Ha a baloldal hatalomra kerül újra szét fogja verni a középosztályt?
"hamar rá fognak jönni, hogy annyira kevesen keresnek papíron évi 12 milliót (illetve annál többet), hogy többe kerül a bürokrácia, mint amit hoz "
Nem tudom, az, hogy mindenkinek az adóbevallását már maga az állam intézi, az nem bürokrácia?
Alapvetően azt látom, hogy azért ellenzed a többkulcsos adót, mert akkor valakinek többet kéne adóznia.
Azt nem értem, hogy te miért törődsz ennyire mással ilyen szempontból? A gazdag nem lesz sokkal kevésbé gazdag, ellenben a szegénynek 10 ezer forint is sok. Spec. a minimálbéresek SZJA mentességét én is mélyen elvetem, mert amennyire egy gazdag ember elvi kötelessége kicsivel többet hozzátenni a közöshöz, úgy a szegénynek sem kellene eltűrnie (morális okokból) hogy mások cipeljék a terhét.
Ha pontokba foglalnád az érveidet kérdező, az talán segítene megértetni a gondolkozásodat.
"Ha pontokba foglalnád az érveidet kérdező,"
Na azt várhatod egy jobbertől kedves Előző.
inkább menj ki a kertbe és öntözd meg a virágokat. :D
"amit mondtam az abból követezik, hogy az abban a formában kivitelezhetetlen"
Most mi következik miből? Milyen összefüggés van az önkormányzati bérlakás, 650 ezres nettó, 2002-2010 között kit neveztek gazdagnak, és az életszínvonalad között? Ezekből mi következik?
Már megbocsájts, de semmi következetesség nincsen a mondataid között.
Biztosan régen volt, ezért tessék egy kis ismétlés(elég pár elemét alkalmazni):
"úgy tűnik szelektív a memóriátok, mert 2002-2010 között a nettó 150et megkereső már gazdag volt"
Ha neked nem szelektív a memóriád, akkor biztosan fel tudod idézni, hogy ki, hol, mikor és mivel kapcsolatban mondta.
" a minimálbéresek SZJA mentességét én is mélyen elvetem, mert amennyire egy gazdag ember elvi kötelessége kicsivel többet hozzátenni a közöshöz, úgy a szegénynek sem kellene eltűrnie (morális okokból) hogy mások cipeljék a terhét."
Én ezzel azért nem értek egyet, mert azért van ott rengeteg más tétel is, amit ugyanúgy meg fizet.
Ha gyerek és gyerek között van különbség adókedvezmény tekintetében, akkor szerintem ugyanúgy lehet különbséget tenni fizetés és fizetés között is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!