Miért tagadják sokan, hogy az MSZP kormány alatt sokkal jobb volt az élet Magyarországon?
Sok hülyeséget hallok, többek között azt is, hogy a Fidesznek nincs alternatívája "mer há a Gyurcsán".
Holott ez ostobaság.
Az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt még normális demokrácia működött, nem írták át az alkotmányt és nem robolták le a demokratikus jogállamot.
Nem volt ez a feudális-urambátyám maffiaállam ami jelenleg van. Nem loptak el milliárdokat az emberektől.
Valamint a baloldal sokkal inkább képviselte az európai értékeket és a Nyugathoz való tartozást.
Elhatárolódnak az idegengyűlölet, rasszizmus, antiszemitizmus minden formájától, minidg kiálltak a kisebbségek jogaiért és még lehetne sorolni.
Miért van az, hogy ennek ellenére sokan mégis a baloldalt tartják a rosszabbnak?
"Nem loptak el milliárdokat az emberektől."
lol
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? :D
"MSZP kormány alatt sokkal jobb volt az élet Magyarországon?"
- Volt akinek jobb volt, de a többiek nem sírják vissza.
A többség, köztük én is csak a megszorításokat érezte.
Ember, Te hol éltél 2002 és 2010 között? 2002-ben, amikor az általad mosdatott MSZP-SZDSZ átvette a kormányzást, az államadósság 53% körül volt a nemzeti össztermék arányában. 2010-re ez 80%-ra nőtt. 8 év alatt 27%-al növekedett az államadósság. És ezért ezek az emberek még mindig nem lettek elszámoltatva...
Gyurcsány & Bajnai alatt keresetem: 350 ezer ft, ugyan azon a munkahelyen
Orbán alatt: 250 ezer ft
Előző.
Én meg Gyurcsány idején is 250-et kerestem,meg most is,csak ma kevesebbet ér 250- a sok fidesz által bevezett adó miatt.
Csak annyit mondok,hogy emelték az áfát 25-27%-ra,tehát már ennyivel kevesebbet ért a fizetésed,mint azelőtt,mert a boltban ennyivel drágább lett minden.
Ehhez még hozzájön a sok számtalan adó,amit a gazdagok adócsökkentéséből kellett finanszírozni(egykulcsos adó,családi adókedvezmény kifejezetten a magas jövedelműek jártak jól mindennel,amit a fidesz hozott).
Tehát elég bugyutaság az érvelésed.
Aztán az egykulcsos és a CSOK miatt magasabbak lettek az ingatlan és albérletárak.
Tehát összességében egy átlagos embernek nehezebb lett a lakhatása és a táplálkozása,ruházkodása,stb.
Még a gazdagok sokat spóroltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!