Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a kormány azt szeretné,...

Ha a kormány azt szeretné, hogy ne vándoroljanak ki a képzett fiatalok, akkor miért veri szét az oktatást?

Figyelt kérdés

Magamból és a környezetemből kiindulva azt gondolom, hogy aki tanultabb, az a tudást értéknek tartja, legyen az diploma, vagy OKJ-s szakma.

Én 3-4 gyereket tervezek, de nem vagyok benne biztos, hogy ebben az országban. A problémám főleg az oktatással van. Egyszerűen egyre kevésbé kapná meg a gyerek az iskolában azt, amiért érdemes lenne oda elvinni.

Eddig is itt volt ez a központilag ideszart tankönyv, aztán most az érettségik kapcsán ráláttunk a szakgimnáziumok eredményeire.. Csökkenteni akarják a gimnáziumok számát (ezzel a felsőoktatásig eljutó diákok számát), aztán most itt van ez a minap elfogadott hülyeség, hogy a diszlexiások, diszkalkuliások stb.. úgy lesznek kezelve, mintha semmi bajuk nem lenne. Ennek is csak az lesz a következménye, hogy egyre kevesebben jutnak el az érettségiig.

Ha ez így megy tovább, akkor mire az én leendő gyerekem eljut az általános iskola végéig, kidobóssal fogják eldönteni, hogy ki hova menjen tovább..

Őszintén, ha milliókat is adnának családi támogatás címszóval, akkor sem érné meg ide gyereket csinálni. Persze, tanítom majd a gyerekem magam is, de jó lenne, ha az állam ha már nem segít benne, legalább nem tenne keresztbe ezzel.

Ti mit gondoltok erről?

2017. jún. 1. 19:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
6%

"Az, hogy most olcsóbb a tankönyv, az nem azt jelenti, hogy effektíve a tankönyv lett olcsóbb, mivel az előállítása, meg a szerzői jogdíjak azok maradtak."

Nem tudom mi a szar kerül 2500 forintba egy puhakötésű 80 oldalas biológiakönyvben, amit évtizedek óta az előző kiadásokból ollóznak össze, a képek meg nyílt forrásúak.

Ja, hogy annyit kérnek amennyit akarnak, mert úgyis megvetetik.

2017. jún. 1. 21:10
 22/29 anonim ***** válasza:
91%

# 18/18 Időpont ma 20:57

A kis fideszhívőt hagyd, ezt tudja csak. 0/24 fikázni mindent ami nem fidesz, és 0/24 dícsérni mindent ami fidesz. Persze érvek nélkül. És még ő pampog a demagógságról.

Amellett persze a négyszeres tankönyvár is hazugság, de azt már fel se veszem.

Láthatod kérdező, ez a cél. Vannak az urak, az agyatlan, agresszív csőcselék aki védik őket (ld. 25%-os), meg a nyomorgó nép. Ez a fideszes vágyálom. Minek tanuljon tovább az ember? Hogy átlásson a rizsacsökkentős-stadionépítős narancsködön? Szerinted Észak-Koreában milyen minőségűek az iskolák? :-)

2017. jún. 1. 21:10
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
fogd már be a pofád 66% itt te vagy a visszajáró személyeskedő megmondóember, aki abban leli örömét hogy nekem beszólogat
2017. jún. 1. 21:11
 24/29 A kérdező kommentje:
25%, esetleg tegyél róla, hogy ne ezt mondja rólad, mert amilyen hisztit itt csapsz, legfeljebb egy toporzékoló gyereket tudok elképzelni. Írj értelmes dolgokat, vagy menj innen.
2017. jún. 1. 21:13
 25/29 anonim ***** válasza:
93%

# 23/24 Időpont ma 21:11

Arról nem én tehetek, hogy nem vagy képes felfogni alapvető dolgokat az állítólagos gépészmérnök diplomáddal. Egyszer nem voltál képes értelmesen érvelni, mindig, mindenkinek csak beugatni tudsz. Hányszor kell még kibannoljanak innen, hogy megértsd?

2017. jún. 1. 21:19
 26/29 anonim ***** válasza:
93%

"csak az ellenzék valamiért érzelmi kérdést csinált belőle, hogy az állami könyv az márpedig szar."

Nekem speciel személyes tanár ismerőseim mondják és bocs inkább nekik hiszek, mint neked meg a fidesznek...

2017. jún. 1. 21:24
 27/29 anonim ***** válasza:
83%

Nekik mi hasznuk lenne képzett szakemberekből? Nem az Államnak, hanem konrétan Orbán miként profitálna abból anyagilag, hogy normális oktatás van az országban?

Fidesz intézkedéseinél így kell gondolkozni, ők már csak ezt nézik.

2017. jún. 2. 08:26
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Szép kis gépészmérnök lehetsz,ha azt állítod hogy max 1 hét alatt meg lehet tanulni hegeszteni.

Már ha egyáltalán mérnök vagy,múltkor még erre sem voltál hajlandó válaszolni hogy milyen végzettséged van.

Egyébként a hegesztés nem csak annyiból áll hogy Béla bá' húz egy varratot a pisztollyal,aztán viszontlátás,mondjuk sokan csak ennyit tudnak de ahhoz nem kell hegesztővizsga és nyilván nem fogják felvenni dolgozni.

1 hét alatt valamilyen tróger szakmát lehet elsajátítani.

Még egy jogsit sem szerzel meg egy hét alatt.

Lenne egy kérdésem:

Ha Orbán annyira szét akarja verni a felsőoktatást és helyette a szakképzést akarja előtérbe helyezni,akkor a lányát miért egy svájci egyetemre iskolázta be és miért nem boltvezetőnek vagy ruházati eladónak?

2017. jún. 2. 13:44
 29/29 anonim ***** válasza:
31%
OFF Szerintem a 10. válaszoló Dolores Umbridge, a sötét varázslatok kivédése tanár :D
2017. jún. 3. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!