Hogyan lehetne elképzelni ma az apostoli királyságot?
Ez egy idejét múlt dolog.
egyelőre még isten létét sem sikerül bizonyítani, akkor meg hogyan akarsz tőle származtatni bármit is?
amúgy ez a kérdés már volt...
Bocsánat, ez a kérdés nem volt még... Én nem a Jobbikot akarom ezzel támogatni/kritizálni, csak kíváncsi vagyok, hogy a Jobbik ezt hogyan gondolta?
"Sehogy sem fog érvényesülni. A falusiakon, a mélymagyarokon és vallási fanatikusokon kívül minden normális civilizált ember halálra röhögi magát olyan barbárikus és idejemúlt dolgokon, hogy "Istentől kapott királyi hatalom". A XXI. században élünk, azon kéne gondolkoznunk, hogy hogyan fejlesszük a társadalmat, hogy minnél tudományosabb legyen."
A társadalom fejlesztése alatt mit értesz?
Most mindenki ezen az apostoli szón csámcsog? Kit érdekel mi az vagy mit jelent? Ez volt a Magyar Királyság teljes neve valami régi dolognál fogva. Ha modern kontextusban értelmezed a Szent Korona tant akkor a király a néptől kapná a hatalmat, mert a korona Magyarországot és a területén élő embereket jelképezi. A Magyar Királyságban a korona feljebb való mint a király. Szerintem nem vallásos alapon kéne kiindulni az alkotmányos monarchia megítélésében, mert az nem sok szerepet játszik a 21. században. Amúgy ha jól tudom Fidesz is tervez valami Istenes szöveget a Köztársaság új alkotmányába, szóval akkor az nem lesz vicces?
Igen, azzal tisztában vagyok, hogy a Szent Korona eszme mit takar (a 14. sz.-tól ez biztosította a rendek hatalmát - korona regni), ezáltal alakult ki a rendi állam, ami kicsit decentralizáltabb államforma volt. Egyébként most komoly, hogy a Fidesznek vannak ilyen tervei? Beszarás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!