Ha a kormány azt szeretné, hogy ne vándoroljanak ki a képzett fiatalok, akkor miért veri szét az oktatást?
Magamból és a környezetemből kiindulva azt gondolom, hogy aki tanultabb, az a tudást értéknek tartja, legyen az diploma, vagy OKJ-s szakma.
Én 3-4 gyereket tervezek, de nem vagyok benne biztos, hogy ebben az országban. A problémám főleg az oktatással van. Egyszerűen egyre kevésbé kapná meg a gyerek az iskolában azt, amiért érdemes lenne oda elvinni.
Eddig is itt volt ez a központilag ideszart tankönyv, aztán most az érettségik kapcsán ráláttunk a szakgimnáziumok eredményeire.. Csökkenteni akarják a gimnáziumok számát (ezzel a felsőoktatásig eljutó diákok számát), aztán most itt van ez a minap elfogadott hülyeség, hogy a diszlexiások, diszkalkuliások stb.. úgy lesznek kezelve, mintha semmi bajuk nem lenne. Ennek is csak az lesz a következménye, hogy egyre kevesebben jutnak el az érettségiig.
Ha ez így megy tovább, akkor mire az én leendő gyerekem eljut az általános iskola végéig, kidobóssal fogják eldönteni, hogy ki hova menjen tovább..
Őszintén, ha milliókat is adnának családi támogatás címszóval, akkor sem érné meg ide gyereket csinálni. Persze, tanítom majd a gyerekem magam is, de jó lenne, ha az állam ha már nem segít benne, legalább nem tenne keresztbe ezzel.
Ti mit gondoltok erről?
minél tudatlanabb egy ember annál könnyebb beadni neki a maszlagot
a fityisz csak maszlagból áll, összeállt?
# 2/10 Időpont ma 19:27
Tehát azzal véded nyaltjaid lopását, hogy a másik is ugyanolyan szar volt...
Természetesen egyrészt megint hazudsz és tévedsz, de ez annyira triviális, hogy megszoktuk.
Másrészt meg csak a szokásos fideszhívő "érvelés". :-D
Előző életedben te szerintem a Reichstag lehettél, azóta is égeted magad.
10es, ne szórakozz már, hogy kétkezi szakma tanulásánál nem szükséges a gyakorlat megtanulása és begyakorlása:D
Én végeztem gyógymasszőr képzést. Az utolsó évfolyamban, amit nem vontak össze az ápolóval. Az alattam járok mesélik, hogy a 2 éves OKJ-s képzés alatt az első évben egyáltalán nem tanultak masszírozni. Egy masszőrképzésen. Ott aztán tényleg nem a technológián múlik, hanem a gyakorlaton. Tankönyvből képtelenség megtanulni masszírozni, mert egyszerűen érezni kell. Arról nem is beszélve, hogy aki rájön, hogy mégsem akar emberi testeken tapicskolni, az ne bsszon el egy évet az életéből, hanem keressen magának való szakmát.
"minél tudatlanabb egy ember annál könnyebb beadni neki a maszlagot
"
akkor miért is ti kampányoltok azzal, hogy "fizessenek a gazdagok"?
debil, demagóg, idióta banda
"kit akarsz átverni? szerintem ezerszer érthetőbb, mint a sokszínű matematika nevű szörnyedelem, amiből anno én "tanultam""
Azért hatalmas különbségek vannak rendszertanilag a szabad tankönyv választás és a központi között. Az előbbiben érvényesül a kereslet és kínálat törvénye, a minőségnek vevővonzó hatása van.
Ezzel szemben (félretéve a nyelvezetet, ez szerintem szubjektív, neked nem jött be a sokszínű, másnak igen stb.) az állami tankönyvekben többször előfordult komoly tartalmi helytelenség. Rossz képlet, megoldhatatlan feladat, hibás táblázat stb.
És ezen a ponton nagyon komoly szempont a felelősségre vonás. Ha a kormány, mint az ország egyik legnagyobbika hibát követ el, akkor őt ki vonja felelősségre? Az országgyűlés elviekben, de ezt most hagyjuk.
Alapvetően fel kellene ismerni, hogy a centralizálás nem működik, egy bizonyos fok után (és szerintem mi már túlléptük azt a fokot) csak a hátrányunkra van.
"Tehát azzal véded nyaltjaid lopását, hogy a másik is ugyanolyan szar volt...
"
érdekes, valahogy nem szárnyalt a 4* drágább piaci könyvekkel az oktatás...
hogy van ez?
fődemagóg gimisseggarc 66%?!
17, ne csináld már ezt.
Ha egy könyv leírja, hogy 1+1=2, az teljesen normális. Ha egy könyv leírja, hogy 1+1=3, akkor ott bajok vannak. Innentől kezdve az 1+1=2 nem fog szárnyalni, csak épp nem hibás, mint a második képlet.
Ezt a "mondjátok, hogy fizessenek a gazdagok" ezt kéretik innen kihagyni. Én nem mondtam ilyet, ahogy nézem a többi válaszoló sem mondott ilyen, az elképzelt pártpolitikádat meg ne varrd a nyakamba. Ha sértegetni meg pártpolitizálni tudsz ott, ahol nem ez a téma, akkor kérlek ne írj többet.
"érdekes, valahogy nem szárnyalt a 4* drágább piaci könyvekkel az oktatás... "
Nem az ár a lényeg, hanem a tartalom. Biztos forrásból tudom, hogy igen sok hibát tartalmaznak a mostani tankönyvek...főleg a történelem.
Az, hogy most olcsóbb a tankönyv, az nem azt jelenti, hogy effektíve a tankönyv lett olcsóbb, mivel az előállítása, meg a szerzői jogdíjak azok maradtak. Annyi történt csupán, hogy az árának egy részét az adófizetők nyakába varrták, mivel az állam fizeti. Ergo a Te nyakadba is 25%-os!
De ehhez csak egy agymosott jobber tud tapsikolni. Látod, megetették veled, te meg még örülsz is neki... LOL
"Ha egy könyv leírja, hogy 1+1=3, akkor ott bajok vannak."
Ilyen tévedések nincsenek benne.
Olyanokat kifogásoltak, hogy egy középkori vízrajzi térképen modern folyamok is szerepelnek. (egyébként értelmet nem zavaróan)
Kit érdekel? Egyébként ilyen hibát szép számmal találni bármilyen kiadású könyvben, csak az ellenzék valamiért érzelmi kérdést csinált belőle, hogy az állami könyv az márpedig szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!