk? Amúgy értelmetlen az állításod, mert az érdem erkölcsi kategória, érdemei erkölcsi alanyoknak vannak, az egyének az erkölcsi alanyok, népeknek nincsenek érdemei, tehát nem érdemelnek semmit.

"hiszen mind emberek vagyunk"

Az emberek mind emberek, csak éppen ennek az igaz és semmitmondó állításnak semmi köze az előbbi téves állításhoz.

2010. máj. 19. 12:04
 12/25 anonim ***** válasza:
A kérdezőtől kérek abból a cuccból, amit nyomott a kérdés feltevése előtt!
2010. máj. 19. 12:31
 13/25 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs berúgva, unatkozott és feltett egy olyan orbitális marhaságot, amilyet már régen nem láttam. Az itteni színvonalat is fölözi, pedig az nem semmi :)
2010. máj. 19. 15:42
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ti vagytok a marhák, hogy az egyet nem értést ilyen módon tüntetitek fel az oldalon :P
2010. máj. 19. 15:47
 15/25 anonim ***** válasza:
Egyet nem értés és hülyeség között van különbség. Előbb tudni kellene értelmezni a magyar szavakat és utána használni, valamint ha már valamit mond az ember, legalább nézzen már utána, hogy mekkora baromság. Egyet nem értés megint mást jelent, vannak dolgok amikkel lehet nem egyet érteni, de a baromság nem egy ilyen dolog, itt nem egyetértés vagy nem egyetértés, mert mint mondtam a kérdés HÜLYESÉG! Kb. mintha kiírtam volna, hogy kék nyulam van ki gondolja még így?
2010. máj. 19. 15:50
 16/25 anonim ***** válasza:
És mi van a határontúli magyarokkal?A románoknak Erdély,a szerbeknek vajdaság,az ukránoknak Kárpátalja nélkül is lenne országuk.....hmmmm?
2010. máj. 19. 16:06
 17/25 anonim ***** válasza:
De ami hülyeség azzal értelemszerűen nem értesz egyet, nem?
2010. máj. 19. 16:20
 18/25 anonim ***** válasza:
Nem, mert a hülyeségnél állást foglalni nem lehet. Állást foglalni normális dolog mellett lehet, létezik mellette ellene és közömbös. Egy ilyen orbitális baromságnál a dolog kivitelezhetetlen.
2010. máj. 19. 16:21
 19/25 anonim ***** válasza:
Rendben meggyőztél, minden esetre én egyetértek.
2010. máj. 19. 16:27
 20/25 anonim ***** válasza:
Egyetértesz egy ekkora hülyeséggel? (Szívesen írnám, hogy f*szsággal, de nem lenne nőies)
2010. máj. 19. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!