Magyarországon a kormánynak miért nem az a célja, hogy az emberek jobb életet éljenek? Különösen az oktatásra, jövőképre gondolok?
Nem támnogatja azt,hogy a jövő generáció képzettek legyenek.Illetve,hogy többnyire képzett emberekből álljon az ország.
Arra gondolok,hogy a diplomások arányát nagyjából a duplájára kellene emelni, olyan 40-45 százalékra.
Az Egyesült Államokban is diplomások aránya 40 százalék.
A kényelmet azért írtam, mert a diploma egy mankó,egy kapu a kényelmes életre.
Ha megnézel két embert, az egyik mondjuk sori összeszerelő 20 éve, a másik meg mondjuk humán erőforrás koordinátor vagy kontroller.
A sori összeszerelőnél az a 20 év van 30 is, a megerőltető fizikai munka tönkreteszi a szervezetét az éjszakázás felborítja a bioritmusát.Illetve, az állandó monoton munka idegileg is kikészíti.
Ellenben a másik 20 év után is fiatalos marad.
Tehát, a kormánynak hosszútávú céljának kellene lennie,hogy a megerőltető fizikai robotmunkákat megszüntesse illetve, állami támogatást adna gépiesítésre.
Mire van szüksége az országnak?
-Diplomásokra
-középfokú végzettséggel rendelkező szakemberekre, technikusokra
-szakmunkás mesteremberekre
A diplomás megtervezi mondjuk a klímát, a középfokú végzettségű ember értékesíti, a szakmunkás meg felszereli.
# 7/10 Időpont ma 09:17
Pedig rengeteg helyen a "bezzegnyugaton" van ingyenes egyetemi képzés :-)
"edig rengeteg helyen a "bezzegnyugaton" van ingyenes egyetemi képzés :-)"
Akkor kezdheted sorolni, hogy az USA-ban hol van ez a rengeteg hely, ahol támogatják tömegesen az egyetemistákat ingyenes képzésekkel.
Egyébként meg igen, a kritikusoknak általában az fáj, hogy nincs ingyen lakás, persze valahol a belvárosban, nincs havi 200 ezer ösztöndíj és persze mi az, hogy ponthatárok vannak, hát nehogy már.
De támogatja. Sőt, ez a kormány támogatja igazán.
Az előző kormányok ugyan ezt a diplomások aránya maszlagot nyomta, és megteremtették a diplomás munkanélküli fogalmát. Ezért kár volt.
Manapság meg gyakorlatilag minden évben marad még üres hely a műszaki képzésekre, amihez nevetséges 280 pont is elég a bekerüléshez. Onnantól meg már csak szorgalom kérdése.
"Ha megnézel két embert, az egyik mondjuk sori összeszerelő 20 éve, a másik meg mondjuk humán erőforrás koordinátor vagy kontroller. "
Gyakorlatilag minden tizedik kontrolling szakirányt végzett 'menedzser' lesz ténylegesen a kontrollingon. Szerintem ez azért elég nagy pazarlás.
"Tehát, a kormánynak hosszútávú céljának kellene lennie,hogy a megerőltető fizikai robotmunkákat megszüntesse illetve, állami támogatást adna gépiesítésre.
"
értem én, büdös a fizikai munka :DD
csak az a baj, hogy az emberi munkaerő akkor is olcsóbb, hogyha ingyen hitelt adnak a gépekre
egy újabb gyökér gimis agymenése...
"A diplomás megtervezi mondjuk a klímát, a középfokú végzettségű ember értékesíti, a szakmunkás meg felszereli.
"
milyen jó kis kommenista gondolat :D
tudod a piacon ez úgy megy, hogy vannak szolgáltatásokra és árukra keresletek és erre van egy kínálati oldal (vállalkozók)
ebből következik, hogyha te diplomásként nem tudsz annyit, mint az elvárt, akkor mész szépen diplomával a sorra
utolsó de te fogyatékos vagy. hiába pofázza a bal oldal hogy tönkreteszik az oktatást..Ők mit csináltak? az ő idejükben se volt jobb a rendszer. Mostanság legalább több lehetőség van tanulásra. A tanulási módszer néhol begyöpösödött de nem ezen múlik. A lehetőség mindenkinek adott.
Mint mondtam utálom szivből a fideszt de az oktatást pont nem rontották el hanem javítottak rajta.
"Aki még 2017-ben sem vette észre, hogy a Fidesznek éppen az ország visszafejlesztése a célja, az eléggé szűklátókörű ember."
Aki meg ilyen hülyeségeket ír pont az oktatás kapcsán, az vagy erősen visszamaradt a fejlődésben, vagy fizetik érte.
Semmit nem javítottak az oktatáson.
Még mindig az a begyepesedett rendszer van, mint régen.
Sőt, még klikkesítettek rajta és olyan ostobaságokat irkálnak a könyvekbe, hogy az nem is igaz.
nekem még mozaikos műszaki kiadós "könyveim" voltak, azok se értek szart se (így egyetem után inkább jegyzetnek hívnám őket, mint könyvnek)
nem mintha egyébként órán kinyitottuk volna... megvetették aztán lehetett vele szívatni ha nincs itt kb erre volt jó
# 13/19 Időpont ma 13:24
Nem azt mondtam, hogy mindenhol, szalmabábkám. De az USA-ban is áll rendelkezésedre ösztöndíj, és a community college-ek (ami még mindig jobb mint a semmi, még ha nem is egy Stanford) árai igencsak megfizethetők.
De szeretem amikor - nyilvánvalóan terelésként - felhozod gyakorlatilag az egyetlen nyugati országot, ahol az egyetem kiváltságnak minősül, mert olyan az oktatási rendszerük.
Kár, hogy mi is efelé haladunk.
# 19/19 Időpont ma 16:01
Azok is szarok, a mostaniak meg még szarabbak. Vagy ez neked kibonthatatlan logikai bakugrás? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!