Magyarországon a kormánynak miért nem az a célja, hogy az emberek jobb életet éljenek? Különösen az oktatásra, jövőképre gondolok?
Nem támnogatja azt,hogy a jövő generáció képzettek legyenek.Illetve,hogy többnyire képzett emberekből álljon az ország.
Arra gondolok,hogy a diplomások arányát nagyjából a duplájára kellene emelni, olyan 40-45 százalékra.
Az Egyesült Államokban is diplomások aránya 40 százalék.
A kényelmet azért írtam, mert a diploma egy mankó,egy kapu a kényelmes életre.
Ha megnézel két embert, az egyik mondjuk sori összeszerelő 20 éve, a másik meg mondjuk humán erőforrás koordinátor vagy kontroller.
A sori összeszerelőnél az a 20 év van 30 is, a megerőltető fizikai munka tönkreteszi a szervezetét az éjszakázás felborítja a bioritmusát.Illetve, az állandó monoton munka idegileg is kikészíti.
Ellenben a másik 20 év után is fiatalos marad.
Tehát, a kormánynak hosszútávú céljának kellene lennie,hogy a megerőltető fizikai robotmunkákat megszüntesse illetve, állami támogatást adna gépiesítésre.
Mire van szüksége az országnak?
-Diplomásokra
-középfokú végzettséggel rendelkező szakemberekre, technikusokra
-szakmunkás mesteremberekre
A diplomás megtervezi mondjuk a klímát, a középfokú végzettségű ember értékesíti, a szakmunkás meg felszereli.
"Nem azt mondtam, hogy mindenhol, szalmabábkám. De az USA-ban is áll rendelkezésedre ösztöndíj, és a community college-ek (ami még mindig jobb mint a semmi, még ha nem is egy Stanford) árai igencsak megfizethetők.
De szeretem amikor - nyilvánvalóan terelésként - felhozod gyakorlatilag az egyetlen nyugati országot, ahol az egyetem kiváltságnak minősül, mert olyan az oktatási rendszerük.
Kár, hogy mi is efelé haladunk. "
Távolról sem az USA az egyetlen ilyen ország.:-) Ugyanakkor a kérdező az USA statisztikájára hivatkozott, kézenfekvő, hogy erre kapott választ. Ott úgy 40% a diplomások aránya, hogy - mint magad is írtad -, kiváltságnak minősül az egyetem. Nálunk meg a legnagyobb munkaerőhiánnyal bíró területeken könnyedén elérhető ponthatárok vannak az állami finanszírozású helyekre, létezik hiányszakma-ösztöndíj, mégis sír a szája a hülyébbjének, hogy a kormány nem támogatja a kvalifikált szakemberképzést.:D A marha nagy különbség az, hogy az ún. fejlett demokráciákban tisztában vannak az emberek azzal, hogy a boldogulásukért elsősorban önmaguk a felelősek, és megéri befektetni a jövőjükbe, itt meg sokan még mindig nem jutottak el erre a szintre.
"De szeretem amikor - nyilvánvalóan terelésként - felhozod gyakorlatilag az egyetlen nyugati országot, ahol az egyetem kiváltságnak minősül, mert olyan az oktatási rendszerük.
Kár, hogy mi is efelé haladunk. "
egy nyugat európai átlagos polgár sem tudja jó egyetemre bejuttatni a gyerekét, mert ott meg a ponthatárok limitálják a felvehető embereket te demagóg szar
látszik, hogy életeben nem jártál egyetem közelében
# 21/22 Időpont ma 17:13
Ugyanakkor a válaszod nekem címezted, tőlem idézve, aki nem az USA statisztikájára hivatkozott, szóval pont nem kézenfekvő. De ne zavarjon.
Mellesleg a kérdező statisztikájában sem vagyok biztos, hogy valóban annyi. Esetleg az "érettségi"nél magasabb végzettségűek aránya 40%.
Mellesleg 'szhatod a nagy kormánytámogatást, ha alapvető dolgokra nincs pénz. Lassan autószerelőit elvégzel úgy, hogy az életedben nem láttál se autót, se alkatrészt.
Vajon miért élnek meg a hozzá nem értő kóklerek is?
# 22/22 Időpont ma 17:18
Továbbra sem kell bebizonyítanod újra és újra, hogy egy szaros proli vagy. Mert nálunk nincsenek ponthatárok, mi? :-D Persze, 280-as ponthatár, a legalja egyetem semmilyen képzésén.
Ez pl. a sógoréknál:
Többi országot nem fogom kikeresni, úgyis csak habzó szájjal okádva hánysz rá.
"egyetemeken lakhatási támogatás, szoctám, rengeteg pályázható ösztöndíj,"
Lakhatási támogatásról küldhetnél linket, mert ilyenről én még nem hallottam, a szoctám kb havi 5-6 ezer forint és csak akkor jár, ha az egyik szülőd értelmi fogyatékos, a másik meg munkanélküli és még el is váltak, te pedig legalább 300 kilométerre laksz az egyetemtől, a rengeteg pályázható ösztöndíj meg erősen sántít.
Éppen egyetemen vagyok, szóval küldhetnél ezekről linket :D
Ezzel szemben Dániában, ha az egyetem mellett végzel diákmunkát, akkor még az állam hozzácsap egy kicsit a fizetésedhez, ha már ilyen szorgalmas vagy. Mi meg hozzácsapunk egy kis nyugdíjat a nyuggerek, ha már ilyen...szorgalmasan szavaznak.
"Lakhatási támogatásról küldhetnél linket, mert ilyenről én még nem hallottam, a szoctám kb havi 5-6 ezer forint és csak akkor jár, ha az egyik szülőd értelmi fogyatékos, a másik meg munkanélküli és még el is váltak, te pedig legalább 300 kilométerre laksz az egyetemtől, a rengeteg pályázható ösztöndíj meg erősen sántít. "
Két gyerekem járt egyetemre, 120 km-re tőlünk. Mindketten mindig kaptak szoctámot, ami két részből állt: az egyik a távolság miatt, mert a bejárás nem volt megoldható, ezt becézték lakhatási támogatásnak, gyakorlatilag mindenki kapott, aki 40 km-nél távolabb élt az egyetemtől. A másik rész szociális alapon, félárvák, és nagycsaládban éltek - az értelmi fogyatékosság nem feltétel, nekem pl. doktorátusom van.:-) Pályázható ösztödíjak:
A Google a barátod, gondolom, Dániában is elérhető.:D
"Mellesleg 'szhatod a nagy kormánytámogatást, ha alapvető dolgokra nincs pénz. Lassan autószerelőit elvégzel úgy, hogy az életedben nem láttál se autót, se alkatrészt.
Vajon miért élnek meg a hozzá nem értő kóklerek is?
"
Autószerelést mióta tanítanak egyetemen?:-) Ha már osztod az észt, legalább arra figyelj, hogy ne szóld el magad.:D
# 26/26 Időpont ma 20:34
A kérdésben nem csak egyetemről volt szó, agyhalottkám...
# 25/27 Időpont ma 20:15
Amit te belinkeltél az nem mondd semmit. Árvaként a 23 800 forintos havi azt ne nevezzük már nagylelkűségnek. Kifizeti a kolit meg a helyi bérletet és marad úgy 1 heti kajáravaló...
Vannak támogatások, de ne beszéljünk már úgy róla, mintha minden egyetemista segge ki van nyalva. Csak támogatásokból - ha nem csalsz - lehetetlen magad fenntartani.
"Amit te belinkeltél az nem mondd semmit."
Nem hallgatni kell, hanem elolvasni.:-)
" Árvaként a 23 800 forintos havi azt ne nevezzük már nagylelkűségnek. Kifizeti a kolit meg a helyi bérletet és marad úgy 1 heti kajáravaló...
Vannak támogatások, de ne beszéljünk már úgy róla, mintha minden egyetemista segge ki van nyalva. Csak támogatásokból - ha nem csalsz - lehetetlen magad fenntartani."
Erre találták ki a diákmunkát és a diákhitelt.:-) Meg a belinkelt ösztöndíjakat, beleértve az állami ösztöndíjat is. Megnyugtatlak, a bécsi vagy a grazi egyetemen sem élsz meg pusztán a támogatásokból, Skóciában sem, ahol szintén nincs tandíj. Úgyhogy még midig ott tartunk, hogy hazugság azt állítani, miszerint nálunk nem támogatja a kormány a továbbtanulást.:-)
# 29/29 Időpont ma 00:29
"Erre találták ki a diákmunkát és a diákhitelt.:-)"
Tehát most azt kell ünnepelni, hogy adósságba verheted magad? Jujjdejó...
"Megnyugtatlak, a bécsi vagy a grazi egyetemen sem élsz meg pusztán a támogatásokból, Skóciában sem, ahol szintén nincs tandíj."
Megnyugtatlak, egy bécsi, grazi vagy skót egyetemistának nem kell létfenntartania, mert ki tudják gazdálkodni a szülők. :-)
"Meg a belinkelt ösztöndíjakat, beleértve az állami ösztöndíjat is."
Nyilván azokról is beszéltem... nézd meg mennyit adnak a tanulmányikért. Kitörölheted vele. Állami ösztöndíj meg ezer éve létezik, nem tudom minek hozod fel.
"Úgyhogy még midig ott tartunk, hogy hazugság azt állítani, miszerint nálunk nem támogatja a kormány a továbbtanulást.:-)"
Úgyhogy még mindig ott tartunk, hogy hazugság azt mondani, hogy a kormány támogatja a továbbtanulást. A folyamatos forráskivonással, a kancellárokon keresztüli autonomiamegszüntetéssel, én nem gondolom, hogy támogatná, főleg az előző kormányokhoz képest. Ez a szubminimum alatt van kilométerekkel.
Tudom, tudom, Sztálin is jó fej volt, amiért visszaadta a labdát és nem lövetett a gyerekek közé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!