Aki liberális az egyben globalista is vagy nem?
Számodra ki a "liberális" és egyben "globalista"?
Ránk gondoltál?
Azokra, akik nem vagyunk elvhűek Viktorhoz?
Akkor "globalista liberálisok" vagyunk?
A két eszmerendszer alapvetően független.
A liberalizmus az egyén és közösség jogviszonyáról szól, a globalizmus pedig a közösségek méretéről és szerveződési alapjáról szól.
Ettől függetlenül azt hiszem, hogy az emberek véleménye nem független a két kérdés mentén, azaz több globalista liberális és nacionalista illiberális van, mint liberális nacionlista és illiberális globalista.
Bár ennek pont ellentmond a kommunizmus, mint globalista, illiberális irányzat.
meg kell különböztetni hogy mit jelent ma liberálisank lenni: ha mások elfogadásáról, a melegek, traszneműek stb tolerálásáról van szó, akkor 100 % ban linerális vagyok.
Ha a jelenlegi EU propagandáját és nemzetvesztő alliberális népességcsökkentő politikáját illebtve minden ehhez hasonló propaganádt érünk liberalizmus alatt, akkora legkevésbé sem vagyok liberális, sőt annak ellenkezője vagyk.
Kicsit utána nézhetnél a szavak jelentésének.
A globalista az jelenti,hogy világuralomra törő ember vagy olyan,akinek világuralmi törekvései vannak.
Itt nyilván egy erős nem a válaszom,de feltételezem te nem erre,hanem erre: [link] gondoltál.
Ezzel kapcsolatban meg azt tudom mondani,hogy nyilván ahogy a jobboldaliak úgy a liberálisok között is eltérő vélemények vannak,de ezt a wiki is részletezi szépen,hogy milyen előnyök és hátrányok vannak ezzel kapcsolatban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!