Mi erről a véleményetek?
"Tudtommal azt kritizálták többen, hogy ehhez miért kell masírozni, hogy ezt milyen egyenruhában teszik, és hogy a támogatóik köréből igen sokan zsidóznak, cigányoznak."
Nem értem mi a gond a masírozással. A katonaságra, vagy a fasiszta eszmék követőire emlékeztetnek? Gondolj arra, hogy még soha egy embert sem bántottak, nem is fognak, sőt, itt az aktuális téma, az árvíz. Az egyenruháról csak annyit, hogy annál mondvacsináltabb indoklást, minthogy ez félelmet kelt az emberekben, rég nem hallotam. Visszatérhetünk ahhoz a gondolatmenethez, hogy nem ártanak senkinek, de benem például még biztonságérzetet is kelt. Én átlátom a valódi céljaikat, és nem a potenciális gyilkost vélem bennük felfedezni.
Ha pedig csak a támogatóikkal van bajotok, miért magukat a gárdistákat akarjátok felszámoltatni?
"Annyira szánalmas vagy,honnan veszed,hogy segítenek a gárdisták?"
Több gárdista ismerősöm is kint volt. Nem egyenruhában, nehogy félelmet keltsenek:)
"egyfolytában a rendőrség munkáját kritizáljátok" - hozzáteszem, nem alaptalanul. Ti viszont egy érvet sem tudtok alátámasztani a Gárdával szemben.
"Szóval ne azért éltessünk, mert gárdás, hanem azért, mert önzetlenül segített."
Felhívnám a figyelmet a kérdés elolvasására. Nem azon volt a hangsúly, hogy a gárdisták segítettek, hanem hogy az állítólagos náci, fasiszta, rasszista tagok a cigányok által lakott területek is egy szó nélkül megsegítették. e azért félelemkeltőek...
"Éljen a gárda, megmentette az országot az árvíztől! Én azért megköszönöm a tűzoltók, mentősök, polgárőrök, és minden civil munkáját is."
a mentősök polgár őrök tűzoltók
pénzért dolgoznak
a gárdisták ingyen
te nagyon okos
ettől függetlenül nekik is jár a köszönet de ez a munkájuk
"Akkor miért is van szükség a masírozásra, az egyenruhára? Miért van szükség a katonaságra jellemző dolgok fenntartása?"
Az egyenruha a rendszerű, szervezett csoportosulások velejárója. A masírozással is a rendet biztosítják maguk közt és a környezetükben. A katonaságra jellemző dolgokból pedig - ezeken kívül - nem sok van.
"Az egyenruha a rendszerű, szervezett csoportosulások velejárója. A masírozással is a rendet biztosítják maguk közt és a környezetükben. A katonaságra jellemző dolgokból pedig - ezeken kívül - nem sok van."
Tudtommal se a Vöröskeresztnek, se a Máltai Szeretszolgálatnak, se a többi nagy, emberek megsegítésére létrehozott önkéntes szervezettnek nincsen teljes öltözetes egyenruhája, max egy saját jelükkel ellátott mellény. ÉS egyiküknek sem kell masíroznia, hogy fenntartsák a rendet maguk között... és hogy körülöttük? Az a rendőrség feladata. Meg esküt tenni se nagyon szoktak tenni katonás rendben, a Szent Koronára, meg a bajtársiasságra, meg a zászlókra. Jó dolgok ezek, csak nem értem, mi értelme ezeknek egy úgymond "segélyszervezetnél".
A Gárda mióta segélyszervezet?:) A rendőrség nem tesz semmit, de még ha akarna sem igazán tudna.
Egy mellénynél meg a gárdistáknak sem kell több, hogy felismerhetők legyenek.
Ami pedig az eksütételt illeti, a mentősök/rendőrök/politikusok, de még nagy túlzással a diákok is tesznek esküt. Nekik talán tilos? Lehet hogy csak formalitás, de Magyarországon nagyon sok dolog az.
Én amondó vagyok, örüljenek a romák, hogy "csak" a Magyar Gárdától kell "rettegniük". Mert ha Pintérsanyáék nem teszik helyre a cigánybűnözőket, egyszer tuti megelégelik a magyarok, és létrejöhet akár egy keményebb szervezet és az nemcsak masírozni fog...
Máskülönben a témához visszatérve én láttam a képeket,ahogy a gárdisták együtt lapátolják a homokot a romákkal, stb. Ebből lejöhetne a birka gárdaszidalmazóknak, hogy a Gárda nem egy KKK, hanem egy segítő szervezet, mozgalom, ami ugyanolyan hétköznapi emberekből áll, mint bárki . A romák közül csak az fél tőlük, akinek van miért. Ennyi. Én félelmetesebbnek tartom a hitgyüliseket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!