Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tartanak sokan rossznak...

Miért tartanak sokan rossznak egy olyan társadalmat, ahol keveset kell dolgozni és általános jólét van?

Figyelt kérdés

Már alapvetően az is nagyon jó, hogy kevés a munka és több idő jut az embernek, hogy mással foglalkozzon.

Szülők, párkapcsolat, gyerekek, unokák, barátok. Túrázás, filmnézés, olvasás, cukrászda, mozi, biciklizés, futás, házkörüli munka, kerti munka, sétálgatás a szabadban, motorozás, könyvtár, stb.

Ezzel mi a probléma? Miért gyűlölik ennyire egyesek a sok szabadidőt és a jóléti társadalmat? Nem értem. Mióta lett ez a divat Magyarországon?

2017. jún. 7. 19:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%
Nem hiszem, hogy olyan sokan vannak, akik rossznak tartanának egy olyan országot, ahol kevés munkával is jólétben lehet élni.
2017. jún. 7. 20:30
 12/18 A kérdező kommentje:

Amikor egy mosogatógépet, mosogatógépet, gáztűzhelyet láttok vagy egy automata traktort, akkor mit éreztek?

Gyűlöletet éreztek irántuk, mert eveszik a maunkát? Gyűlölitek érte őket, hogy kényelmesebbé teszik az életeteket?

Tényleg érdekel. A Kádár-rendszerben még általános volt, hogy a magyarok rajongtak a sci-fi regényekért és őszintén hittek a jövő jólétének az ígéretében. Édesanyám 67-es születésű és számos sci-fi regénye van fiatalkorából, pedig ő ráadásul egy nő, akiket anynira nem szokott érdekelni a tudományos fantasztikum téma.

Most, 2017-re sikerült magunkat "felfejleszteni" oda, hogy a magyarok gyűlölik a technikát és a jólétet és legszívesebben visszamennének a középkorba vagy legalábbis a Horthy-korszakba, mert az milyen jó volt.

Szerintem ez elég beteg, de úgy tűnik, hogy majdhogynem egyedül vagyok az elveimmel...

2017. jún. 7. 20:34
 13/18 anonim ***** válasza:
45%

A jóléti társadalmak jólétben élő polgárai úgy tudják mindezt megvalósítani, hogy a szegény országok polgárait kizsákmányolják.

Tehát ahhoz, hogy Mr.X. napi négy órában egy klimatizált irodában facebook-ot és a tipmix eredményeket olvasgathassa azért valakiknek keményen meg kell dolgozni.

Nincs ezzel gond, csak nem mindegy, hogy a f@.znak melyik végén állsz!

2017. jún. 7. 20:36
 14/18 A kérdező kommentje:

Nem, úgy tudják megvalósítani, hogy folyamatosan fejlesztik a termelési technológiájukat, hogy minél hatékonyabban termeljenek és minél kényelmesebben.

Persze ezt elég nehéz lehet megérteni egy ilyen korrupt társadalom tagjaként, ahol mindenre van pénz, csak a lakosok kényelmére és jólétére nem.

2017. jún. 7. 20:40
 15/18 anonim ***** válasza:
26%
Borzasztó állszent kérdés. Úgy állídod be a dolgot mintha a jólét csak akaraton múlna. Ha a szülő enni akar adni a gyerekének el kell menni dolgozni ha kell keményen dolgozni. Vagy szerinted fel kellene mondania és otthon filmezni? Nem is értem mire jó ez a kérdés? Aztán meg leglözezebb azt kérdezed miért vállal gyereket aki nem megy dolgozni. Meghogy csak isznak cigiznek a szülők a gyereknek meg nincs mit enni
2017. jún. 7. 20:48
 16/18 anonim ***** válasza:
81%
Életedben nem jártál még gyárak, termelőüzemek közelében.Én dolgoztam világhírű német cégnél.Negyven éves gépekkel dolgoznak, dolgoztatnak. A technológia fejlesztés annyi, hogy beállítanak egy robotot.Egy hétig ünneplik, pezsgőt bontanak.Aztán elküldenek tíz embert mert hát valahol meg kell spórólni a költséget.Persze azokat küldik el akik konyítottak a gyártáshoz.Odaállítják a buzgó seg.nyaló haverokat akik csak pislognak mint hal a szattyorban mert fingjuk sincs hogy kellene beállítani a robotot ami több selejtet termel mint a negyven éves technológia a tapasztalt dolgozóval.
2017. jún. 7. 21:27
 17/18 anonim ***** válasza:
63%

Honnan veszed, hogy az emberek rossznak tartják a munka nélküli jólétben élést?

Szerintem mindenki erre vágyik titkon maximum tudja, hogy nincs ingyen ebéd.

(Alaskában van "ingyen ebéd", na jó nem ingyen, mert kőolajat termelnek ki de cserébe egész településeken van "alapjövedelem". Mit kezdenek a sok pénzzel és szabadidővel? Nagyjából drogoznak és piálnak, úgy hogy közben szinte semmit se profitálnak abból, hogy nem kell dolgozzanak. Szóval még az se biztos, hogy tényleg jó ha az embereknek a szabad akaratára van bízva, hogy eldöntsék akarnak-e dolgozni)

#14 ha technológiai fejlesztésekkel érik el akkor miért hozzák a Németek a összeszerelőmunkát Magyarországra? A Hollandok meg Afrikába termelnek rózsát, úgy hogy semmilyen vegyvédelmi szabályt nem tartanak be.

Nyilván a technológiai fejlődésnek sokat köszönhetünk de azért messze nem csak ezzel operálnak a nyugatiak hogy fenntartsák a jólétüket.

2017. jún. 7. 21:35
 18/18 anonim ***** válasza:
47%
Igazából a mai technológia mellett minimális munkával is megteremthetnénk magunknak mindent, amire valóban szükségünk van. Csak hát az emberiség mohó. Sajnos előbb-utóbb meglesz ennek a böjtje.
2017. jún. 7. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!