Miért nem értik meg sokan, hogy a stadionokat azért építi a kormány, mert a magyar átlagembernek erre van igénye?
Mivel magyar focit külföldön nem néznek egyáltalán, ezért kétlem, hogy bármilyen külföldi piaci értéke lenne. Mégis nyilván a kereslet/kínálat alapján fizetik a focistákat meg a stadionokat. Egyszerűen mert a magyar átlagnak ez kell, külön M4 sportcsatorna vált ki és nagyon nagy a nézettsége.
Nemrég voltam színházba, és szinte csak öregek voltak, azok se sokan. Szóval hiába építenének színházakat vagy művelődési központokat. Sajnos a magyar művelődési központok épp a stadionok, ahol másodpercenként egy fél tucat trágár szót lehet telitorokból üvölteni a másik város/városrész csapatára, és ez a legtöbb magyar szórakozása.
"Sajnos a magyar művelődési központok épp a stadionok, ahol másodpercenként egy fél tucat trágár szót lehet telitorokból üvölteni a másik város/városrész csapatára, és ez a legtöbb magyar szórakozása."
Mért külföldön mi megy? Tudtommal Angliában alakult ki a foci huliganizmus nem nálunk, nem kell általánosítani.
"Miért nem értik meg sokan, hogy a stadionokat azért építi a kormány, mert a magyar átlagembernek erre van igénye? "
Mindenki eltudja dönteni, hogy kell neki a stadion vagy sem, ez nem megértésről szól.
Mint (épp be nem járó) Ferencváros szurkoló írnék most erre pár sort :)
Az NBI nézőszáma a béka kib!szott segge alatt van. Ez egy tény. A szurkolói csoportok nagy része bojkottál a kártya miatt. Csoportokon belül is megoszlik a vélemény, vannak olyan csoporttagok akármelyik csapatnál akik bejárnak, vannak akik nem. Például Debreceniek, akiknek kint van a drapijuk meccsen, meg vannak is, de oltári kevesen. Van rengeteg ember, aki nem ultra, de elsősorban a hangulat miatt jár, ők sincsenek most ugye. DE! Ha őszinte akarok lenni, nem hiszem, hogy tömött B-Közepekkel meg a hangulat miatt járókkal együtt sokkal jobb lenne a helyzet. A legutóbbi fordulóban az össz. nézőszám 18 174 volt, ez átlag 3 029 néző. Ami borzasztó kevés. Tegyük fel, hogy ha minden klappolna itthon szurkolói szempontból, tehát bejárna minden ultra, akkor mondjuk duplája lenne ennek az össz. nézőszám (nem lenne). Ez 6 058 néző lenne átlagban, ami még mindig nagyon kevés, hogyha azt nézed hogy az angol 3-4. osztályban 4-5 ezer körüli az átlagnézőszám.
Tehát akkor a kérdés: mégis kinek van igénye a stadionokra? Amikor a legnépszerűbb magyar csapat stadionjának a kihasználtsága átlagban olyan 30% körül mozog? És oké, hogy ezt részben betudhatjuk a bojkottoknak, meg ugye pont a Fradinál a nyomorék vezetőségnek, de valljuk be nem sokkal lenne jobb a helyzet amúgy sem (úgy általánosságban, a Fradinál simán duplázódna a nézőszám, vagy még több). Egyébként meg kíváncsi lennék szerinted kinek van igénye egy MTK/Kisvárda/Balmazújváros/Mezőkövesd stadionra milliárdokért, mikor csoda ha ezek közül 1-2-nek eléri az átlagnézőszáma az ezret? Teljesen értelmetlen ami megy...
Nem tudom,én azt vettem észre,hogy az idősebb korosztálynak van erre igénye.
Amikor gyerek voltam,akkor volt ez,hogy "minden férfi focit néz".
Ma már sokkal több sport van,nagyobb a választék,így ismernek az emberek focin kívül mást is.
Orbán meg kb az apámmal egyidős,az ő fiatal korában a foci volt a menő,azt nézte mindenki.Ő is abban a korban él még.
Nem bírják elfogadni,hogy változnak az idők...
Hol használnak ki ennyi stadiont, áruld már el?
Orbán magának építi, mert szereti a focit.
Ha a teniszt szeretné, teniszpályával lenne tele az ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!